July 28, 2021

10 vuotta ilman Amy Winehousea ja Leivan muistoa: “Se olisi ollut kaikkien aikojen suurin” | LOS40 Classic

Kymmenen vuotta on jo kulunut siitä 23. heinäkuuta 2011, jolloin Amy Winehouse ilmestyi elottomana kodinsa makuuhuoneessa Camdenissa, Pohjois-Lontoossa. Hänen henkivartijansa löysi hänet pian klo 15 jälkeen sängyssä kannettavan tietokoneen vieressä ja lattialla kolme tyhjää vodkapulloa (kaksi isoa ja yksi pieni). Hän oli juonut kuoliaaksi. Tutkimuksissa pääteltiin, että hän kuoli tahattomasti. Hänen ruumiinsa he löysivät 416 milligrammaa alkoholia desilitraa kohti verta, mikä riitti siirtymään koomattilaan ja heikentämään hänen hengityselimiään. Tuona lauantaina vuosikymmen sitten musiikki menetti toisen synkän nuoren kuvakkeen. Traaginen loppu vain 27 vuoden tähdelle.

Amy Jade Winehouse ei ollut julkaissut uutta albumia viiden vuoden ajan monipalkitun retro-soul-albuminsa jälkeen. Takaisin mustaan 2006. Vain kolmessa vuodessa, hänen debyyttinsä kanssa Frank (2003), taiteilija oli kokenut meteorisen nousun. Hänestä oli tullut taiteilija, jota kaikki ihailivat. Jokainen kiitti poikkeuksetta hänen valtavaa lahjakkuuttaan, se oli jotain ainutlaatuista. Mutta hitaasti hän oli uppoamassa itsetuhon spiraaliin, joka jälkikäteen oli väistämätöntä.

Varjot varjosivat diivan kirkkauden

Hän poltti heroiinia ja halki. Hän piilotti huumeita kuuluisassa mehiläispesäkampauksessaan. Hän loukkaantui leikkaamalla kätensä. Hän kärsi bulimiasta ja kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Hän itsehoitaa. Ja koska hän oli kuuluisa kaikkialla maailmassa, paparatsot kulmasivat hänet minne tahansa. Vaikuttaa ennustettavalta, että jotain tällaista tapahtui.

Viimeisimpien konserttiensa kuvissa hän näyttää hyvin ohuelta, uppoavilla silmillä, hämmentyneeltä ja hyvin hämmentyneeltä. Yleisö petti hänet, kun hän tuli lavalle liiallisen alkoholin kanssa, ja hänen oli vaikea seistä mikrofonin luona ja laulaa. Peruutettuja konsertteja oli enemmän kuin hän. Useita kertoja hän halusi voittaa riippuvuutensa. Viimeinen, keväällä 2011. Mutta kun hän esiintyi Belgradissa kesäkuun alussa, se oli todellinen katastrofi … ja se oli myös hänen viimeinen konserttiyrityksensä. Varjot varjosivat diivan kirkkauden.

Jotain mieleenpainuvaa elämässämme

Ja vaikka surullinen loppu näyttää ennakoitavalta, uutiset hänen kuolemastaan ​​saivat meidät järkyttyneiksi. Hänestä tuli 23. heinäkuuta 2011 yksi musiikin synkimmistä ja surullisimmista. Ja jotain mieleenpainuvaa elämässämme: me kaikki muistamme, mitä teimme, kun saimme tietää, että Amy Winehouse oli kuollut.

Se pääsi otsikoihin maailman lehdistössä, todellinen surunvalitteluaalto ja surunvalittelut kaikilta elämänaloilta pyyhkäisi maailmaa. Twitter ja Facebook ovat pukeutuneet suruun. RIP Amy Winehouse ja Rehab olivat maailmanlaajuisesti trenditeema. Sadat kansainväliset taiteilijat ilmaisivat julkisesti tuskansa. Siitä asti kun Lady Gaga a Rihanna, Ohittaa George Michael o Tony Bennet, luettelo on loputon.


Tony Bennett y Amy Winehouse, en 2010. / Dave M.Benett / Getty Images

David Summers: “Hyvästi Amy, toinen nero korkeuksissa”

Sinä päivänä lukuisat espanjalaiset taiteilijat, jotka olivat antautuneet kapinallisen Amyn korvaamattomalle äänelle, antoivat henkilökohtaisen kunnianosoituksen sosiaalisten verkostojensa kautta. Se koski Alejandro Sanzia (“Kuinka sääli Amy Winehouse, suuri taiteilija on kuollut. Hiljaisuus”) tai David Summeria (“Rakkauden kuuntelu on häviävä peli, jolla on raskas sydän … Hyvästi Amy, toinen nero korkeuksissa” )

Kuukautta myöhemmin muistimme aina, että Pau Donés tunnusti Diario de Avisos -lehden haastattelussa, että taiteilijoiden joukossa, joiden kanssa hän olisi halunnut laulaa … ”olisi Amy Winehouse, jota rakastan. Se ei ole enää mahdollista, mutta se on unelma ja unelmoinnista, että se ei jää ”.

Iván Ferreirolla on puolestaan ​​”soittolista”, jota hän kutsuu “viileiksi kappaleiksi”, ja siellä hän sisältää myös Amy Winehouse: “Kun minun on löydettävä keskukseni ja tunnen lohdutusta, palaan takaisin” hienojen kappaleiden “luetteloon , hän sanoi. Merirosvojohtaja El Faro de Vigossa.

Rosario: “Amy Winehouse saa minut itkemään”

Cadena SER -levyllä Hoy X Hoy -elokuvassa Rosario esitteli albuminsa Raskatriski (2011). Yhdessä vaiheessa haastattelussa hänelle annettiin valinta: Shakira, Amy Winehouse tai Lady Gaga. Hän ei epäröinyt: “Amy Winehouse, tietysti.” Ja hän lisäsi: “Se, joka saa minut itkemään, on Amy Winehouse, jolle kutsun oletta, ja joka koskettaa sydäntäni, on Amy Winehouse.”

M-Clanin johtaja sooloesittelyssä Tarque (2018), sisälsi kappaleen nimeltä Janis, Amy, Billie. Se kunnioitti kolmea bluesin, soulin ja jazzin kuvaketta. ”He ovat hyvin erilaisista ajoista, mutta silti on olemassa katoavan tytön profiili, joka on loistava tähti, mutta huutaa kulissien takana. Pidin mielestäni kunnioitusta heille ja että he olivat vain naisia ​​”, hän kertoi Europa Press -lehdessä.

Tämä on Amylle omistettu jae:

Amy itki yksin

Amy etsii rakkautta

Reggae ja soul tatuoitu iho

Musta on väri

Aina sama peli

Aina sama häviäjä

En halua sinun poistuvan pian kuin Amy, rakkaus

Leiva: “Se olisi ollut kaikkien aikojen suurin”

Syyskuussa 2016 Leiva otti haltuunsa The Roockie of the Month, M80 Radio-ohjelman, jossa taiteilija esitteli kappaleita, jotka olivat merkinneet hänen henkilökohtaista ja ammatillista uraansa. Yksi hänen tekemästään neljästä tilasta oli nimeltään “Naiset, jotka muuttivat musiikin kulkua”, ja hän varasi viimeisen kosketuksen … Ami Winehouselle:

”Minulle hän on viime vuosikymmenen vaikuttavin taiteilija. Minun näkökulmastani hän on Etta Jamesin, Aretha Franklinin, Nina Simonen liigassa. Minusta on hyvin liikuttavaa, kuinka hän kirjoitti ja kuinka tämä tyttö lauloi. Erityisen liikuttava kuinka hän kirjoitti, minun näkökulmastani, ikään kuin totuutta vuotaisi kaikilta puolilta, minusta on erittäin tuskallista nähdä haavoittuvuutta, jota tällainen äkillinen menestys tuottaa ja kuinka brittiläisen tabloidipuristimen tuholaiset syövät sen. Menestyksen julmuus, yksinäisyys, joka tuottaa menestystä, on osoitettu, että se voi tappaa ketään. Haluan todella ajatella, että se olisi ollut kaikkien aikojen suurin, koska uskon sen, koska mielestäni sillä on mitä tarvitaan. Se on erittäin vaikuttava ja erittäin suuri. Tämä nainen laulaa on erittäin hienoa. On ilo kuulla ensimmäiset haastattelut, hän oli hyvin selvä siitä, ja kuinka hän käsitteli sielun koodeja ollessaan niin nuori ja niin vähän kokemusta.

jatkaa