August 2, 2021

10 biopalaa, jotka on tehty päähenkilön (tai hänen perheensä) toiveita vasten

Vuosien mittaan biopiikistä on tullut elokuvan perusta. Elokuvista inspiroivista historiallisista hahmoista, kuten Muhammad Ali ja Gandhi, uskomattoman kuuluisista taiteilijoista, kuten Elton John ja Queen, tai jopa tosi rikosjutuista, kuten Hyvä O Bonnie ja Clyde, genre on täynnä uraauurtavia elokuvia.

Vaikka fanit ja katsojat rakastavat uskomattomiin tosielämän tarinoihin perustuvia elokuvia, ne, joihin elokuva perustuu, eivät ole aina liian tyytyväisiä. Riippumatta siitä, onko joitain hahmoja esitetty väärin, tai onko tapahtumia muutettu liikaa totuudesta, aihe ja hänen perheensä kritisoivat näitä upeita elokuvia usein voimakkaasti.

10 Nina Simonen tytär ei ollut ollenkaan fani hänen elämäkerrallisesta Ninastaan, mutta se ei johtunut näyttelijöistä

Nina Simone oli tunnettu laulaja-lauluntekijä ja kansalaisoikeusaktivisti, jolla oli uskomaton elämäntarina kertoa maailmalle, mutta elokuva Nina laulajan tytär kritisoi paljon. Paitsi ihoa tummentavaa meikkiä ja proteesin nenää käyttäneen – ainakin outoa – Zoe Saldanan näyttelijää kritisoitiin, mutta Saldana jopa myönsi katuvansa roolia, ja jotkut käsikirjoitukset olivat myös selkeitä valheita.

Yksi suurimmista valheista oli tyttärensä Lisa Simone Kellyn mukaan romanttisen suhteen sisällyttäminen Simonen ja hänen managerinsa Clifton Hendersonin välille, jonka hän väitti olevansa todella homo. Juuri näin et halua äitisi upean työn muistavan.

9 Julian Assange itse kehotti Benedict Cumberbatchia olemaan hyväksymättä Viidennen kartanon nimiroolia

Huolimatta siitä, että hänellä on yksi Hollywoodin suurimmista tähdistä, Benedict Cumberbatch, Viides tila se epäonnistui melkein kaikilla tasoilla julkaisunsa jälkeen vuonna 2013. Tarina surullisen Julian Assangesta ja WikiLeaksista oli hyvin tiedossa, kun perustaja vuotaa luokiteltuja tietoja.

Vaikka Assange on rikollinen Yhdysvaltojen hallituksen silmissä, monet pitävät Assangea sankarina, mutta tämä elokuva ei tehnyt hänelle oikeutta, ja Assange itse kutsui sitä “massiiviseksi propagandahyökkäykseksi”. Hänen mukaansa elokuva ei ollut muuta kuin kasa valheita, jotka rakennettiin “poliittisen opportunismin, vaikuttamisen, koston ja ennen kaikkea pelkuruuden teokseksi”.

8 Patch Adams oli valtava lipputulotapahtuma, mutta se ei ollut oikea Patch Adams

Suuri menestys, Patch AdamsSe oli loistava ja liikuttava elokuva amerikkalaisen lääkärin elämästä, joka käytti vitsejä ja naamioita käsitellessään kärsiviä potilaita. Hänen menetelmänsä parantivat mielialaa ja Adams kääntyi aktivismiin ja rakensi ilmaisen sairaalan.

Vaikka elokuva keskittyi hänen suhteisiinsa potilaisiin, Adams oli vihainen elokuvalle ja myös Robin Williamsille, koska hän keskittyi liikaa koomiseen puoleen ja sivuutti kaikki muut hänen tekemänsä loistavat työt. Tämä muuttui hieman Williamsin valitettavan kuoleman jälkeen vuonna 2014, jolloin Adams muisteli armollista persoonallisuuttaan ja kuinka hän toi lisää tietoisuutta tehtävästään.

7 Jane Hawkingin tarinaa ei kerrottu niin tarkasti kuin hän olisi halunnut teoksessa Kaiken teoria

Stephen Hawkingin loistava ja inspiroiva tarina näytettiin suurella näytöllä vuonna 2014 Kaiken teoria. Vaikka elokuva keskittyi hieman hänen valtavaan työhön teoreettisen fysiikan alalla, suurin osa elokuvasta oli omistettu seuraamaan Hawkingia ja hänen suhdettaan Jane Hawkingiin.

Selkeä esimerkki oli tapaaminen Cambridgen juhlissa, jota ei koskaan tapahtunut, itse asiassa molemmat tapasivat uudenvuoden juhlissa ja myöhemmin sattumalta junassa. Toinen on Janen suhde Jonathaniin, jossa Jane sanoo tosielämässä, että hän pysyi uskollisena Stephenille heidän avioliittonsa ajan.

6 Sosiaalinen verkosto oli uraauurtava elokuva, josta Mark Zuckerberg ei todellakaan pitänyt

Jesse Eisenbergin muotokuva Facebookin toimitusjohtajasta ja perustajasta Mark Zuckerbergistä osoitti häntä uskomattoman ylimielisenä ja itsekeskeisenä, vaikkakin hiukan loistavana kooderina, joka loi yhden 2000-luvun suurimmista alustoista. Vaikka Zuckerberg oli samaa mieltä siitä, että puvut olivat ehdottomasti paikalla, jotkut kirjoituksen näkökohdat olivat hänelle erityisen vahingollisia.

Esimerkiksi ajatus siitä, että hän loi Facebookin kostosta hajoamisen jälkeen ja houkutellakseen lisää tyttöjä, oli täysin keksitty Zuckerbergin mukaan, itse asiassa hän jopa väitti käyvänsä nykyisen vaimonsa Priscilla Chanin kanssa. Ainakin he saivat pukukoodin oikein.

5 Toinen Aaron Sorkinin käsikirjoitus, Moneyball, oli myös oletettavasti täynnä epätarkkuuksia

Vuonna 2011 julkaistu elokuva Oakland Ace: n ja heidän GM: nsä Billy Beanen uskomattomasta liikeradasta tunnettiin vähäisistä epätarkkuuksista jonkin aikaa. Hahmosta, joka laulaa kappaletta, joka julkaistiin kuusi vuotta elokuvan asettamisen jälkeen, tiettyihin Ace-luettelon pelaajiin, joita ei osoitettu riittävässä kunnioituksessa pelaamaansa rooliin, mutta suurin tuli käsi kädessä. valmentaja Art Howelta, jolla oli paljon sanottavaa virheellisyydestä.

Entinen tiimipäällikkö oli tyytymätön fyysiseen ulkonäköön näytöllä ja valitti jopa Philip Seymour Hoffmanin painosta elokuvassa ja siitä, kuinka hän kieltäytyi käyttämästä Scott Hattebergia tai Chad Bradfordia joukkueessaan Beanen mielipiteestä huolimatta.

4 sokea puoli antoi Sandra Bullockille Oscarin, mutta vaikeutti Michael Oherin uraa

Kodittoman mustan teini-ikäisen kohottavan tarinan, joka otettiin antelias perheeseen ja joka sitten otettiin NFL: ään ja muutettiin Super Bowlin voittaneeksi vasemmistoon, olisi pitänyt olla juuri sitä, kohottavaa. Valitettavasti monet syyttivät häntä “valkoisen pelastajan” stereotypian noudattamisesta, eikä Michael Oher itse ottanut sitä liian hyvin.

NFL-tähti valitti, että tämä vaikutti negatiivisesti hänen uraansa, kun yhä useammat ihmiset tutkivat hänen jokaista liikettään, ja fanit ja muut pelaajat muodostivat nyt mielipidettä hänestä hänen elämänsä ja kamppailujensa perusteella. enemmän kuin hänen kykynsä pelata yksin.

3 Frank Abagnalen matka väärentämiseen 1960-luvulla ei ollut 100-prosenttisesti tarkka saalis, jos voit

Yksi 2000-luvun kaoottisimmista, mutta hausimmista elokuvista oli Ota kiinni jos saat, vuodesta 2002 , Leonardo DiCaprion ja Tom Hanksin kanssa. Elämäkerta seuraa DiCaprion Frank Abagnalea, kun hän käyttää petostaidetta tullakseen lakimieheksi, lääkäriksi, lentäjäksi ja tullakseen Amerikan menestyneimmäksi pankkirööväksi 17-vuotiaana.

Frank Abagnale rakasti kuinka elokuva kuvasi hänen suhdettaan isäänsä, sillä tosielämässä hän ei koskaan nähnyt isäänsä lähtiessään kotona teini-ikäisenä. Mutta vuosien mittaan hänen mielipiteensä elokuvasta muuttui negatiiviseksi, kun hän katui aiempia tekojaan ja Spielbergin menestys näytti loistavan hänen menneisyytensä virheitä.

Arabian kaikkien aikojen klassikko Lawrence ei saanut Lawrencen veljeltä positiivista reaktiota

Brittiläisen luutnantti TE Lawrencen uskomatonta elämää seuranneen eeppisen elokuvakokemuksen vuodelta 1962 pidetään kaikkien aikojen parhaimpana elokuvana, puhumattakaan yhdestä parhaimmista biopiikoista. Hänen tehtävänään oli neuvoa prinssi Faisalia taistelussa turkkilaisia ​​vastaan. 10 Oscar-ehdokkuuden ansiosta elokuvan voidaan sanoa olevan ehdoton elokuvaklassikko.

Lähes kaikkien kiitosta huolimatta Lawrencen veli AW halveksi häntä. Hän vihasi sitä niin paljon, että hän kieltäytyi antamasta ohjaaja David Leanin käyttävän elokuvalle otsikkoa ”Viisauden seitsemän pilaria”, vaikka se oli TE: n oma muistelmateos ja toimi innoittajana suurimmalle osalle sitä. elokuva.

1 Äskettäinen Oscar-palkittu vihreä kirja ei vaikuttanut Don Shirleyn perheeseen

Ylentävä ja hieman viehättävä ystävyys äänekkään italialaisen amerikkalaisen kapellimestarin Tony “Lip” Vallelongan ja maailmankuulun pianistin Don Shirleyn välillä pääsi vuoden 2019 parhaan elokuvan Oscar-voittajaan. Heidän ystävyytensä oli olennainen osa juoni, mutta jotkut Shirleyn perheenjäsenet eivät olleet liian onnellisia.

Itse asiassa Shirleyn sisar Patricia väitti, että koko ystävyys oli liioiteltu ja että tosielämässä se oli vain työntekijän ja työnantajan välinen suhde. Toinen sukulainen, Shirleyn veli Maurice, ei ollut kovin tyytyväinen ajatukseen, että Tony “opettaisi” Shirleyn mustaksi.

viimeisin blogiviestini