August 1, 2021

Kukaan Amyn korkeudella – Fuzzy Skunk

POLTTOAINEET

“Mikä erotti hänet parhaiten hänen aikalaisistaan ​​ja seuraajistaan, oli se, mitä hän oppi Bessie Smithiltä ja Dinah Washingtonilta, Chet Bakerilta ja Mel Tormélta”

Heinäkuussa 2011 uutiset Amy Winehousen kuolemasta saapuivat meihin kuin kannu kylmää vettä. Aika asettaa hänet jatkuvasti paikalleen: kukaan ei varjoa häntä. Kirjoittanut Julio Valdeón.

Osa JULIO VALDEÓNista.

Vaikea uskoa. On kulunut kymmenen vuotta siitä, kun Amy Winehouse lähti etsimään Billie Holidayia. Se oli ristiriitaisin diiva. Badass tai huligaani, jolla on enemmän levyjä henkisessä jukeboksissa kuin melkein kukaan muu. Hermostunut, laiha tyttö, joka halusi olla Etta James. Ronnie Spectorin kaltainen kampaus ja muotoilussaan ja läsnäolossaan yhtä villi kuin Yhdistyneessä kuningaskunnassa syntynyt ainoa pappitar. Se oli elämän pakkomielle tyttöryhmät. Hän ylitti vaiheet mustelmalla pantterin kasvoilla. Hänellä oli taskuissaan korkealaatuista paskaa, sekoitus bluesia ja soulia, reggaeta ja jazzia. Vaikutusten ja silmäniskuntien lisäksi, mikä erottaa hänet parhaiten hänen aikalaisistaan ​​ja seuraajistaan, oli se, mitä hän oppi Bessie Smithiltä ja Dinah Washingtonilta, Chet Bakerilta ja Mel Tormén. Nimittäin. Se vähemmän on enemmän. Parhaita laulajia eivät ole ne, jotka yrittävät hinnalla millä hyvänsä esitellä hyveitään, kaikenkokoisilla, huolellisilla ennätysten haltijoilla, vaan ne, hienovaraiset, älykkäät, jotka panevat kurkkunsa laulamansa palvelukseen eivätkä palvelun laulu egon.

Amy, joka syntyi vuonna 1983 ja päätti yönsä antamalla tabloidlehtien ja mustasilmäisten lukijoiden korppikotkoja puhumaan, iloiten lavalla tapahtuneista kompastumisista ja monumentaalisesta humalasta, oli taksinkuljettajan tytär, proletariaatti, musiikin kanssa hänen suonet. Eri esi-isät, mukaan lukien isoäidit, olivat innostuneita jazzlaulajia. Muistan, että äidin isoäiti Cynthia suositteli lapsen vanhemmille, että he merkitsisivät hänet taiteellista kutsua harjoittavien kouluihin. Onneksi Amy tuli vastaamaan ja he karkottivat hänet: mikään ei takaa epäonnistumista enemmän ja paremmin kuin seurata lauluopettajien neuvoja, jotka ovat niin pedagogisia ja säänneltyjä, että he eivät pysty harjoittamaan omaa polkua, valmiita haastamaan oppikirjoja ja käsikirjoja. Kyllä, opiskelisin myöhemmin yhdessä niistä akatemioista, jotka auttavat tulevia ammattilaisia. Mutta hänellä oli vaisto tai kyky, persoonallisuus, älykkyys hyödyntää hyviä, käytännöllisiä, temppuja alistumatta tavanomaisiin diktatuureihin., jotka tuskin menestyvät musikaaleissa. Viha, hankala asia, uhkaava ja laiska sanonta, melkein nälkäisen kissan nurin, selviytyivät peräkkäisistä opettajista. Kuten kirjoitin Efe Eme -kannettavat, se vetämä, melkein tangon kosketus, on yksi hänen avaimistaan, joka nousee useita kilometrejä Adelen ja muiden asiantuntijoiden yli kondomilla varustetuissa tavoissa. Hän jätti kaksi upeaa levyä, Frank Y Takaisin mustaan, joka on jo suoraan verinen mestariteos. Kun jazzinen mielihalu sisältää maukkaan Jamaikan konepistoolin, Brill-rakennuksen kaikuja, Phil Spectorin kaikuja ja upean nykyaikaisen äänen. Kymmenen vuotta, kyllä. Kukaan ei ole tullut edes etäisesti tasolleen hänen valtaistuimensa halukkaiden joukossa.

Aiempi toimitus Palovammat: Sielun kesä: myyttisen mustan Woodstockin löytäminen.

Jatka lukemista