July 31, 2021

Kuolleet Kennedys: rehellisyys luuhun

Se päättyy “natsipunkkien vittu pois” ja Ron “Skip” Greerillä, jolla on vuodesta 2008 lähtien ollut monimutkainen ja toisinaan kiittämätön tehtävä olla Kuolleiden Kennedyn ääni, jonka Queen täyttää “We are the champions”, kun taas Klaus Flouride yrittää järjestää bassosi vahingoittumisen. 800 osallistujaa, jotka pakkasivat Cariola-teatterikentän tiistai-iltana, tarkkailevat kevyesti hymyillen “Skipin” “rohkeutta”, mutta eivät seuraa peliä. Eikä 69-vuotias Flouride, joka lähestyy mikrofonia ratkaisemaan asian: “Emme ole mestareita, me olemme Kuolleet Kennedyt.”

Amerikkalainen hardcore punk -yhtye (San Francisco, 1978), joka on aina mennyt nousuun ja puolustaa edelleen periaatteitaan, vaikka he ovat taistelleet kuolemaan asti ja oikeudessa entisen laulajan Jello Biafran kanssa, näyttää ajankohtaiselta ja ajanmukaiselta. jossa populismi on nousussa. Tästä syystä hänen klassisen laulukirjansa kappaleet, kuten “Tapa köyhät” – hänen vuonna 1980 julkaistulta debyyttialbumiltaan, joka puhuu inhimillisen arvon vahingosta, tai “California uber alles” – kiihkeä aihe, joka sisältää satiirista kritiikkiä Jerry Brown, Kalifornian kaksinkertainen kuvernööri (lähti toimistosta tammikuussa) – he kuulostavat erittäin merkityksellisiltä, ​​vaikka se kuulostaakin kliseiseltä.

Donald Trumpin ja eurooppalaisen nationalismin nousun aikakaudella Dead Kennedys -viesti menee suoraan luuhun Biafran puuttuessa. “Tyylimme on ainutlaatuinen”, yhtye sanoo usein selittäen, että East Bay Rayn kitaralla koristamaton punk-hardcore-surf-tavaramerkki saavuttaa tekstuureja, joita muut punk-bändit eivät koskaan tehneet.

Kitaristi itse selitti päiviä sitten, miksi ryhmän viesti ei menetä merkitystään: “Trumpin kanssa olemme matkalla vuoden 1930 Italiaan ja hän olisi (Benito) Mussolini.” Musiikin suhteen, jos East Bay Ray tuo hienon tyylin – olematta millään tavalla perfektionisti -, Flouride on eräänlainen Geezer Butler (Black Sabbath), kun taas DH Peligro, joka liittyi yhtyeeseen helmikuussa 1981, löi armottomasti symbaalit ja työskentele loput.

Santiagon neljännen Dead Kennedys -näyttelyn jälkeen seurataan joitain pogoja ja Skip tulee useita kertoja lavalta halaamaan aitaan liimattuja faneja. Yhtäkkiä huoneeseen syttyy punainen soihtu, mutta mikään ei ole käsistä. El Cariolaa, joka tarjoaa alkoholia avustajilleen, ravistaa konsertin loppuosa, joka on tuhoisa: “Bleed for me”, “Viva Las Vegas” (Elvis Presleyn suosima kappale) ja “Holiday Kambodžassa”, jälkimmäinen kritisoi nimenomaan nuorta amerikkalaista tyyliä, joka valitsi 70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa kyseisen Kaakkois-Aasian maan turistikohteeksi, huolimatta Pol Potin johtaman Khmer Rougen aiheuttamasta kansanmurhasta.

Onko loma Kambodžassa / missä ihmiset pukeutuvat mustaan ​​/ loma Kambodžassa

Missä suutelet persettä tai halki / Pol Pot, Pol Pot, Pol Pot, Pol Pot“, Sanoo kappale, yhtyeen toinen single, joka julkaistiin toukokuussa 1981, melkein neljä vuosikymmentä sitten. Juuri Dead Kennedys juhlii tällä hetkellä 40. vuosipäiväänsä Etelä-Amerikan kiertueella, joka on vienyt heidät odottamattomiin kulmiin, kuten Asunción Paraguayssa, mutta se on myös tuonut heille ongelmia.

Tapahtuu niin, että Brasilian neljän konsertin (Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brasilia ja Belo Horizonte) mainostamiseksi brasilialainen kuvittaja Cristiano Suárez suunnitteli julisteen, jossa perhe ilmestyi Brasilian joukkueen paitalla, klovnien nenällä ja kukin yksi aseella. Se, plus säiliöt ja favela taustana. Se tulkittiin välittömästi kritiikiksi Brasilian presidentille Jair Bolsonarolle ja hänen kiistanalaiselle asepolitiikalle.

Muutamassa päivässä asia laajeni tasolle, että sensuuri ja valtavirrasta ammuttu dartsiin tottunut bändi päätti keskeyttää Brasilian kiertueen mahdollisesta vaarasta heille ja heidän seuraajilleen. He ohittivat ohimennen ”vihan kylväjiä” ja ”promoottoria” siitä, etteivät he käsittele asioita oikein. Samalla he ilmoittivat, että osa saadusta maksusta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Mutta se ei ole kaikki. Tämän kiistan keskellä Biafra itse nosti äänensä ja – O Globon mukaan – puolusti julistetta ja sanoi, että bändi päättyi hajoamisensa yhteydessä vuonna 1986. Kuolleiden Kenndysin chileläiset seuraajat kykenivät elpymään, tietämättään kiistasta. melkein puolitoista tunnissa, bändin hitit ja kasvokkain tapaaminen East Bay Rayn ja Flouriden kanssa, jotka näyttelyn päätyttyä menivät oikeuteen allekirjoittamaan levyjä ja ottamaan kaikki pyytämänsä kuvat Sitoumus ja seuraus.

* Valokuvat: Gary Go.

Liittyvä sivusto