August 4, 2021

Dyyni: Upeat uudet elokuvajulisteet, jotka sisältävät jokaisen hahmon

Vuonna 1965 kutsuttiin tieteiskirjallisuusromaani Dyyni joka ylitti lukijoiden mielikuvituksen rajat Frank Herbertin sanojen kautta, tarinan, joka tapahtuu muilla planeetoilla ja jossa tutkitaan asukkaiden elämäntapaa, heidän tapojaan ja jopa konfliktejaan. Huolimatta siitä, että kaikki on tuotava näytölle, hänen polunsa elokuvien sovituksissa ei ole ollut aivan helppoa, varsinkin näiden fantastisten maailmojen luomiseen liittyvien investointien vuoksi.

Jatka lukemista: Spencer, Lady Di -elokuva Kristen Stewartin kanssa, ensi-ilta Venetsian elokuvajuhlilla

1970-luvun puolivälissä chileläisellä taiteilijalla Alejandro Jodorowskyilla oli suuria suunnitelmia tähän tarinaan perustuvasta valtavasta projektista, mutta ainutlaatuisen visionsa lisäksi elokuva toisi yhteen muita loistavia mieliä, kuten Salvador Dalí, HR Giger ja jopa se on puhunut Pink Floydin musiikillisesta läsnäolosta. Tuolloin elokuvantekijän suunnitelmat näyttivät saavuttamattomilta, merkityksettömiltä, ​​mutta ennen kaikkea korkealla budjetilla.

Hanketta ei koskaan toteutettu, mutta vuonna 2014 julkaistiin dokumentti nimeltä Jodorowsky’s Dune – 98%, jossa tutkitaan, mikä tuo nauha voisi olla. Lähes vuosikymmen tämän tapahtuman jälkeen David Lynchillä oli tilaisuus tuoda vihdoin Dunas – 56% valkokankaalle vuonna 1984 Kyle MacLachlanin päähenkilönä, kun taas vuonna 2000 julkaistiin vähän tunnettu minisarja, jonka kirjoitti John Harrison, joka olisi tehnyt yhteistyötä George A. Romeron kanssa joissakin tilanteissa.

Jatka: Dyyni viivästyy jälleen useita viikkoja

Huolimatta loistavasta futuristisesta tarinasta, kaikki näytti johtavan siihen Dyyni ei voinut erottua teattereissa, tänä vuonna saapuu kuitenkin Denis Villeneuven ohjaama uusi versio (Blade Runner 2049 –

88%). Tämän version positiivinen puoli on, että sillä on ohjaaja, jolla on jo futuristinen näkemyksensä selvä muissa elokuvissa, mutta myös elokuvien uusimmat tekniset edistysaskeleet ovat hänen hyväkseen.

Dune, joka ensi-iltansa viivästymisen jälkeen voi vihdoin nähdä valoa joillakin festivaaleilla, kuten Toronton kansainvälisellä elokuvajuhlilla ja Venetsian elokuvajuhlilla, saa samanaikaisesti ensi-iltansa teattereissa ja HBO Maxissa. Muutama päivä sitten ilmoitettiin, että elokuvan seuraava traileri järjestetään yksinomaan IMAX: ssä, kuvilla, joita ei ole koskaan ennen nähty. Lisäksi nyt on paljastettu sarja julisteita, joissa jokainen näyttelijän jäsen onnistuu näyttämään.

Villeneuve-elokuvassa esiintyvät tähdet kuten Timothée Chalamet, joka soittaa Paul Atreidesia, ja Stellan Skarsgård, joka pelaa tarinan paronaa Harkonnen. Lisäksi näyttelijöissä esiintyvät tunnetut kasvot, kuten Zendaya, Oscar Isaac, Jason Momoa, Dave Bautista, Rebecca Ferguson, Josh Brolin ja Javier Bardem. Alla voit lukea osan synopsista, jota seuraa elokuvan uudet julisteet (via SarjakuvaElokuva).

Dyyni seuraa Atreidesin perhettä, kun he muuttavat autiolle Arrakiksen planeetalle ottamaan vastaan ​​galaksin arvokkaimman resurssin, Spice Melange -tuotteen. Valitettavasti maanpetos tekee pian herttua Atreidesin nuorimmasta pojasta Paulin syrjäytyneeksi ja hänen on hyväksyttävä kohtalonsa voimakkaana Arrakiksen alkuperäiskansojen profeetana, joka tunnetaan nimellä The Fremen.

Se voi kiinnostaa sinua: Loki: Dyyni, Metropolis, Alien ja muut sci-fi-klassikot inspiroivat sarjaa

.

näkymä