August 2, 2021

Muhammad Ali Frank Sinatran polulla

Yksi tunnetuimmista laulajista Yhdysvaltain historiassa, Frank Sinatra pitää paljon tarinoita, joista monet ovat laulumaailman ulkopuolella, mutta jättämättä showa.

Yksi niistä taiteilijan magneettisista universumeista oli nyrkkeily. Itse asiassa hän oli läsnä useissa historian suurimpien urheilijoiden Muhammad Alin (alias Cassius Clay) taisteluissa, joka uransa aikana herätti vihamielisyyttä vastakkainasettelunsa vuoksi. Yksi hänen arvostelijoistaan ​​oli juuri Sinatra.

Vaikka kuolleen nyrkkeilijän elämäkerrat vahvistavat, että laulaja oli läsnä Alin toisessa taistelussa Sonny Listonin kanssa, joka päättyi toisella kierroksella ja jota katsottiin epäilevästi Listonin vähäisen vastustuksen takia – mikä herätti sarjan liittyviä huhuja. uhkiin, jotka hän olisi saanut mustilta muslimeilta – vasta Clayn kosto Floyd Pattersonille otti keskipisteen.

Se oli marraskuu 1965. Tie ylitti Floyd Pattersonin ja Muhammad Alin. Entinen oli ollut raskaansarjan maailmanmestari, kunnes Sonny Liston, kova ja pelätty nyrkkeilijä, joka joutui vaikeuksiin poliisin kanssa, nappasi vyön. Historia kertoo, että Liston menettäisi myöhemmin nuoren Cassius Clayn arvonimen helmikuussa 1964.

Kaksi vuotta 22. marraskuuta 1963 kuoliaaksi ammutun Yhdysvaltain presidentin John Kennedyn salamurhan, poliittisesti korrektia ja alistuvaa maailmaa edustavan Pattersonin taistelun ja kapinallisen Alin taistelun jälkeen. ja hänen sanoillaan.

Siellä tulee Frank Sinatra. Taistelun valmistelun keskellä Pattersonin kouluttaja kuoli. Tästä syystä laulaja ehdotti Al Silvania uudeksi jäseneksi tekniseen ryhmään. ”Silvani tuli Las Vegasiin kaksi päivää ennen taistelua auttaakseen minua Cassius Clayta vastaan ​​harjoittellessani, ja taisteluaamuna hän vei minut Frank Sinatran huoneeseen, ja hän oli erittäin mukava kannustaen minua paljon. Hän kertoi, että voisin. voittaa, että Pohjois-Amerikassa oli paljon ihmisiä, jotka odottivat innolla Cassius Clayn ottavan mestaruuden häneltä “, Patterson vakuutti tuolloin tiedotusvälineille.

Lue myös: Frank Sinatra Etelä-Amerikassa: piilotettu tarina La Vozin tulemisesta

Sinatran tuki ei ollut mikään. Hänen signaalinsa osoitti, että hän halusi Ali-tappion niin paljon kuin mahdollista. Se oli rodullinen taistelu. ”Sinatra oli emotionaalisesti mukana tässä taistelussa. Hän vihasi Aliä tuolloin ja kaikkea mitä edusti, hän halusi Floydin saavan takaisin Amerikan tittelin, mitä se tarkoitti “, kertoi Watt Stratton, joka kirjoitti Pattersonin elämäkerran. , urheiluun maan päällä.

Ottelun aikana Ali, joka oli juuri ollut olympiamitalisti, huusi lauseita, kuten “tämä ei ole taistelu, tuo minulle kilpailija!” ja hän kutsui kilpailijaansa ”valkoisten mustaksi pojaksi”.

Tappion jälkeen taiteilijan ystävällisyys kuitenkin hiipui äkillisesti sen jälkeen, kun Patterson menetti tappion Muhammad Alille. “Sinatra muuttui täysin Claylle menetykseni jälkeen. Puhuin hänen kanssaan hänen sviitissään ja yhtäkkiä hän teki hyvin oudon asian. Hän nousi ylös, meni huoneen toiselle puolelle ja istui niin kaukana minusta, että oli turhaa sanoa hänelle mitään ”, oli yksi Pattersonin lausunnoista anteeksipyynnön laulajalle.

Kuitenkin missä hän sai tukea, kilpailija. ”En nähnyt itseni taistelevan sinua, Floyd. En nähnyt itseni lyövän Floyd Pattersonia. Taistelin takanasi olevien valkoisten toimittajien, Jimmy Cannonsin, ja valkoisten julkkisten, Frank Sinatrojen, Jim-piispojen, kaarihallinnon, Dick Youngin, kanssa ja kun he lopettivat, he puhuivat kuinka julma olin. En kadu sitä, mitä tein. Ongelmana oli, että he halusivat minulle tapahtuvan jotain julmaa ”, Ali tunnusti The New York Times -lehdessä julkaistussa sarakkeessa nimeltä” Miksi Ali voitti Pattersonia. “

Aika liikkuu muutaman vuoden. Se oli maaliskuu 1971. Madison Square Garden New Yorkissa odotti Muhammad Alin ja Joe Frazierin yhteenottoa. Molemmat tulivat taisteluun kadehdittavalla ennätyksellä: 31 ja 26 voittoa, vastaavasti, ilman tappioita.

Silloin laulajan urheilufanatismi heräsi kaikessa. Tapahtumaan osallistuminen ei kuitenkaan ollut helppoa: liput olivat loppuunmyyty. Ajatus? Sinatra oli vierailevana valokuvaajana Life-lehdessä – varmistaen eturivin paikan – taistelun kronikkaan, jonka kirjoitti Norman Mailer.

Kuva: Associated Press, The New York Times.

Lue myös: Muhammad Ali ja tarina valokuvasta, joka kulki ympäri maailmaa

Iltana Madison Square Gardenissa läsnä olleet todistivat historiallisen hetken: heidän silmiensä edessä he näkivät Muhammad Alin ensimmäisen – tuomareiden päätöksellä – tappion, joka edusti monille kuorma-autoa, jonka kengässä oli kiviä.

Taistelun Life-kannessa oli oikeassa yläkulmassa oleva jättimäinen kuvateksti, jossa mainittiin kronikasta vastaava Mailer, kun taas alla, pienemmällä kirjasinkoolla, ilmestyi otsikko “Frank Sinatran kansikuva”.

Tuossa julkaisun numerossa silloinen päätoimittaja Ralph Graves omisti pääkirjoituksen kahdelle tähti-allekirjoitukselle taistelua varten. Hän määritteli Mailerin “osa-aikaiseksi taistelijaksi, josta on tullut enemmän kuin nimeä muilla aloilla. Hänet haastoi ajatus kirjoittaa 4000 sanan artikkeli lopputuloksessamme”; samalla kun hän perusteli päätöksen valita Sinatra ja vahvisti tarjoavansa hänelle työtä hänen osallistumisensa jälkeen.

sivu