August 4, 2021

HP Lovecraftista 27 Clubiin

Keskellä sotaa katosi poika, jonka kaiut toistavat edelleen Euroopassa; poliittiset juonet, romantiikka ja ylellisyys Venäjän tuomioistuimessa; kiehtova tunne eläimen suuntautumisesta; a trilleri mikä osoittaa rikosjärjestelmän korruptiota; kosmisen kauhun ja liian aikaisin sammuneiden tähtien luoja … tietävät kirjat Labyrintti suositellaan tällä viikolla.

27-klubi

Vuoden 1960 rokkareille 30 vuoden saavuttaminen tuntui kiellolta. Useat ottivat tämän ajatuksen ja antautuivat asteittain itsetuhoisille itsemurhille, mutta on sanottava, että myös supertähtien olemisen paineella oli tärkeä rooli. Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Kurt Cobain ja Amy Winehouse ovat läsnä. Luettelon kärjessä on modernin bluesin luoja Robert Johnson, joka olisi kaikkien arkkityyppi.


Kadonnut poika

Toinen maailmansota on edelleen kirjallisen inspiraation lähde. Tässä romaanissa (1949) englantilainen kirjailija, joka loisti myös kulttuurijournalismissa, asettaa sotilas Hilary Wainwrightin vaikeaan tehtävään löytää poikansa, joka katoaa jouluna 1943. Hänen etsinnänsä johtaa Ranskaan, joka on herättänyt upeassa ja samalla kauhistuttavalla tavalla maa, joka ei ole voittanut yhteistyötä natsien kanssa ja joka näyttää olevan valtavassa letargiassa.


Fabergén munien salaisuus

Historiallisen säilyttämisen asiantuntija piirtää uuden vuosisadan kynnyksellä otetun romaanin, jossa poliittiset juonet ja romantiikka kietoutuvat toisiinsa. Venäjän tsaarin Nikolai II: n hovin virkistys on ristiriidassa ihmisten kurjuuden kanssa, joka on kyllästynyt kurjuuteen ja sosiaaliseen epäoikeudenmukaisuuteen. Itse tsaarin palatsista sovitettu juonittelu, joka käyttää Fabergén munia tietovälineenä, sytyttää juonen.


laske se

Rehevässä hotellissa transprostituoitu murhaa nuoren miehen, joka on pidätetty riittävän monta kertaa ollakseen poliisin ristissä. Näin alkaa tämä poliittinen ja poliisitrilleri, jossa erottuu asianajajan väliintulo, joka on piilottanut yhtäläisen trans-tilansa perheen ja ystävien luota. Korruptoituneiden asianajajien, kuolemanuhkien ja republikaanisen senaattorin vaikutuksen välillä juoni osoittaa oikeuslaitoksen puolueellisuutta.


Hulluuden vuoristossa

Borgesille Lovecraft oli Poen tahaton parodisti, mutta hänen teoksensa ovat erilaisia. Providence-natiivin maine on ajan myötä kasvanut, ja hänen kosminen kauhunsa on nyt tuonut hänet lähemmäksi popia. Tämä romaani esitetään geologin raporttina retkestä Etelämantereelle; vuorilta he löytävät maapallon ulkopuolisten olentojen jäännökset. Lovecraft tutkii ihmisen syvimpiä kauhuja. Käännöksen on kirjoittanut kuubalainen kirjailija Calvert Casey.


Uskomattomimmat matkat

Tämä essee tiivistää elämän, joka on omistettu muinaiselle navigointitaidolle. Sen kirjoittaja aloittaa kysymyksestä “miten eläimet, miehet mukaan lukien, suuntautuvat ja liikkuvat?” Hän sanoo, että on mahdollista käyttää karttaa tai yksinkertaisesti intuition ohjaama. Tämän ainutlaatuisen seikkailun päähenkilöt noudattavat näitä kahta tekniikkaa: hallitsijaperhonen, mehiläiset, amerikkalainen pähkinänsärkijä, aavikkomuurahaiset, colipint-neula, pääskyset, kilpikonnat …

AQ

.

tärkeä linkki