August 2, 2021

Pink Floydin historiallinen kelluva konsertti Venetsiassa, 1989

Se tapahtui kesällä 1989 Pink Floyd erosi kaikesta vakiintuneesta tarjoamalla monumentaalisen konsertin Grand Canal Venetsiassa, Edessä Pyhän Markuksen tori, tuolloin pidettiin elävän rockin korkeimpana ilmentymänä. Ja se ei ollut vähempää, koska on arvioitu, että näyttelyn nähtiin 200 tuhatta ihmistä melkein 40 maasta, jotka tulvivat kuuluisan ”kanavien kaupungin”.

Kauan odotettu ilmainen konsertti pidettiin innovatiivisella kelluvalla lavalla (joka myöhemmin toimi referenssinä) Vierivät kivet O Dave Mathews-yhtye suunnitelleet omansa), joka pohti myös vesisarjoja, jotka säteilivät upean psykedeelisen spektaakkelin.

Ilta ei tietenkään ollut kiistaton, koska erilaiset järjestöt vastustivat tällaisen mittakaavan tapahtuman järjestämistä yhden maailmanperintökohteeksi julistetun alueen läheisyydessä. Näiden huolenaiheiden estämiseksi näyttely pidettiin 50 prosentilla äänikapasiteetista, mikä suojeli italialaisen kehän arvokasta historiallista arvoa.

Epäilemättä sinä yönä 15. heinäkuuta 1989, Pink Floyd tilattiin tarjoamaan yksi ikimuistoisimmista esityksistä rock, kappaleilla kuten “Shine On You Crazy Diamond”, “Learning to Fly”, “Yet Another Movie” tai “Round and Around”, jotka on merkitty kultakirjeillä kansainväliseen kollektiiviseen mielikuvitukseen.

Tuolloin espanjalainen sanomalehti El País julkaisi tapahtuneen kronikan, josta voitiin lukea:

Mutta kuten koko lehdistön kommentit eilen osoittivat, Venetsia on kiittänyt Pink Floydia, kunnes se nylki kätensä; Hän suosi tosiasiaa, että tuhannet nuoret eri puolilta maata ovat tunkeutuneet pyhään taidekaupunkiin innostumaan musiikista, joka on yksi veljeyden ja rauhan universaaleista välineistä. Mitä ei anneta anteeksi vallasta vastuussa oleville, on se, että kaupunki, johon rahaa on satanut ympäri maailmaa, ei päädy ratkaisemaan sen rakenteiden ongelmaa ja pystyy ottamaan vastaan ​​niitä rakastavat ilman, että häntä on muutettava makuuhuoneeksi tai julkiseksi kylpyhuone .

Maa.

Nauti alla ikonisen esityksen alla Pink Floyd hänestä Grand Canal Venetsiassa laadussa HD sitten.

https://www.youtube.com/watch?v=cZbns6cg4Mg

Liittyvä sivusto