August 1, 2021

Sarja: kritiikki “Lost Fagot”, kirjoittanut Bob Pop (TNT ja HBO Max)

Argentiinassa vähän tunnettu Bob Pop on eräs kulttitähti Espanjassa. Kirjoittaja, isäntä, «bloggaaja», kolumnisti, TV-kriitikko, muoti ja koomikko – muiden mahdollisten ammattien joukossa – jonka uraa on leimattu LGBT + -oikeuksien puolustamisella ja olemalla kriittinen ja “edistyksellinen” ääni suurimmalla osalla ihmisiä maassa käydyistä keskusteluaiheista. LOST MARICON merkitsee hänen “laskeutumistaan” televisiosarjoissa näyttelijä ja käsikirjoittaja, joka kertoo pääasiassa tarinansa elämästään tähän päivään asti.

Soitti kolme näyttelijää elämänsä eri vaiheissa (kaksi, itse asiassa, koska kolmas on hän itse, nyt 50-vuotias), kuuden jakson sarja, joka debytoi torstaina 22. päivänä TNT: ssä (klo 22) ja HBO Maxissa. ja hauska omaelämäkerta keskittyi pohjimmiltaan hänen taisteluunsa homofobiaa ja jossain määrin myös gordofobiaa vastaan, koska Roberton ruumis ei sovi tuon ajan tavanomaisiin kauneuskanonkeihin.

Popin kirjoittama ja Alejandro Marinin ohjaama sarja kulkee edestakaisin hänen elämänsä kolmen vaiheen välillä: varhaisen murrosiän, 20-vuotiaiden ja aikuisuuden välillä. Lukuun ottamatta lyhyttä esittelyä luvun lopussa, kolme edistynyttä jaksoa (kaikkiaan kuusi, alle puoli tuntia kumpikin) käsittelevät kahta ensimmäistä vaihetta, menevät usein edestakaisin niiden välillä samassa järjestyksessä, luoden yhtäläisyyksiä yhdessä ja toisessa koettujen tilanteiden välillä. Ja näyttelijät, jotka sen ilmentävät, ovat Gabriel Sánchez ja Carlos González, jotka ovat niin hyvin karakterisoituneita, että joskus näyttävät olevan sama henkilö.

Kun tapaamme häntä, Roberto Enríquez – se on hänen alkuperäinen nimensä – joutuu käsittelemään useita ongelmia samanaikaisesti. Vasta alkamassa olettaa homoseksuaalisuuden suositussa kaupunginosassa Madridin laitamilla 1980-luvun puolivälissä, hänen on kohdattava luokkatoverinsa, jotka pilkkaavat häntä jatkuvasti. Samalla hänellä on samanlaisia ​​ongelmia naapuruston muiden “raskaiden” poikien kanssa, jotka tekevät samoin, mutta vielä väkivaltaisemmilla tavoilla. Talossaan isoisänsä kiintymyksen lisäksi hänellä on onni saada äiti eksentrisen ja sietämättömän välillä (Candela Peña), jonka kanssa hänen on vaikea ymmärtää. Ja käytännössä poissa oleva isä, joka kuvataan hyvin älykkäästi tämän ajatuksen vahvistamiseksi.

LOST MARICON alusta alkaen esittelee muodonsa ja esteettisen haunsa, lähellä tiettyä kohtaa viimeisimmän sarjan kanssa MYRKYTTÄÄ ja samaan aikaan Pedro Alomodóvarin elokuvateatteriin, joka esiintyy itse pelaamassa jaksossa. Ensimmäinen asia, jonka näemme Roberton tekevän, on pukeutua hääpuku ja laulaa teema musikaalista VÄLTTÄÄ kaltaisessa toiminnassa, joka päättyy melko ikävällä ja väkivaltaisella tavalla. Laulamisen aikana ohjaaja Marin muuntaa luokkahuoneen teatteriksi ja poika näkee itsensä lavalla laulamalla ihan hyvin ja kaikkien ilahduttamana. Tämä musiikillisin kosketuksin resurssi, joka erottaa todellisuuden mielikuvituksesta, palaa useammin kuin kerran koko sarjassa Kulttuuriklubin tai David Bowien kappaleilla. Ja yhdessä vaiheessa se on “edestakainen matka” kovan todellisuuden ja pop-fantasian välillä, jossa hän liikkuu tuossa vaiheessa.

Mekanisminsa mukaan edestakaisin ajassa, sarja näyttää hänelle löytävänsä Madridin homoelämän 20-vuotiaina yöllä, kohtaamalla monimutkaisia, väkivaltaisia ​​ja epämiellyttäviä tilanteita, vaikka hän löytää myös elämän kumppaneita (seuralaisia, enemmän kuin mitään) ja odottamattomat solidaarisuuden eleet matkan varrella. Ja vaikka useat sarjan ensimmäisissä jaksoissa kerrotut tilanteet ovat vaikeita, hahmossa on eräänlainen joustavuus, hengen vahvuus, joka vie sarjan tietystä julmasta ja uupuvasta logiikasta, jossa tämäntyyppinen ehdotus ne voivat pudota. Hänen elämässään on pelkoa, kipua ja yksinäisyyttä – joitain terveysongelmia ilmenee myöhemmin – mutta LOST MARICON Se on utelias tarina, joka on sidottu enemmän kuin mikään muu Bobin positiiviseen, ystävälliseen ja hymyilevään persoonallisuuteen.

Ajan edestakaisin liikkumisen riski toimii melko hyvin eikä estä tarinan kulkua, ainakin kolmen nähdyn jakson aikana. Toisinaan sarja viittaa jonkin verran paksumpaan huumoriin (sanotaanpa, että Peñan luonnehdinta on hauskaa, mutta se on myös piristämisen ja huutamisen juhlaa), mutta yleensä se onnistuu toimimaan hyvin myös kiintymys- ja kiintymystilojen ansiosta että Bob Hän kokoontuu joidenkin ystävien, työtovereiden ja isoisän kanssa, joka on aina hänen vierellään ja joka on tärkein vastuussa hänen kiinnostuksestaan ​​kirjallisuuteen.

Lyhyt, tunnepitoinen ja lämmin – huolimatta sen kertomien tapahtumien sydänsärkevästä luonteesta – LOST MARICON Se on enemmän kuin mielenkiintoinen uutuus yhä tärkeämmässä espanjalaisessa tv-sarja-alalla. Tällaisilla ohjelmilla HUONEEN PAKETTI O MYRKYTTÄÄ (molemmat Los Javis -nimestä tunnetusta luovasta duoista) ehkä alkuperäisin luovuus, joka on lähtenyt maasta vuosien varrella, tulee LGBT + -tarinoiden ja -kysymysten puolelta. Jossakin mielessä Almodóvarin perintö saattaa päätyä tuntumaan enemmän televisiosarjoissa kuin espanjalaisissa elokuvissa.Katso nyt