August 4, 2021

Miksi Loki-kauden finaali ei ole loppu vaan alku

‘Loki’ on päättänyt ensimmäisen kauden tarjoten ehkä vähemmän vastauksia kuin katsojat odottivat, ja tärkein niistä kaikista on itse asiassa Marvel Cinematic Universumin koko vaiheen 4 alku.

Sillä Marina Tällainen – 15. heinäkuuta 2021

Marvelilla on aina ollut dilemma sarjoillaan ja elokuvillaan. Kun elokuva- ja televisio-osastot toimivat erikseen Kevin Feigen ja Jeph Loebin johdolla, elokuvat olivat täysin riippumattomia sarjoistaan, kun taas sarjaan vaikuttivat suurella näytöllä tapahtuneet tapahtumat. Kapteeni Amerikka ja talvisotilasEsimerkiksi aiheutti merkittävän muutoksen vuoden 2007 ensimmäisen kauden toisella puoliskolla SHIELDin edustajat, kun taas Marvel-fiktiot Netflixissä mainitsivat “New Yorkin taistelun”, joka oli päättynyt Kostajat.

Molempien Feigen johdolla olevien osastojen yhdistäminen ja Disney +: n saapuminen merkitsivät elokuvan ja television yhdentymistä entistä paremmin vaiheen 4 alkaessa. Toistaiseksi ainoa näkemästään elokuvista on Mustaleski, ja mainittu integraatio ei ylitä opintopisteitä, vaikka Tulipunainen noita ja visioEsimerkiksi ei voitu ymmärtää ilman Kostajat: Loppupeli.

LokiAluksi se oli sarja, joka juoksi rinnakkain MCU: n pääjakson jatkuvuuden kanssa. Loppujen lopuksi Thorin veli vedettiin aikajanaltaan keskellä Kostajat Y Se ei ollut edes alkuperäinen Loki, vaan muunnos. Näyttää siltä, ​​että se tulee olemaan erillinen seikkailu tälle hahmolle, mutta hänen viimeinen jaksonsa kääntää pyörää, joka yhtäkkiä yhdistää hänet täsmälleen vaiheeseen 4.

Loki on vaiheen 4 alku

Tuomari Ravenslayerillä on edelleen sananvalinta Lokissa. / Marvel Studios 2021.

(Täältä tulee spoilerit kauden viimeisen luvun viimeinen luku Loki)

Loki ja varsinkin Sylvie ovat koko kauden ajan yrittäneet selvittää, kuka oli Time Keepersin ja TVA: n, joka valvoo aikajanan eheyttä, takana. Hän etsi kostaa; hänen ainoa tavoite oli tuhota kaikki. Loki ei ollut koskaan ollut kovin selkeä. Halusiko hän itse hallita TVA: ta? Halusitko saada sinut takaisin aikaansi? Emme koskaan tiedä varmasti, koska emme voi luottaa täysin hänen selityksiinsä, edes Sylvieen, jonka kanssa hän näyttää olevan vilpitön.

Tosiasia on, että sen viisi ensimmäistä lukua ovat tapahtuma, jolla on selkeä tuoksu Tohtori Who se paljastaa verhon takana olevan. TVA: n valheet paljastuvat (koska kaikki heidän työntekijänsä ovat vuorostaan ​​muunnelmia), ja Loki ja Sylvie yrittävät selviytyä monipuolisesta maailmanloppusta ja lopulta Tyhjyydestä, ajan lopusta, jossa takana oleva henkilö on piilossa. kaikki.

Kaikkien uusien Loki-muunnelmien esiintyminen on yksi kauden huippupisteistä, ja siksi viimeinen jakso osoittautuu melko antiklimaattiseksi. Tarinan sulkemisen sijaan se, mitä hän tekee, avaa uuden ja käynnistää muuten Multiversen MCU: ssa, jolloin luvussa ei ole muuta kuin tarinan välivaihe, puolipiste uuden kappaleen sijaan.

Tom Hiddelston ja Owen Wilson näyttelevät Disney + -elokuvan uudessa Marvel-sarjassa, Lokissa. / Disney +

Koska pääasia on valloittajan Kangin esitys, kuka on Jonathan Majorsin näyttämä hahmo ja kuka tekee sisäänkäynnistään kuin ozin velho. Kang on konna kolmannesta Ant-Man-elokuvasta, ja täällä meillä on ensimmäinen kontakti häneen, hänen tarinansa useista versioista itsestään jatkuvassa sodassa ja hänen tarkassa valvonnassaan, ja kuten hän kuvailee, diktaattorina pyhä aikajana.

Sylvielle se edustaa hänen polunsa loppua, mutta Hänen tekonsa käynnistävät Multiversumin, ja sen seuraukset näkyvät vasta toisella kaudella.. Ainoa asia, jonka tiedämme varmasti, on se, että kun hän palaa TVA: han, Mobius ei tiedä kuka on Loki ja että Ajan vartijoiden patsaat on korvattu yhdellä Kangista. Ja siinä se.

Se, että kauden loppua käytetään vaiheen 4 alkuun (ja että sarjan kaksi erää edustavat oikeastaan ​​vain jatkuvuuden käännekohtaa), vähentää sen dramaattista voimaa ja voimakkuutta. Se palvelee tarkoitustaan ​​suuressa MCU: n suuressa kuvassa, mutta Kang otetaan todennäköisesti uudelleen käyttöön myöhemmin. Ant-Man ja ampiainen: Kvantumania, mikä tekee tarpeettomaksi pitkän keskustelun, jonka hän on käynyt Sylvien ja Lokin kanssa kartanossaan ajan myötä.

Toisen kauden kysymykset

Owen Wilson ja Wunmi Mosaku ovat TVA: n agentteja Lokissa.
Owen Wilson ja Wunmi Mosaku ovat TVA: n agentteja Lokissa. / Marvel Studios 2021.

Sillä välin, Loki on omat löysät säikeet, jotka on selvitettävä uusissa jaksoissa. Meidän on esimerkiksi selvitettävä, mikä Kang-versio on päätynyt hallitsemaan aikajanaa ja onko kaikki palannut aikaisempaan tapaan vai ei. Miksi Mobius ei tunnista Lokia? Se on hyvä kysymys. Lisäksi tuomari Ravenslayer ylittää portaalin tuntemattomaan paikkaan ja aikaan etsimällä myös omia vastauksiaan, mutta hän on toinen, josta emme ole kovin varmoja hänen aikomuksistaan.

Mikä jättää kohtauksen, jossa näemme Multiversumin syntymän, on sekoitus ääniviittauksia historiallisista tapahtumista kuuluisimpaan lainaukseen Tulipunainen noita ja visio (“Mikä on surua mutta rakkautta, joka sinnikkäästi kestää”) ja jopa jae Minun pitäisi olla niin onnekas, de Kylie Minogue.

.

informatiivinen viesti