August 2, 2021

Tunnettu pianisti Gonzalo Rubalcaba räjähtää tuskasta ja avuttomuudesta kuubalaisille

Kuubalainen säveltäjä ja pianisti Gonzalo Rubalcaba (Kuva: Gonzalo Rubalcaba-Facebook)

Kuuluisa kuubalainen pianisti ja säveltäjä Gonzalo Rubalcaba liittyi sosiaalisista verkostoistaan ​​tukemaan kuubalaisia ​​veljiä, jotka ovat tukahdutettuina heidän oikeuksiensa vaatimisesta.

Tunnettu muusikko räjähti Facebook-tililtään impotenssilla ja tuskalla Kuuban viimeaikaisista väkivaltaisuuksista.

”Kuuballe kipua, surua, impotenssia … illuusio, huoli, valppautta … rohkeutta ja paljon rohkeutta. Ei ole tilaa, mutta olla totuuden ja niiden kanssa, jotka ovat kyenneet ymmärtämään vapauden ja vaurauden tärkeyden ja kiireellisyyden ja auttamaan luomaan yhtenäisen, arvokkaan, moniarvoisen, vapaan ja demokraattisen Kuuban “, taiteilija mainitsi .

“Kuuban ja Kuuban tuskalla on historiaa ja aikaa, ja nykyään se vain pahenee.”

“Tuen kaikkia nuoria ja ei niin nuoria, äitejä, isiä, sisaruksia, ystäviä, sukulaisia, tuttavia ja muukalaisia, jotka elävät ja puolustavat eri tavoin tätä vaikeaa, ratkaisevaa ja monumentaalista hetkeä Kuuban nykyhistoriaan ja tulevaisuuteen” , hän vakuutti voimakkaalla ja tunnepitoisella kirjoituksellaan.

Toinen kuuluisista kuubalaisista pianisteista, joka korotti ääntään kansan puolesta, oli Chucho Valdés, joka puhui ensimmäistä kertaa julkisesti saaren kriittisestä tilanteesta. Maan kaduilla esiintyneiden monien mielenosoitusten edessä pianisti kysyi SOS Kuubalta: “Tarpeeksi petosta ja valheita!” Hän kirjoitti.

Yhdeksän Grammy-palkinnon voittaja kertoi sosiaalisten verkostojensa välityksellä surunsa kuubalaisten kärsimyksistä. “Olen hyvin surullinen siitä, mitä kansani, perheeni mukaan lukien, kärsii, on paljon sattuu nähdä epäinhimilliset olosuhteet, joissa he elävät.”

Viestissään Valdés pyysi apua myös saarelle, jossa se kärsii edelleen hallituksen epäpätevyydestä ja egosta. “Kansainvälinen humanitaarinen apu on välttämätöntä”, hän painotti.

Gonzalo Rubalcabaa puolestaan ​​pidetään yhtenä parhaista Kuuban tuottamista pianisteista. Erinomaisen muusikkoperheen jäsen. Hän aloitti musiikkiopintonsa Manuel Saumellin konservatoriossa (Havannassa) ja jatkoi niitä myöhemmin Amadeo Roldánissa, jossa hän opiskeli myös lyömäsoittimia.

14-vuotiaasta lähtien hän työskenteli useissa orkestereissa ja mukana solisteissa, kuten kuubalainen Beatriz Márquez, jonka kanssa hän osallistui Buga International Festivaliin (Kolumbia) vuonna 1980, jossa hän voitti orkesterin ensimmäisen palkinnon.

Havannassa sijaitsevan Jazz Plaza -festivaalin ensimmäisissä painoksissa hän herätti paljon huomiota pianosoolollaan, rikkaalla improvisaatiollaan ja rytmisellä jätteellään. Noiden vuosien luomuksia ovat ”Nueva cubana”, “Pisando el lawn”, “Pergamín”, “Rhapsody Spanish”, jotka on kerätty hänen LP-albumeilleen La nueva cubana (1984) ja Concatenacion I ja Concatenacion II (1986).

Vuoden 1986 Jazz Plaza -festivaaleilla hän teki vaikutuksen suureen amerikkalaiseen trumpetistiin Dizzy Gillespieen. Kokouksessa he nauhoittivat yhdessä LP Gillespie -esityksen Gonzalo Rubalcaban kanssa. Vuonna 1986 hän allekirjoitti sopimuksen saksalaisen levy-yhtiön Messidor kanssa, josta hän levytti levyt Gonzalo Rubalcaba (1986), Live in Havana (1986), My great passion (1987) ja Giraldilla (1989).

Ennen kahdeksankymmentäluvun loppua hän oli voittanut EGREM-palkinnot (1986 ja 1987, palkinto 1987 Benny Moré -festivaaleilla sekä laajan kansainvälisen tunnustuksen albumeilleen ja kiertueilleen Japanissa, Kanadassa, Brasiliassa, Kreikassa, Espanjassa ja muissa maissa.

Blue Note -levylle hän on äänittänyt yli 10 albumia, mukaan lukien Discovery (1990), The Blessing (1991), Suite 4 ja 20 (1992), Live in the USA (1994-96), Antiguo (1997), The Trio (1998) ja Supernova (2002), useat Grammy-ehdokkaista. Levyn kanssa Supernova sai Latin Grammy 2002: n ja vuonna 2006 hän palkittiin jälleen albumilla nimeltä Yksin.

Jos haluat saada lisää tällaisia ​​uutisia, tilaa ILMAINEN uutiskirjeemme.

Kotisivu