August 1, 2021

“Palatakseni nyt Spandaun balettiin, tiedän, että se aiheuttaisi minulle paljon” stressiä “ja onnettomuutta”

Kesti yli kaksikymmentäviisi vuotta, ennen kuin Gary Kemp julkaisi soololevyn uudelleen. Spandau Ballet -ryhmän pääkitaristi ja säveltäjä julkaisee huomenna Epäily (Sony), albumi, jota osittain helpottaa tauko ja pandemian lukitseminen.

Kirjoittaja kappaleita yhtä kuolematon kuin Totta O Kulta Hän on myös aktiivinen ja tunnettu elokuva-, teatteri- ja televisio-näyttelijä sekä Pink Floyd -rumpalin Nick Masonin johtaman Saucerful of Secrets -ryhmän jäsen. Puhua Etujoukko kotoa Lontoosta.

Kempin uuden levyn cover, ilmestyy huomenna perjantaina

Miksi niin kauan julkaista uusia kappaleitasi?

Minulla oli se mielessä kauan sitten, mutta aikatauluni on estänyt sen. Työskentelen paljon näyttelijänä, myös paljon Spandau Ballet -luettelon kanssa ja olen ollut kolme vuotta Nick Masonin bändissä, tietysti kitaristina ja kiertueella.

Voisiko kokemusta työskennellä toisen rock-legendan, kuten Pink Floyd -rumpalin Nick Masonin, kanssa tyydyttävänä?

Työskentely Masonin kanssa, mahdollisuus nauttia kitaristina ensimmäistä kertaa on fantastista. Koska tuo puoli heijastui tuskin tai keskittyi Spandaun; Samoin on mahdollisuus laulaa tuossa projektissa monen tyyppisten yleisöjen keskuudessa, jotka näet yhdistävän ja jotka ovat tietoisia siitä, miten teet sen. Näissä olosuhteissa aloin kirjoittaa paljon sanoituksia aiheista, kuten ikä, kuinka olen nyt ja miten olin ennen. Ja tapahtui upea asia, että voisin kirjoittaa mitä ajattelin ja tunsin, voisin kirjoittaa sanoituksia valehtelematta kuten Spandaun kappaleissa, asioista, joita en ajatellut tai jotka eivät pitäneet paikkansa.

Gary Kemp

Sony

Ja yhtäkkiä pandemia…

Kun palasin Lontooseen kiertueen lopussa Nickin kanssa vuonna 2019, tein paljon musiikkia, sanoituksia esittelyjä. Olin suunnitellut palata tielle Nickin kanssa vuonna 2020, ja kun kaikki peruutettiin pandemian takia, näin, että tämä oli tilaisuus viimeistellä käsilläni oleva albumi. Valmistuin sen tämän vuoden alussa.

Mihin albumin nimi viittaa, Epäily?

Se viittaa albumin ensimmäiseen kappaleeseen, jolla on sama nimi. Hän kertoo tuntevansa yksinäisyyden ja eristyneisyyden, asumisen kaupungissa ja kumppanin kanssa; teema, jolla on järkeä, koska olen aina työskennellyt muiden muusikoiden hyväksi paitsi silloin, kun tein ensimmäisen soololevyn monta vuotta sitten. Ja kaiken ajan jälkeen, nyt tulee tämä albumi, joka on minun ja jonka kappaleet puhuvat minusta.

Paluu

Palaan takaisin Spandaun balettiin, jos vallitsisi asenne halua tehdä uutta musiikkia, aloittaa jotain erilaista ja pitää hauskaa

Ei ole epäilystäkään siitä, että kuulostava musiikki on hyvin Gary Kemp.

Se on joskus dramaattista musiikkia, siinä on 70-luvun elementtejä, sillä on nostalgiaa siihen ja se johtuu siitä, että se tarkastelee sitä menneisyyttä ja puhuu osista elämääni hyvillä ja huonoilla tavoilla. Ja hänellä on myös paljon kitaraa, koska se on minun juttuni. Tarkoitan, että kun kirjoitan vain itselleni, minun ei tarvitse ajatella, että minun on esimerkiksi sisällytettävä siihen kappaleeseen saksofonisoolo kuin Spandaun kanssa.

Kuunteletko joskus ensimmäistä yksin tekemääsi albumia, Pienet mustelmat, ilmestyi vuonna 1995 ?

Muutama kuukausi sitten kuulin sen ensimmäistä kertaa monien vuosien ajan, ja olin todella ylpeä siitä, miltä se kuulosti ja mitä se oli tehnyt. Se on todella mielenkiintoista musiikillisesti sekoittaen irlantilaista folkia, jazzia ja rockia. Lyyrisesti kyse oli siitä, mitä tapahtui tuolloin elämässäni, avioliittoerosta, siitä, kuinka epäonnistuin ensimmäistä kertaa elämässäni, ja myös positiivisista asioista. Mutta albumi meni melko huomaamatta musiikillisella tasolla, koska tuolloin he lähettivät muita ääniä.

Gary Kemp

Brittiläinen muusikko, säveltäjä ja näyttelijä, poseeraa

Sony

Mikä on työsi Nick Mason -projektissa?

Pink Floydin jäsenet, jotka ovat työskennelleet viimeisen kymmenen vuoden aikana ryhmän ohjelmiston parissa, eli David Gilmour ja Roger Waters, ovat päätyneet muodostamaan lukuisia bändejä, joissa on vähintään kymmenen muusikkoa, upeita esityksiä. Toisaalta jokainen, joka on työskennellyt Pink Floydin kanssa ja kaikki kunnianosoitukset, keskittyvät yleensä bändin ohjelmistoon alkaen Kuun pimeä puoli, ja kaikki erittäin vakavia mustissa paidoissa. Toisaalta Nickin kanssa sinun ei tarvitse toistaa levyn ääniä, keskitymme ensimmäisiin Pink Floyd -levyihin, ja improvisaatiota on paljon, koska David Gilmourin säveltämät kappaleet sen sallivat.

Ja hänen kanssaan?

Ja myös Nickillä on fantastinen huumorintaju, erittäin hauska kaveri, ja se on suuri apu, koska etsimme alusta alkaen ei tehdä mahtavaa, eeppistä esitystä, mutta olemme rock and roll -bändi, jota tarjoamme konsertteja, joita he eivät tavallisesti näe.

Iloinen pelaamaan Saucerful of Secrets

Vakuutan teille, että minulla ei ole koskaan ollut näin hauskaa lavalle paitsi Spandaun baletin alkuaikoina, koska siellä on vapautta

Ja miten pärjäät olemasta projektin johtaja?

Minulla on yksi asia hyvin selvä, ja että tärkein henkilö siellä on Nick Mason, ja olen siellä kitarani ja toisinaan myös ääneni kanssa. Ja vakuutan teille, että minulla ei ole koskaan ollut näin hauskaa lavalle paitsi Spandau Balletin alkuaikoina, koska siellä on vapautta ja koska saapuva yleisö todella kunnioittaa musiikkia eikä ole kiinnostunut siitä, miten pukeudumme sinä päivänä.

Onko nostalgiaa, kun muistat nuo alkupäivät Spandau-baletin kanssa?

Ei ole nostalgiaa, se oli minulle erittäin onnellinen aika. Mutta muistan myös paljon painostusta, paljon vaikeuksia, tietyn ahdistuksen säveltää tiettyyn suuntaan.

Houkutteleeko jotain brittiläisestä musiikkimaailmasta sinua?

Totuus on, ei. Pidän amerikkalaisista taiteilijoista, kuten St Vincent, Phoebe Bridges, Sharon van Etten, jotka ovat upeita rokkareita ja tekevät upeaa musiikkia. Pidän siitä, mitä lapseni tekevät, mutta he liikkuvat vain YouTubessa …

Gary Kemp

Tony Hadley ja Gary Kemp konsertissa, jonka Spandau Ballet tarjosi Jardins de Pedralbes -festivaalilla vuonna 2015

Mané Espinosa

Haluatko Spandaun baletin palaavan musiikkikentälle?

Niin kauan kuin laulaja oli Tony Hadley. Kokemukset, joita on tehty muiden laulajien kanssa, eivät ole miellyttäneet minua lainkaan. Mutta nyt minun ei tarvitse palata tyydyttämään muita ihmisiä, en halua tehdä jotain, jonka tiedän juuri nyt ja koska minusta tuntuu hyvältä, tekisi minulle paljon. stressi, onnettomuus. Haluaisin palata tähän kokemukseen, jos vallitsisi asenne halua tehdä uutta musiikkia, aloittaa jotain erilaista ja pitää hauskaa. Arvostan suuresti nykyistä itsenäisyyttäni luojana ja muusikkona; Minun iässäni ei ole välttämätöntä myydä monia levyjä, vaan haluan tehdä omaa musiikkia ja välittää sitä. Enkä aio muuttaa sitä.

Miltä sinusta tuntuu, kun jotkut Spandau-baletin kappaleistasi ovat aitoja virsiä?

On suuri ylpeys siitä, että heistä on tullut osa länsimaiden kulttuuria. Olen kirjoittanut kappaleita, jotka ovat olleet kolme kertaa Simpsonit. Tämä tekee lapsilleni eniten vaikutuksen siitä, mitä teen. Luulen, että olemme kirjoittaneet perinnön ja olen ollut erittäin onnekas kaveri siitä, että olen ollut osa sitä.

Kiteinen

Brexit on suorastaan ​​tyhmä idea ja tilanne. Ei enempää sanottavaa

Musiikin lisäksi hänen toimintansa on ylivoimainen.

Paljon teatteria ja elokuvaa, mutta tärkeämpää on se, että minulla on kolme pientä lasta; vaimoni ja minä olemme hyvin heidän puolestaan. Yritämme tehdä heistä kolme hyvää ihmistä, ja minusta tuntuu, että elämässä ei ole mitään tärkeämpää kuin se.

Kuinka näet Brexitin?

En äänestänyt häntä. Se on suorastaan ​​tyhmä idea ja tilanne. Ei enempää sanottavaa

kurkistaa tähän verkkosivustoon