July 31, 2021

kitaristi ja yksi Queenin perustajista

Brian ha compuesto 22 éxitos mundiales para Queen, entre ellos, los himnos ‘We Will Rock You’, ‘The Show Must Go On’ y ‘I Want It All’, y poderosas baladas como ‘Who Wants to Live Forever’, ‘Ei -Yksi, mutta sinä (vain hyvät kuolevat nuoret) ja pelastat minut.

Hän on ansainnut yleisön kunnioituksen menestyvänä sooloartistina. Hänen äänityksissään ovat albumit Back to the Light (1992), mukaan lukien kappaleet ‘Too Much Love Will Kill You’ ja ‘Driven By You’, molemmat Ivor Novello -palkinnon voittajat, ja vuoden 1998 albumi Another World.

KÄYNNISTÄMME SINUN – QUEEN ROCK MONTREAL 1981

Heidän kiinnostuksensa elokuvien tuloksiin kehittyi, kun Queenistä tuli ensimmäinen rock-ryhmä, joka kirjoitti ääniraidan suurelle elokuvalle, Flash Gordonille, johon sisältyy hitti ‘Flash!’ säveltäjä Brian. Tätä työtä seurasi se, joka tehtiin elokuvalle Highlander. Myöhemmin Brian osallistui mini-oopperaan Steve Baronin vuoden 1996 elokuvaan Pinocchio ja sävelsi myös koko ääniraidan vuoden 1999 ranskalaiselle Fury-elokuvalle.

Hänen laulunsa vaikuttavat edelleen uusiin taiteilijoiden sukupolviin, ja ne ovat innoittaneet niin erilaisia ​​artisteja kuin Elton John, Def Leppard, Royal Philharmonic Orchestra, Shirley Bassey ja Eminem. Brian on nauttinut yhteistyöstä lukuisten taiteilijoiden, kuten Robbie Williamsin, Foo Fightersin, Cliff Richardin, Guns ‘n’ Rosesin, Diana Rossin ja Luciano Pavarottin kanssa. Hän soitti ylpeänä vierailevana kitaristina vuoden 2002 talviolympialaisten avajaislaulussa “The Fire Within” ystävälleen ja lauluntekijälleen, edesmenneelle Michael Kamenille.

Hänen intohimonsa astrofysiikkaan johti hänet tohtorin tutkintoon. Vuonna 2007 kunniatohtorin lisäksi Hertfordshiren yliopisto, Exeter ja John Moore Liverpoolista. Hän suostui myös osallistumaan vierailevana tutkijana Imperial Collegessa jatkaen tähtitieteellistä työskentelyään ja toimi liittokanslerina John Moore -yliopistossa Liverpoolissa. Säilyttäen syvän kiinnostuksensa tähtitieteeseen, Brian osallistui jatkuvasti Taivaalla yöllä pitkäaikaisen ystävänsä Sir Patrick Mooren kanssa; jonka kanssa hän myös kirjoitti yhdessä tohtori Chris Lintottin kanssa kuvitetun kirjan astrofysiikasta BANG! Universumin täydellinen historia (julkaistu 2006).

Kun Freddie kuoli, muut kuningattaren jäsenet perustivat AIDS-tautia tukevan hyväntekeväisyysjärjestön Mercury Phoenix Trust. Brian pysyi suurlähettiläänään ja osallistui 46664 kansainväliseen konserttisarjaan, jonka tarkoituksena oli lisätä aids-tietoisuutta maailmanlaajuisesti.

Brian on jatkanut työskentelyä Queenin ulkopuolella laulaja Kerry Ellisin kanssa, ja yhdessä he ovat julkaisseet useita studioalbumeita ja tehneet useita onnistuneita kiertueita ympäri Eurooppaa. Hän omistaa myös London Stereoscopic Companyn ja jatkaa kiinnostustaan ​​tähtitieteeseen.

Lue lisää