August 3, 2021

Spirits Burning Disc Review – ‘Evolution Ritual’ (2021)

Palavat henget – Evolution Ritual
(4. kesäkuuta 2021, itse tuotettu)

Spirits Burning on projektin nimi, joka on määritelty musiikilliseksi ryhmäksi, jossa sen jäsenet pyörivät jokaisessa julkaisussa, joka on ollut käynnissä vuodesta

Polttavat henget on amerikkalaisen tuottajan muodostama musiikillinen kollektiivi, Don Falcone joka koko vuosien ajan tuo yhteen jäseniä Sininen Öyster Cult, Hawkwind, muiden muusikoiden joukossa progressiivisesta as Daevid Allen alkaen Gong tai entiset jäsenet Van Der Graaf -generaattori äänittää instrumentaalilevyjä, jotka on kehitetty progressiiviseen rockiin.

Alussa se olisi sama Don Falcone kuka soittaisi bändissä muiden muusikoiden kanssa ja vuosien varrella lisäisi jo mainittuja nimiä tukemaan ryhmän laajan diskografian nauhoittamista. Näin albumin muodostuminen muuttuu, mikä antaa projektille mahdollisuuden ylläpitää jatkuvuutta ja musiikillista innovaatiota.

Hanketta on tallennettu vuodesta 1999 lähtien Don Falcone ja eri muusikot, jotka rakentavat jokaisen albumin. Näin Polttavat henget kerääntyä vieressäEvolution RitualHänen levynsä numero 16.

Mutta päästään musiikkiin. Albumi avautuu teemalla, joka antaa albumille nimen “Evolution Ritual”, Avaaminen yhdistelmällä berimbau, lyömäsoittimet, kitara, saksofoni ja elektroninen puhallinsoitin (tästä lähtien EWI) elektroninen soitin, jota voimme kutsua sähköiseksi huiluksi, jolla huilut, saksofonit, oboat ja klarinetit voidaan soittaa simuloitu, mikä mahdollistaa laajan kirjon työtä.

Teemalla on lyömäsoittimet, jotka kuulostavat koko sävellyksessä. Sen lisäksi, että erilaiset puhallinsoittimet esiintyvät ja ovat pääääniviiva, mukaan lukien EWI: stä tuleva soolo ja toinen saksofonista. Sitä ennen akustisella kitaralla oli päärooli, joka myöhemmin liittyi puhallinsoittimiin.

Toisella radalla kohtaammeLuolat”, Sävellys, joka alkaa hitaasti koko teoksen tähdittävällä viululla, mukana joitakin kitaroita, digitaalisia ääniä ja huiluja, jotka kaikki sisältyvät salaperäisempään auraan. Sitä vastoin kolmas kappale, “Umberin lait”, Onko juhlallinen teema, jossa saksofonit ottavat rytmin ja johtavat tietä rumpujen osilla tauolla, antaakseen sitten tien saksin soololle, joka tekee tästä loistavan kappaleen.

Näiden kolmen kappaleen avulla voimme nähdä, että meillä on albumi, jossa on syntetisaattoreita, akustisia ja sähkökitaroita, viuluja, alttoja, urkuja, huiluja, saksofoneja, obooja ja klarinetteja, EWI, sello, basso, huuliharput ja muut sovitukset. Ne eivät ole aina läsnä, mutta erilaiset yhdistelmät tekevät jokaisesta kappaleesta toistamattoman kokemuksen toisiinsa nähden.

Unelmien löytö”Viidennessä kappaleessa on levoton ja pystyssä oleva piano, joka haluaa selvästi olla päähenkilö ja jonka mukana on viulu ja muut kielisoittimet, jotka ovat sävellyksen keskeinen osa. Näppäimistö muistuttaa toisinaan Frank Zappan Synclavier-teoksia hänen vuoden 1986 albumillaan “Jazz helvetistä”. Toinen merkittävä aihe onKaukana & Pois Maisemien Escape, Bias of Recency”Jossa jousisoittimiin liittyy lyömäsoittimia sekoituksessa intialaisista ja kaukaisista idistä.

Varjokieli”Onko teos, jolla on eklektinen aukko, jossa kaikki instrumentit ilmestyvät ja lähtevät kohtaukselta, kun syötämme sävellyksen, joka muistuttaa avauksessaan enemmän ympäristö-orkesteriteosta. Sitten siirrymme suoraan kitaraan, jonka mukana ovat viulujen ja sellon kielet sekä muut sovitukset, jotka tekevät tästä laulun, joka kutsuu sinut kuuntelemaan sitä useammin kuin kerran.

Vuorottelevat universumit“Onko toinen eklektinen teema, joka kiertää huilun, basso, rummut, lyömäsoittimet, trumpetti ja saksofoni samalla juhla-auralla, josta kuulemme”Umberin lait

Evolution Ritual”Sulkeutuu“Kuun yön soittaa”Sävellys, jolla on eeppisiä sävyjä, joka saavutetaan yhdessä viulun, bandjon ja erilaisten sovitusten korostamisen kanssa, antaen levylle merkittävän lopputuloksen, joka näyttää meille levyn ideoiden katsauksen.

Tämä albumi on yhdistelmä rytmejä, instrumentteja, ääniä, jotka etsivät progressiivisesta rockista eri kulttuurien rytmeihin, luoden monipuolisen, laajan äänen, joka ulottuu Genesis a Kuolleet voivat tanssia, ja joka on selvästi innoittamana Sininen Öyster Cult Y Hawkwind. Ääni esiteltiinEvolution Ritual”Avaa mahdollisuudet laajentaa ehdotettuja ideoita ja esittää materiaalia, joka jatkaa albumissa paljastettua linjaa.


Luis Sánchez Herrera (Viserrys: @tunelprogresivo)
Toimittaja. Rock-progresivo.com -yhteistyökumppani
Kaikki Luis Sánchez Herrera arvostelut >>hanki lisää