August 1, 2021

Ziggy Marley: “Isäni olisi tyytyväinen koko maailman nousuun rasismia vastaan” | LOS40 Classic

Kunnioitamme ehkä kaikkein universaalimpaa muusikkoa. Laulaja, joka laittoi Jamaikan kartalle. Legendalle, joka teki Rastafarian-liikkeen tunnetuksi. Juhlimme 75 vuotta reggae-legendan syntymästä: Bob Marley. Legendan musiikki ja elämä hänen poikansa käsistä. David Nesta, tunnetaan paremmin nimellä Ziggy MarleyLapsuudestaan ​​lähtien hän sai isältä kitara- ja rumputunteja, ja nyt hän seuraa hänen jalanjäljitään.

Ammatillisesti jalkapallofani ja muusikko, hänellä on henki ja filosofia nähdä elämä, jonka isä kasvatti hänelle nuoresta iästä lähtien. Nyt hän välittää nämä opetukset dokumenttielokuvien ja julkaisemattoman musiikin välityksellä juhlimaan yhden historian vaikutusvaltaisimman muusikon vuosipäivää.

KUUNTELE TÄSTÄ TÄYDELLINEN HAASTATTELU:

Bruno Sokolowicz: Robert Nesta Marley syntyi 6. helmikuuta 1945 Nine Milen sisämaakaupungissa Saint Annin alueella Karibian saarella Jamaikalla. Tässä hän löysi elämän salaisuuden. Millainen elämä oli Bob Marleylle?

Ziggy Marley: ”Yksi ensimmäisistä asioista, joita hän oli, on maanviljelijä. Hän rakasti maata ja pystyi harjoittamaan sitä. Olemme kotoisin maaseudulta. Joten se oli hänen ensimmäinen rakkautensa: pystyi tukemaan omaa elämäänsä, kasvattamaan omaa ruokaa. Se oli yksi hänen ensimmäisistä intohimoistaan: maan viljely.

Bruno: Bob Marleyn profeetta, tähti, legenda, aktivisti, maanviljelijä, isä ja muusikko. Ikuisen elämän ja laulujen luoja. Mitkä olivat harrastuksesi?

Ziggy: ”Vietimme paljon aikaa isämme kanssa. Kun hän ei ollut lavalla tekemässä musiikkia, hän piti hauskaa. Hän halunnut pelata jalkapalloa, lautapelejä, pöytätennistä, dominoa, tavata ystäviä, käydä rannalla, mennä kentälle. Halusin nauttia elämän hyvistä asioista. “


Ziggy Marley, Horde-kiertueensa live-esityksessä New Yorkissa vuonna 1995. / Steve Eichner / WireImage

Musiikin hengellinen voima

Bruno: Mitä opit isäsi musiikin kautta Bob Marley & The Wailersin kappaleista?

Ziggy: “Hänen musiikkinsa opettaa minulle Afrikasta, hengellisyydestä. Hän puhuu minulle vallankumouksesta, oikeudenmukaisuudesta. Rauhasta ja rakkaudesta. Nämä ovat opit hänen musiikistaan. Kaikki tulee sieltä, mistä tulemme. Isämme on kotoisin samasta koulusta. Kasvoimme samalla elämäntavalla kuin isäni. Hän opetti meitä omalla tavallaan. Mukautamme hänen opetuksensa ja välitämme ne lapsillemme, jotta he löytävät elämäntavan samojen arvojen kanssa. Se on jatkuva oppimisjakso joistakin toisille ”.

Bruno: Isälläsi on monia kappaleita, joilla on tärkeä viesti. Ei naista ei itkua, esimerkiksi yksi Marleyn kansainvälisimmistä kappaleista.

Ziggy:Ei naista ei itkua Se on hieno kappale, erittäin, erittäin hieno kappale. Kyse on hänen elämästään Trenchtownin naapurustossa äitini kanssa. Minulle se kuvaa täydellisesti, millainen elämä sitten oli. “

Bruno: Bob Marley lauloi laajemmalle yleisölle elämästä, rauhasta ja rakkaudesta. Mutta myös oikeudenmukaisuudesta, vapaudesta ja vallankumouksesta. Ziggy, miksi luulet, että jotkut aseet yrittivät tappaa hänet kotonaan kaksi päivää ennen vuoden 1976 Smile Jamaican hyväntekeväisyysfestivaalia?

Ziggy: “Se johtuu hänen vaikutuksestaan ​​ja saaren geopoliittisesta tilanteesta, joka ei vaikuttanut vain Jamaikaan, vaan myös Yhdysvaltoihin, Kuubaan ja kommunismin ja kapitalismin väliseen taisteluun. Hän oli uhka, uhka kaikille poliittisille järjestelmille. He yrittivät hiljentää sitä niin, mutta se ei toiminut. “

Bruno: Onko sinulla isäsi suosikkikappale?

Ziggy: “Se on hyvin vaikea kysymys, se riippuu päivästä. Mutta suosikkialbumi on Eloonjääminen”.

Reggae-laulajan Bob Marleyn muotokuva vuonna 1979. / Allan Tannenbaum / Getty Images

Bruno: Melodia, rytmi, laulutapa … Mutta sanoitukset ovat myös tärkeitä, kuten Lunastuslaulu: vapauttaa itsesi mielenterveyden orjuudesta (libérate de tu esclavitud mental).

Ziggy: “Ne ovat tärkeimpiä sanoja, jotka ihmiskunnalle on koskaan sanottu. Koska on fyysistä orjuutta, mutta sitten on henkinen, johon monet ihmiset ovat loukussa. Siksi on rasismia. Nuo ihmiset ovat henkisesti orjia. Ei He ovat vapauttaneet itsensä rasismin ajatuksesta. He ovat henkisessä orjuudessa. Ja vapauttaaksesi itsesi sinun on tehtävä päätös. Kukaan ei voi vapauttaa sinua henkisestä orjuudestasi paitsi sinä. Se on yksi voimakkaimmista ajatuksista, jotka on asetettu meille ihmisolennoiksi ”.

Bruno: Puhumme voimakkaista viesteistä, jotka isäsi lähetti musiikin välityksellä. Yksi niistä on Exodus. Mitä tämä aihe tarkoittaa sinulle?

Ziggy:Exodus se on hengellinen asia. Se yhdistää raamatullisiin ideoihin ja myös sieluumme, ja kutsuu ihmisiä kuuntelemaan musiikkia ja liikkeelle. Se on ihmisten liike. Tämä kappale kuuluu erittäin tärkeään albumiin, joka on virstanpylväs hänen urallaan. Musiikillisesti se oli kokeellista reggaelle, paljon aikansa edellä. Erittäin innovatiivinen kappale, joka erottui kaikista musiikkielementeistään. Hyvin erilainen kuin mikään muu reggae. Se oli paljon aikansa edellä, ja on edelleen. “

Bruno: Toinen aihe, jolla on valtava hengellinen viesti, on Yksi rakkaus, yksi Bobin tunnetuimmista.

Ziggy: ”Yksi rakkaus perustuu Curtis Mayfield -klassikkoon Ihmiset valmistautuvat. Bob oli fani monista amerikkalaisista henkisistä laulajista, kuten James Brown, Curtis Mayfield, Marvin Gaye, Stevie Wonder. Joten tämän kappaleen inspiroi Curtis Mayfield. Ja tämän kappaleen viesti on ilmeinen, ja samalla se on vakava kappale. Keskustele maailmanloppusta ja toivottomista syntisistä. Se on onnellinen kappale, joka sisältää erittäin vakavia elementtejä. “

Bruno: Mitä ajattelisi Bob Marley maailmasta tänään?

Ziggy: Isäni olisi tyytyväinen ihmisten kapinaan, jonka näemme Amerikassa ja muualla maailmassa rasismia vastaan. Luulen, että hän olisi erittäin iloinen nähdessään kuinka ihmiset saavat itsensä kuulemaan. Hän on osa tätä keskustelua kappaleiden kanssa Nousta seisomaan (Nouse ylös ja lunasta oikeutesi). Jotain perustavaa laatua hänelle. Olisin hyvin iloinen nähdessäni ihmisten kapinoivan rasismia vastaan. Pidän Bob Marleyn ja The Wailersin tällaisissa kappaleissa siitä, että ne laulettiin Jamaikalla, mutta niillä on järkeä kaikkialla maailmassa. On hienoa, joukko jamaikalaisia ​​laulaa tärkeitä kappaleita kaikkien kuulemiseksi. He pyyhkäisivät oman maansa rajat viestillä. “

Intohimo jalkapalloon

Bruno: Yksi Marley-perheen suurista intohimoista oli ja on jalkapallo, kerro meille, mitä tämä urheilu merkitsi hänelle.

Ziggy: ”Jalkapallo oli osa musiikkia. Ennen kaikkea rytmi. Yhdistimme jalkapallon musiikkiin ja pelirytmiin. Se on suosikkilaji. Isäni oli suuri Brasilian ja Pelén fani. Luulen, että hän halusi olla jalkapalloilija. Ja hän otti sen hyvin vakavasti. Kasvoimme jalkapalloa. “

Bruno: Hän kasvatti sinulle nuoresta iästä lähtien rakkautta urheiluun ja liikuntaan.

Ziggy: ”Opimme kurinalaisuuden olemaan kunnossa. Olen nähnyt isäni juoksemassa rannalla, harjoittelemassa. Tämän opin häneltä: kunto on tärkeä musiikin soittamiseksi. Musiikin esittämisen on oltava hyvässä fyysisessä kunnossa. ”.

Bruno: Ja sinä, pelaatko vielä jalkapalloa?

Ziggy: ”Kyllä, joskus, ei niin paljon kuin ennen. Marley-perhe rakastaa jalkapalloa. Rakastan Barçaa, se on epäilemättä yksi suosikkijoukkueistani. Ja täällä, Los Angeles Futbol Club. “

Epätyypillinen vuosipäivä

Bruno: Bob Marleyn syntymän 75. vuosipäivä on sattunut samaan aikaan maailmanlaajuisen synnytyksen kanssa, joten Bob Marleyn musiikkijuhlakierrosta ei ollut mahdollista suorittaa. Ehkä ensi vuonna?

Ziggy: “Nyt, tilanteessamme, jossa olemme, tärkeintä on pysyä terveenä. Ensi vuonna toivon, että voimme tehdä kiertueen juhlimaan Bob Marleyn musiikkia livenä. Se oli tämän vuoden suunnitelma. Toivottavasti se voidaan tehdä vuonna 2021 ja mennään Espanjaan tekemään useita konsertteja myös Bob Marleyn musiikilla livenä juhlimaan hänen vuosipäivää. “

Bruno: On monia aloitteita, joita käynnistät isäsi syntymän muistoksi. Mitä luulet heidän voivan vaikuttaa?

Ziggy: “Tänä vuonna vietämme isämme Bob Marleyn 75. syntymäpäivää ja yritämme tuoda ihmisille uusia näkökulmia hänen elämäänsä ja musiikkiinsa kutsumalla heitä olemaan osa tätä kansalaisliikettä, kuten se tapahtuu juuri nyt kautta maailman. maailman”.

Bruno: Aiot julkaista uuden lasten albumin. Kerro meille lisää tästä julkaisusta.

Ziggy: ”Olen käytännössä saanut uuden albumin valmiiksi. Sen nimi on Lisää perheaikaa, se julkaistaan ​​tänä kesänä ja siihen kuuluu taiteilijoita kuten Ben Harper, Sheryl Crow, Angelique Kidjo, Busta Rhymes ja muut. Etsimme vanhempien musiikkia lapsilleen.navigoi näiden jätkien