August 2, 2021

The Kinks ja ikuinen “Lola”, kappale ennen aikaansa

Lola Versus Powerman and the Moneygoround, osa 1 on klassikko historiassa Kinkit. Albumi, jonka erikoistunut lehdistö ja fanit ovat ottaneet huomioon. Käsitteellinen työ joka kiteyttää yhteiskunnan eri osa-alueet, mukaan lukien musiikkiteollisuus, kirjanpitäjät, johtajat ja elämä kiehtovassa rock-maailmassa satiirin muodossa.

Tämä englantilaisten kahdeksas albumi – tunnetaan myös nimellä Lola vs. Powermantai yksinkertaisesti Lola – täyttää 50 vuotta lähdön jälkeen. Kinks, yksi englantilaisen hyökkäyksen pääryhmistä, kuten Beatles, Rolling Stones ja The Who ilmoittivat lähtevänsä 11. joulukuuta erityinen boxset eri muodoissa, kuten Deluxe Box Set, 1LP, Deluxe 2CD, CD ja digitaalinen.

”Levy on taiteellisen vapauden (myös oman) juhla kenen tahansa oikeus olla vapaa sukupuolesta, jos hän haluaa. Salaisuus on olla hyvä ihminen ja luotettava ystävä ”, kuvaili ryhmän laulaja, kitaristi ja lauluntekijä Ray Davies.

2005 käynnistyssuunnitelmat Lola Versus Powerman y Moneygoround, osa 1 he saapuvat onnistuneen jälkeen #LolaDay, joka juhli singlen 50 vuotta. Fanit pystyivät jakamaan valokuvansa 10 uudella mukautetulla tarralla, jotka ovat saatavana The Kinks -sivustolla.

Aihe oli myös tunnettu “Seuraaja – milloin tahansa 2020”, uusi sekoitus Ray Daviesin teemasta “Milloin vain”. Taiteilijan kirjoittama singlen B puoli “Apinaihminen”, Kappale sisältää julkaisemattomia otteita ja otteita The Kinksin eri kappaleista Lola-albumilta sekä resitaatioita ja erilaisia ​​äänitehosteita.

Kinks, elää.Mille: BMG

“Koronaviruksen aiheuttama eristys voi antaa ihmisille aikaa arvioida maailmaa uudelleen ja arvioida elämänsä uudelleen. LMusiikki voi lohduttaa yksinäistä, ylittää ajan, olla tulevaisuus tai menneisyys, eilen, tänään tai huomenna. Se on milloin tahansa ”, Ray huomautti.

Ja hän lisäsi kappaleesta: “Näin tavan saada tämä julkaisematon 70-luvun kappale yhdistymään vuoden 2020 yleisöön. Tapa osoittaa se musiikki voi matkustaa ajassa, tuo muisti on välitöntä ja voi siksi liittyä meihin nyt. Laitoin kaiken tämän yhteen, ikään kuin se olisi jotain surrealistista, ja sitten tajusin, että se oli todella toiminut. “

The Kinks, katsaus englantilaiseen yhteiskuntaan

Kinks syntyi ajatuksena veljet Ray ja Dave Davies, Muswell Hill, Pohjois-Lontoossa. Vanhempien ja sisarten avustamana pojat alkoivat leikkiä duona kitaroidensa mukana eräissä alueen pubeissa. Ne olivat vilkkaita aikoja Englannin pääkaupungissa, osittain Yhdysvaltojen aikakauslehtiin, joissa sähköblues ja nuo rock and roll -pioneerit erosivat.

Vuonna 1963 Ray, Dave sekä koulukaveri nimeltä Peter Quaife (basso), jonka vuonna 1969 tilalle tuli John Dalton, ja Mick Avory (rummut) ottivat ensimmäiset askeleensa The Ravensina, myöhemmin omaksuneen lopullisen nimen The Kinks.

Noissa ensimmäisissä esityksissä he näyttivät voimakkaan riffien arsenalin, adrenaliinin, tartuttamalla yleisöään. “Sinä todella sait minut”, Ray Daviesin säveltämä se oli yksi ryhmän ensimmäisistä hitteistä. Monille tämä kappale oli raskasmetallin lähtökohta.

Kinks lavalla 70-luvun alussa.Mille: BMG

Kuten monet heidän sukupolvensa englantilaiset bändit, myös vuonna 1964 julkaistun The Kinks -nimisen debyytin, joka julkaistiin vuonna 1964, mukana oli joitain kannet rock-hahmoista, kutenLiian paljon apinaliiketoimintaa ” Y “Kaunis Delilah ”, sekä Chuck Berry että Bo Diddleyn ”Cadillac”, mm. “You Really Got Me” otti kaiken kunnian vääristyneellä kitaraäänellään Dave Daviesin idean ansiosta, joka laittoi partaveitsen ja nastat vahvistimeensa.

Monien vuosien ajan myytti juonsi, että kappaleen kitarasooloa oli soittanut Jimmy Page, tuolloin tunnettu istuntomuusikko. Sitten hän olisi osa The Yardbirds ja Led Zeppelin. BBC: n dokumentti kommentoi sitä jopa. Kuitenkin lausunnossaan, että Dave Davies lähetti Facebookiin, The Kinks kielsi kitaristin kuulumisen äänitykseen.

“Yo, Dave Davies, Keksin vääristyneen kitaraäänen ja soitin soolossa kappaleessa ‘You Really Got Me’ ja Ray Davies soitti rytmikitaraa. Emme ole koskaan käyttäneet yhtään muuta kitaristia yhtään The Kinks -hittiä ”, lausunnossa sanotaan. Toinen näiden alkuvuosien klassikoista oliKoko päivän ja koko yön ”.

60-luvun lopulla ryhmä kehitti ääntään ja äänitti ensimmäisen konseptiteossarjasta. Ensimmäinen oli Kinkit ovat kylän vihreän suojelun yhdistys (1968) eräänlainen kunnianosoitus brittiläisille kylille ja menneiden aikojen viattomuudelle. Monet kappaleista syntyivät kahden vuoden aikana ennen materiaalin nauhoittamista.

“Village Green”, “Animal Farm” tai kappale, joka antoi albumille nimen, luo uudelleen maaseudun maisemat, höyryjunat sekä johtaja Ray Daviesin mielenkiintoiset sovitukset. Arthur (Tai Britannian imperiumin taantuma ja kaatuminen) seuraavana vuonna julkaistiin konseptuaalinen teos, joka syntyi Granadan televisiokanavan projisoidun ääniraidan mukana, jossa Ray työskenteli kirjailija Julian Mitchellin kanssa.

Joten tulemme Lola Versus Powerman and the Moneygoround, osa 1 (1970), joka oli sekä kaupallisesti että kriittisesti onnistunut ja saapui esimerkiksi Yhdysvaltojen 40 parhaan joukkoon.

“Lola” oli projektin pääteema, jälleen Ray Daviesin kynällä, josta hän kertoo tapaaminen nuoren miehen ja transvestiitin välillä, jonka hän tapaa Soho-yökerhossa Lontoosta. Virallisessa versiossa sanotaan, että ryhmän johtaja Robert Wace tanssii tytön kanssa ja lähestyi muita jäseniä ja sanoi: “Aion tehdä jotain.” Myöhemmin he tajusivat nuoren naisen todellisen identiteetin. “Hän tuli luokseni ja kysyi, halusinko tanssia. Kysyin häneltä hänen nimensä ja hän sanoi syvällä äänellä Lola”, Kuvailee kappaletta yhdessä sen jaksossa.

”Muistan menevän instrumenttiliiketoimintaan, kun olimme aikeissa levyttää” Lolaa ”. Sanoin myyjälle, että halusin saavuttaa todella hyvä kitaraääni tällä levyllä, mikäHän halusi Martin-vahvistimen. Heillä oli vanha 1938 Dobor-kitara, jonka ostin 150 puntaa. Käytin sekä teeman kanssa että uskomaton ääni syntyi, »kertoi kappaleesta Ray Davies julkaisun mukaan. EFE.

BBC: n kaltaiset radioasemat kielsivät asian, koska se mainitsi sanoituksissaan Coca Cola -brändin, joka tulkittiin peitetyksi mainonnaksi, pakottaen Davies muuttamaan sitä Yhdysvaltain kiertueilla.

Puoli vuosisataa julkaisun jälkeen on mielenkiintoista kuunnella sitä uudelleen, jotta ymmärrät sen todellisen ääniarvon etäisyydeltä kappaleilla, joilla ei ole viimeistä käyttöpäivää.

.

navigoi näiden jätkien