August 3, 2021

David Gilmour kunnioittaa Syd Barrettia soittamalla karanteenissa olevia kappaleitaan

Pink Floydin historia voidaan jakaa kahteen osaan, ennen ja jälkeen Syd Barrettin. Poistuttuaan ryhmästä vuonna 1967, David Gilmour Hän otti johtavan kitaristin roolin, ja hänen ansiostaan ​​bändin ääni kehittyi, mutta Barrettin jättämä perintö elää kahden ensimmäisen albuminsa jättämässä julkaisussa. Asia ei kuitenkaan pysähtynyt siihen.

Vuonna 1975 bändi julkaisi Toivon että olisit täällä, yksi uuden vaiheen tärkeimmistä albumeista ja jossa entinen perustajajäsen kunnioitettiin. Mutta nyt näinä karanteeniaikoina ja kerrottuaan kanssamme eeppisen esityksen, jonka hän antoi jonkin aikaa sitten palattuaan Pompeijiin, Gilmour itse päätti muistaa Sydin henkilökohtaisemmalla tavalla.

Kuten muistat, David Gilmour vaimonsa Polly Samsonin ja muun heidän perheensä kanssa lähettivät ohjelman nimeltä Von loukkuun perhe, missä kaikki kokoontuvat laulaa paljon kappaleita, lue runoja, vastaa fanien esittämiin kysymyksiin ja kaada jopa lasillinen viiniä tai kaksi, kaikki hieman boheemimaisessa ilmapiirissä kynttilöillä koristeltujen pöytien kanssa.

Keskellä kaikkea, mitä Gilmourien kanssa tapahtuu, David käytti hetki hyväkseen soittaakseen kaksi kappaletta akustisella kitaralla, jotka olivat viimeisiä Syd Barrettin säveltämiä, Octopus ja Dominoes., tällä bluesisella tunteella, joka luonnehtii häntä niin paljon ja kunnioittaa täysin sitä, mitä Pink Floydin perustajajäsen teki solistina.

david-gilmour-11

Kuva: Getty

Sen lisäksi, että kuulit hänen soittavan niitä melodioita, jotka tulivat Barrettin päästä, Gilmour kertoi myös joitain anekdootteja ajasta, jonka hän vietti työskennellessään hänen kanssaan., kun David soitti rumpuja “Dominoeilla” Abbey Road -studiossa kaksi, mikä epäilemättä kaikki legendaarisen yhtyeen fanit rakastavat kuunnella.

Ikään kuin tämä ei olisi tarpeeksi, kitaristi sanoi, että ennen kuin koronaviruspandemia iski maailmaa, häntä pyydettiin muokkaamaan ja korjaamaan joitain muistiinpanoja, jotka ovat osa uutta kirjaa Syd Barretista, joka keskittyy erityisesti sanoituksiin, jotka muusikko sävelsi ohikiitävän uransa aikana.

Syd Barrett, Pink Floydin laulaja, lauluntekijä ja kitaristi, vuonna 1967 järjestetyssä BBC Radio -nauhoituksessa. (Kuva: Chris Walter / WireImage)

Katso alla oleva David Gilmour, antautuen suurelle Syd Barrettille toistaa joitain soolouran kappaleita:

Katso tätä sivustoa