August 1, 2021

Arvoituksia – Fuzzy Skunk

Gilberto Haaz

* Kun kapinat tulevat. Camelot.

Kuuban kiertueen loppu (2009)

Viimein viikon tarinan Havannassa vuonna 2009. Näin kaiken ja ilman mittaa. Kävin Finca Vigíassa, jossa Hemingway asui, ja nyt se on museo, jossa voi käydä, jossa hän näytti uima-altaalleen, koska Ava Gardner ui siinä alasti, kun Hemingwaylla oli vieraita, hän kehui ja kertoi heille: “Kosketa vettä, joten voit tuntea paljaan ihosi Ava “. Ostin heidän Cohiba-sikareitaan ja toin minulle pari pulloa rommia. Tunnettu tarina, vähän ennen presidentti JFK: n vuonna 1962 tekemää saartoa, antoi lehdistösihteerilleen Pierre Salingerille tehtäväksi ostaa tuhat Kuuban sikaria, koska hän asetti niihin kauppasaartoa; kaduilla näin heidän vanhojen kirjojensa seisomisen ja heidän köyhyytensä historiallisessa keskustassa, puhuin heidän nuorten kanssa, he kaikki tuntevat olevansa loukussa, kuten nyt kun he kapinoivat, heitä ei saa jättää ja pakenevat . Näin heidän sairaalansa huonontuneen ja ostin kuuluisan Vitiligolle tarkoitetun lääkkeen, mal de pinto, jonka ystävä oli pyytänyt. Niillä lääkäreillä, jotka nauttivat arvostuksesta, mutta ilman sairaalatekniikkaa, heillä ei voi olla sitä. Sain tietää sen hengissä säilyneen imperiumin, Bacardi-rakennuksen, jonka varmasti rakensivat New Yorkin Empire State Building -rakennuksen tehneet, koska se on sama , mutta pienellä tavalla Bacardi-perhe odottaa edelleen Helms-Burton-lain soveltamista, joka velvoittaa Kuuban maksamaan pakkolunastuksensa maksamatta. Perhe oli rikkain Kuubassa. Löysin heidän muusikkonsa, menin yökerhoon, jossa he heittivät laulunsa: “Ja vaikka sinäkin olet heittänyt minut hylätyksi”, tapasin iltapäiväkahvilassa naisen, joka näki meidät ja tiesi, että olemme kotoisin Veracruzista, Hän kertoi minulle: “Rakastin Toña La Negraa” ja alkoi laulaa kuten hän, Veracruz, pieni pala kotimaata, joka osaa kärsiä ja laulaa. Myös Tropicana-näyttelyyn on pakko nähdä kauniiden tanssijoidensa kanssa. En käynyt heidän radioasemallaan, missä he testamentoivat maailman ensimmäisen radioaseman. Vuonna 1928 Kuuballa oli 61 radioasemaa, joten voit nähdä heidän menettämänsä suuruuden. Mutta ostin ja toin Grannman, hänen sanomalehden, melkein seurakunnan esitteen. Sen hyvät ravintolat, vain matkailijoille, koska kuubalaiset eivät pääse niihin, heillä ei ole pastaa. Ja kun he näkevät heidän saapuvan, heistä tulee epämukavia. Minulle tapahtui palkatun kuljettajan Ciron kanssa, jonka kutsuin aamiaisen Hotel Meliá -hotelliin, ja kun ovenvartija pysäytti meidät: “Hän ei pääse sisään, koska hän ei ole turisti.” Tuolloin edes aula ei kulkenut. Sanoin hänelle, että söisin aamiaisen kanssani, koska minä, joka olin turisti, maksaisin hänen aamiaisestaan. Kaveri teki epämiellyttävän eleen, mutta lähti. Gacho, maanmies Ciro kertoi minulle.

Kansallinen hotelli ja muut asiat

Saavuin La Bodeguita del Medioon, jossa heidän yhdessä kulmassaan Hemingwayn rinta nojaa baariin, koska siellä hän tapasi heittää mojitojaan. Kävin hänen El Nacional -hotellissaan, jolla on loistava historia, kuten elokuvassa Kummisetä, kun Fulgencio Batista ja mafia pakenivat 31. joulukuuta 1959, kun Fidelin parta-miehet saapuivat, hotellissa on suuri galleria taiteilijoita meksikolaisia, María Félixistä Laraan ja Cantinflasiin, Tin Tan, Meksikon elokuvateatterimme. Ja kaikki amerikkalaiset, Nat King Cole, Sinatra ja gangsterit, mukaan lukien sängyssä kuollut juutalainen Meyer Lansky, joka tapasi sanoa: “Kaikissa neuvotteluissa on tärkeää olla kuollut.” Kun Neuvostoliitto hajosi, he eivät enää saaneet apua. He syyttävät pirun saartoa, jolla on jotain tekemistä sen kanssa, mutta ei kaikkea, Obama yritti avata jotain Kuuballe, mutta Trump saapui ja sitoi sen solmun lisää. Ei ole vapaita vaaleja, ja näiden ihmisten on oltava avoimia ulkomaisille investoinneille ja niiden asukkaille työpaikan saamiseksi. He ovat erittäin älykkäitä ja ahkeria ihmisiä, hyvä osa tämän päivän Miamista tehdään kuubalaisten ponnisteluilla, jotka kuubalaisessa Calle 8 -mallissaan osoittavat saaren vapautta, joka yöllä pystyy näkemään sen valot 228 mailin päästä Havannasta Miamiin. He antavat panoksensa maailman suurille kirjailijoille, kuten suurelle Guillermo Cabrera Infantelle, joka eräänä päivänä, Fidelin vallankumouksen liittolainen, näki epäonnistumisensa ja meni Lontooseen koskaan palaamatta. Siellä hän kuoli. Loistavia baseball-pelaajia, upeita muusikoita ja upeita televisiotuottajia sekä tutkijoita ja runoilijoita. Se ei ole saarron, vaan sen alistamisen vika, johon he joutuvat. Ainoa vapaus, jolla heillä on, on ilma, jonka he hengittävät aamulla. 60 vuoden ajan pidätettyään heitä vankeudessa. Toivottavasti jonain päivänä heille tulee vapaus, koska he nyt vaativat sitä kaduilla. Vaikka se näyttää vaikealta. Ja Moskova Putinin kanssa potkaisee, mutta ei enää lähetä heille apua, ei rokotteita, kaasua, öljyä eikä ruplaa. Se on sen arvoinen amerikkalaisille, he tuskin edes kääntyvät näkemään heidän kärsivänsä, he olivat vaarassa kylmän sodan aikana, koska eräänä päivänä Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen välillä tykinkatselut löysivät melkein JFK: n ja Hruštšovin aikana. , mutta se on toinen tarina. Näin näin sen ja muistan sen, vaikka, kuten Benedetti sanoi: “Älä usko, mitä he kertovat sinulle maailmasta, edes tätä tarinaa, jonka kerron sinulle, tiedät jo, että maailma on lukematon. ”

www.gilbertohaazdiez.com

Viserrys – @helsinki
Facebook – @ LaOpiniónPozaRica
Youtube – Poza Rican mielipide
Ilmoita ja valitat?
Jos sinulla on kuvia tai videoita, jotka osoittavat huonoa kohtelua, vallan väärinkäyttöä, korruptiota tai epäinhimillisiä toimia. Kerro meille!
– WhatsApp: (782) 219-94-02 – Sähköpostilla: denuncias@laopinion.netKatso viesti täältä