August 1, 2021

JOHN MAYER – ‘Sob Rock’

Tähän asti John Mayerin ura oli kiinnostanut minua hyvin vähän. Tiesin joitain hänen hitteistään (‘Daughters’, ‘Your Body Is A Wonderland’ …), hänen maineensa erinomaisena kitaristina (turhaan hän on kiertänyt Dead & Companyn kanssa vuodesta 2015) ja hänen maineensa Don Juanina ( muun muassa hän on ollut Jennifer Love Hewittin, Jessica Simpsonin, Jennifer Anistonin, Renee Zellwegerin, Taylor Swiftin, Katy Perryn kanssa), mutta myönnän, etten ollut koskaan soittanut koko hänen albumiaan.

Tosiasia on, että viime kuussa kuuntelin hänen uutta singleään “Last Train Home”, ja se muistutti minua välittömästi sellaisista kappaleista, jotka saivat 80-luvulla voittamaan ihmiset, kuten Eric Clapton, Phil Collins, Don Henley tai Steve Winwood: yrityspop rock, joka on suunniteltu käynnistämään uudelleen solistikavereina, jotka olivat kuuluneet myyttisiin 70-luvun bändeihin. Vakuutan teille, että silloin vihasin suurta osaa kaikesta, mutta nostalgia on voimakas tunne, ja myönnän, että ‘Viimeinen juna kotiin’ riitti herättämään minut. utelias Mayerin uudesta työstä. Vielä enemmän, kun näin, että hänen arvonsa oli kiven alla (voitaisiin kääntää nimellä Itkevä kallio) ja sen kansi pastellisävyisin ja täysin kahdeksankymmentäluvun esteettinen. Yllätyksekseni ja vieläkin enemmän nähtyäni Shot In The Dark -videoleikkeen huomasin, että Mayer oli todella kiimainen.

Tyyliin VanWeezer, kiven alla Se on käsitteellisesti korotettu albumi, joka perustuu toisen aikakauden ääniin ja estetiikkaan. Mutta missä Weezer jätti puolet, Mayer on mennyt pohjaan, allekirjoittanut tuottajan Don Wasin ja istuntomuusikot, kuten kosketinsoittaja Greg Phillinganes, basisti Pino Palladino tai lyömäsoittaja Lenny Crasto, jotka asuivat ensimmäisessä henkilössä silloin, kun kokaiini juoksi kuten vesi. Kaikilla heillä Mayer on laskuttanut albumin, joka olisi voitu julkaista täydellisesti vuonna 1986, ja joka, kuten monet tuolloin olleet albumit, sisältää upeita kappaleita samalla kun se rajoittaa horterismia monissa hetkissä. Se on pehmeän eroottisen elokuvan äänivastaava.

kiven alla Sitä voidaan pitää valtavana vitsinä, mutta on kiistatonta, että ironisesta pakkauksestaan ​​huolimatta on vaikea vastustaa sellaisten kappaleiden viehätystä kuin ‘Last Train Home’, ‘New Light’, ‘Shot In The Dark’ tai ‘Til Oikea tulee ‘ja tyylikäs nuolee kitara, joka toisinaan vetää kohti Dire Straitsia (‘Wild Blue’) ja toiset hillittyyn Claptoniin (‘I Guess I Feel Like’). Olisin voinut kutsua sitä Boomer Rock, koska epäilen alle 40-vuotiaiden pitävän siitä, mutta useimmat saattavat rakastaa sitä. Tunnustan syyllisyyteni.

JORDI MEYA

Lue