August 2, 2021

“Viva Las Vegas” tai Elvis Presley ja Ann-Margret kääritty kipinöihin | LOS40 Classic

Oikeilla raaka-aineilla varustettu musiikkikomedia, josta tulee “rock-kuninkaan” ja yhden hänen mieleenpainuvimmista elokuvistaan ​​suurin lipputulotuote. Me puhumme Eläköön Las Vegas. Jo yksin häikäisevän yhdistelmän kanssa päärooleissa Elvis Presley Y Ann-Margret, kokoelma varmistettiin: he olivat kaksi tämän hetken kuumimmista Hollywood-tähdistä.

Toinen huomioitava tekijä on elokuvan nimiteema, jota on sittemmin käytetty epävirallisena hymninä Nevadan aavikon kukoistavalle viihdekaupungille. Tästä syystä 15. heinäkuuta 1963 on erityinen päivämäärä. Sinä päivänä kuvaukset Eläköön las vegas… Ja kipinöitä lensi.

Esitys: historiallinen hetki

Elvis ei tuntenut uutta ruotsalaista näyttelijää henkilökohtaisesti. Anne-Margret itse muisti hänet vuoden 1994 omaelämäkerrassaan: ”Pianoa lukuun ottamatta MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) -studio, jossa tapasin Elvisin, oli tyhjä. Taustalla jotkut hänen pojistaan ​​ripustivat pomoaan katsellen. Rituaali toivoin tulevan pian. Ohjaaja George Sidneyn valvovan silmän alla valokuvaaja ampui kameransa ja keräsi, mitä yrityksen johtajille oli historiallinen hetki.

“‘Elvis Presley, haluaisin esitellä sinulle upean nuoren naisen, Ann-Margretin,’ Sidney sanoi. “Ann-Margret, tämä on Elvis Presley”… Osoitin käteni ja hän ravisti sitä varovasti. ‘Olen kuullut sinusta paljon’, sanoimme samalla, mikä sai meidät nauramaan ja rikkomaan jäätä. “


Elvis Presley ja Ann-Margret elokuvan mainoskuvissa / Sunset Boulevard / Corbis Getty Imagesin kautta

Valot, kamera ja toiminta

Ennen kuvaamisen aloittamista, 9. ja 10. heinäkuuta välisenä aikana, kaksi johtajaa nauhoittivat musiikkinumeronsa erikseen Radio Recorders -studioissa. Sitten he tekivät 11. heinäkuuta yhdessä työskentelemään kolmen duetin parissa: Nainen rakastaa minua, olet pomo ja tänään, huomenna ja ikuisesti. Kolme päivää myöhemmin näyttelijöiden näyttelijät ja näyttelijät sekä tekninen henkilökunta matkustivat Las Vegasiin ja asettuivat Hotel Saharaan. Kuvaaminen alkoi 15. heinäkuuta 1963. Se päättyi kaksi kuukautta myöhemmin, 11. syyskuuta.

Se nauhoitettiin pääasiassa Las Vegasissa, eri paikoissa. Tropicana-hotellilta Flamingo-hotellin uima-altaalle, Nevadan Henderson-kilparadan ohi. On kohtauksia Hotel Saharan parkkipaikalla, Nevadan yliopiston kuntosalilla tai McCarranin lentokentällä.

Sarja, jossa Presley laulaa Eläköön las vegas se ammuttiin yhtenä, muokkaamattomana otoksena. Se on ainoa tunnettu esimerkki tällaisesta tekniikasta Elvisin elokuvan uralla. Viimeinen kohtaus ammuttiin historiallisessa Länsi-kirkossa, joka on kuuluisa hääkappeli, jossa monet julkkikset ovat olleet naimisissa. Ensimmäiset häät ovat vuodelta 1943, jolloin Betty Grable meni naimisiin Harry Jamesin kanssa.

Elokuva, joka alkoi ilman käsikirjoitusta

Kuten George Sidney myöhemmin paljasti, Eläköön las vegas ”Se oli yksi niistä tapauksista, joissa meillä ei ollut käsikirjoitusta, mutta kompromissi oli olemassa. Alun perin ajatuksena oli tehdä jotain arabien tai vastaavan suhteen, mutta muutimme ja kirjoitimme käsikirjoituksen noin yksitoista päivää. Muutimme kaiken ja päätimme tehdä sen La Vegasissa ”.

Yhdellä hengityksellä luotusta librettosta tuli Elvis Presleyn viidentoista elokuva 31: stä, jossa hän näytteli. Kuningas edustaa kilpa-auton kuljettaja Lucky Jacksonia ja Ann-Magret on dynaaminen lasten uintiopettaja Rusty Martin. Molemmat takaisivat romanssin taustalla Las Vegasin Grand Prix -palkinnon kanssa, jonka Elvis luonnollisesti haluaa voittaa.

Ann-Margret ja Elvis yhdessä kohtauksessa / Getty / Bettmann

“Kipinöitä alusta alkaen”

Ehkä ikimuistoisin Eläköön las vegas Se on kahden päätähden välinen romanssi. Kemia, jonka he välittävät näytöllä, oli tuntuva ja aito.

”Olen varma, että tuottajat tiesivät, että poika-tapa-tyttö-juoni paranisi huomattavasti, jos Luckyn ja Rustyn välinen kemia toimisi. Aluksi olisimme tunnustaneet Elvisin, että ainoa palo välillämme tuli kuumasta autiomaasta. Mutta muut näkivät kipinöitä. Alusta alkaen”. Pian siitä tuli selvää kaikille. AP-toimittaja kirjoitti: ”He pitivät käsiään. He katosivat pukuhuoneeseen yhden otoksen ja toisen välillä. He söivät yhdessä. “

Skandinaavinen näyttelijä selittää kirjassaan “My Story”, että “suhde” Elvisin kanssa oli väistämätön melkein heti tapaamisen jälkeen: ”Todellakin, me olimme sielunkumppaneita. Ujo ulkopuolella, mutta sisäpuolelta hillitön. Asuimme molemmat reunalla ja olimme itsetuhoisia. Monin tavoin huolimatta maineesta ja kaikesta, mitä olimme saavuttaneet niin nopeasti, olimme silti hyvin lapsellisia ja emotionaalisesti riippuvaisia. “

Idylli teki sanomalehtien etusivut, kun ne nähtiin ravintoloissa ja yökerhoissa Las Vegasissa. Suhdetta ympäröivä julkisuus oli elokuvan tuottajien unelma. Jopa Elvisin kotikaupungin paikallinen sanomalehti Memphis Press-Scimitar sisälsi tarinoita, joiden otsikot olivat yhtä sensationaalisia kuin tämä: ‘Elvis ansaitsee Ann-Margretin rakkauden’. Kun häät kohtaus kuvattiin, monet tabloidit julkaisivat valokuvia, jotka viittasivat siihen, että he olivat todella naimisissa. Priscillalla oli silloin vaikea aika.

“Egojen” uhka

Ainoa uhka heidän suhteilleen elokuvan kuvaamisen aikana syntikaupungissa olivat heidän egonsa. Heillä molemmilla oli se. Esimerkki oli johtajan väitetty suosiminen Margretia kohtaan. Elvisin joukkueen ihmiset syyttivät häntä siitä, että hän antoi näyttelijälle suotuisimmat kamerakulmat Presleyn kustannuksella. Taiteilijan lähellä olevan Red Westin mukaan Elvis “katseli päivittäisiä otteita” valitti katkerasti, että tuo narttu yritti saada hänet pois elokuvasta “. Protestit siirtyivät hänen esimiehelleen, eversti Tom Tomille.Viva Las Vegasin päähenkilöt / ElokuvaJulkisuusArkisto

Presleyn elämäkerran Peter Guralnickin mukaan Parker kohtasi tuottajat muistuttamalla heitä siitä, että se oli “Elvis Presleyn elokuva”. Hän jopa käytti voimaansa poistamaan kaksi kolmesta duosta, jotka pariskunta nauhoitti elokuvasta. Viimeinen Viva Las Vegas -lehti paljastaa, että Elvis saa selvästi enemmän musiikkia. Hän laulaa seitsemän kappaletta Ann-Margretin kahden edessä.

Totuus on, että vastustamattoman Ann-Margretin ansiosta Elvis Presleyllä oli vihdoin elokuvakumppani, jonka laulaminen ja tanssi sopivat hänen omaan näyttelytyyliinsä voimakkuudeltaan. Kuten Variety huomautti toukokuussa 1964 esitetyssä katsauksessa: “Kokoelma on taattu vain kahden päähenkilön häikäisevällä yhdistelmällä.”

Romanssi ei jatkunut, vaikka ystävyys jatkui ikuisesti. Ann-Margret kertoo, että Elvis lähetti hänelle kitaran muotoisia kukkia aina, kun hän kantaesitti yhden musiikillisista sitoumuksistaan ​​La Vegasissa. Kun hän debytoi Hiltonissa 15. elokuuta 1977, ensimmäistä kertaa 10 vuoden aikana ei ollut kukkia tai Elvis-sähke. Pian sen jälkeen hän sai puhelun Gracelandilta tuhoisten uutisten kera. Vaikka he käskivät häntä olemaan menemättä, hän ei mennyt naimisiin ja ilmestyi ystävänsä asuinpaikkaan. Saapuessaan hän halasi Elvisin isää Vernonia. “Muistettavia asioita oli niin paljon … mutta sen sijaan itkimme.” Vernon sanoi suloisesti: “Olin niin ylpeä sinusta.”

Jatka lukemista