July 31, 2021

‘Irish Song’ ja muut ensiesitykset

Taktisesti ammuttu, kauneutta etsivä ‘An Irish Song’ ei ole tämän viikonlopun mainostaulun kohokohta, vaikka siinä näyttävät Emily Blunt ja Jamie Dornan (‘Viisikymmentä harmaan sävyä’), pari fiktiossa, jolla on vakavia ongelmia perheympäristössään. . Elokuvan alkuperäinen nimi ‘Wild Mountain Thyme’ viittaa kelttiläiseen kansanlauluun, jonka muusikot, kuten Bob Dylan ja Joan Baez, George Harrison, Van Morrison, Rod Stewart tai Ed Sheeran, ovat vuosien varrella mukauttaneet. Toiminta tapahtuu Irlannin maaseudulla, jossa kahden läheisen maatilan klaanien välinen konflikti pahenee, Romeo and Juliet -tyyliin, kun rakkaus syntyy kahden eri perheen jäsenen välillä. Ohjaus John Patrick Shanley, vastuussa elokuvista The Doubt ja Joe against the Volcano, Oscar-voittaja Moonlight Spell -elokuvan käsikirjoituksesta, Tony-palkinnosta ja Pulitzer-elokuvasta. historia epäonnistuu – se esiteltiin äskettäin BCN-elokuvajuhlilla. Se mukauttaa suosittua Broadway-musikaalia Outside Mullingar yhdessä Mad Hamin Jon Jonmin ja näyttelijöitä täydentävän karismaattisen Christopher Walkenin kanssa.

Anna Utrecht ohjaa ja kirjoittaa yhdessä Octavio Lasherasin kanssa optimistisen draaman Amalia en el Autumn, teemastaan ​​huolimatta. Hän kertoo nykyisistä suhteista vanhimpiin, espanjalaisen elokuvan veteraanitulkkien silmiinpistävän tiimin avulla, kenties parhaimmillaan, muun muassa María José Alfonso, Máximo Valverde, Manuel Zarzo, Guillermo Montesinos ja Saturnino García. Ensimmäisessä elokuvassa pääosassa on 77-vuotias leski, joka kohtaa elämänsä yksin. Hänen lapsensa asuvat kaukana ja heitä on vaikea nähdä, joten hän päätyy asuinpaikkaan. Sitten covid-19 puhkeaa paikalle.

Musiikki- ja historiallinen dokumenttielokuva, joka on koottu puoli vuosisataa sitten kesällä 1969 pidetyn Harlemin kulttuurifestivaalin aikana kerätyistä kuvista, järjestettiin 100 mailia Woodstockista etelään. Ikonisessa tapahtumassa kunnioitettiin Afrikan Amerikan historiaa, kulttuuria ja muotia esityksillä Stevie Wonder, Nina Simone, Sly & the Family Stone, Gladys Knight & the Pips, Mahalia Jackson, BB King, The 5th Dimension ja muut johtavat taiteilijat. Materiaali ei koskaan nähnyt valoa ja tulee lopulta unohduksesta paljastaen itsensä utelias todistus musiikin parantavasta voimasta vaikeina aikoina, sekä menneinä että nykyisin. Musiikin ystävät nauttivat niistä erityisesti.

Berliinissä palkittu draama parhaan ohjaajan palkinnolla. Hong Sang-soo ohjaa, kirjoittaa käsikirjoituksen ja allekirjoittaa musiikin tälle vaatimattomalle eteläkorealaiselle tuotannolle, jonka tuottelias ja huomaavainen itämainen elokuvantekijä luonnehtii kiistämättömällä, useita palkintoja saaneella elokuvalla, otsikoilla kuten “Yö ja päivä”, “Lista” tai “Sinun ja sinä”. Jälleen hän puristaa elokuvan kieltä vangitsemaan katsojan, median parantavana. Naispäähenkilö käyttää hyväkseen puolisonsa työmatkaa vieraillakseen eri ystävien kanssa Soulin laitamilla, joilla kullakin on oma tunteellinen taakkansa. Terveellinen kutsu pohdintaan, joka seuraa kiitetyn luojan linjaa.

.

tärkeä linkki