July 31, 2021

Smithereens – vain korville

Mutta siitä huolimatta, Erityisesti sinulle on yksi 1980-luvun amerikkalaisen popin hienoista jalokivistä, ja ajan kuluminen ei ole tehnyt muuta kuin parantanut sen arvoa ja saamaan sen loistamaan vuoden kohokohtien joukossa, jolloin julkaistiin monia todella merkittäviä albumeja, mutta siinä, jossa Hyvin harvoista poikkeuksista, listan kärjessä olleet nimet eivät olleet juuri ne, jotka allekirjoittivat loistavimmat ja mielenkiintoisimmat albumit.

Joten kun vanhat kunniat, kuten Rolling Stones, Genesis, Lionel Richie, Queen tai Elton John, julkaisivat levyt parhaimmillaan vain hienovaraisemmilta, Madonna vakiinnutti asemansa popin saavutettavimpana ja kaupallisimpana kuningattarena Todellinen sininen ja vain joitain houkuttelevia uutuuksia (kuten Smithit, jotka julkaisivat upean kolmannen albuminsa, Kuningatar on kuolluttai Beastie Boys, jonka debyytti, Lisenssi III, tuli ensimmäinen rappialbumi, joka saavutti listan) onnistui elävöittämään levymarkkinoita, paras piilotettiin jälleen maan alle.

Tylsistynyt keksityistä tuotannoista, jotka ovat kyllästyneitä syntetisaattoreiden, rumpukoneiden ja äänitehosteiden hallitsemisesta äänitysstudioissa, uuden sukupolven bändit ja artistit palasivat kitaroiden luo, toipumalla suuressa määrin parhaan pop 60-luvulla.

Yhdysvalloissa kitaran kapina toteutui niin sanotussa New American Rock -liikkeessä, joka koostui periaatteessa uuden kiillon antamisesta ylimääräisellä energian annoksella kuusikymmentäluvun amerikkalaisten klassikoiden perintöön (Velvet Undergroundista) Byrdsille, joka kulkee Buffalo Springfieldin, folk-rockin, autotallirockin, psykedelian tai country-rockin kautta).

Green On Red, The Long Ryders, Violent Femmes, Dream Syndicate tai REM rinnalla Smithereenit edustivat New American Rockin “brittiläisintä” puolta. He jakoivat kaikkien kanssa omistautumistaan ​​kitaroihin, energiaa ja hieman alentavaa asennetta siihen, mitä teollisuus voisi odottaa heiltä, ​​mutta heidän tapauksessaan vaikutteet tulivat enemmän Beatlesilta, Whoilta ja Kinkiltä (ja Costellolta, Clashiltä) ja Graham Parker) kuin Bob Dylan.

He alkoivat vuosikymmenen alussa julkaista neljän kappaleen Ep, joka menisi täysin huomaamatta, ja heillä kesti kauan levy-sopimuksen saaminen. Lähes kuuden vuoden esiintymisen jälkeen pienissä klubeissa, toiminut Beau Brummelsin (kuusikymmentäluvun autotalli-folk-rock-yhtye yrittää vihreitä vanhoja laakereita) tai Otis Blackwellin itse (säveltäjä ja laulaja, joka on vastuussa joistakin parhaista kappaleista) (Elvis Presley tai Jerry Lee Lewis) lopulta vuonna 1986 he kiinnittivät mielenkiinnon Enigmaan, joka on pieni mutta arvostettu itsenäinen etiketti. Aikaisemmin kyllä, Pat DiNizio joutui ottamaan proosaisempia töitä, kuten Suzanne Vegan avustaja mainostoimistossa. DiNizio ei pitänyt kaunaa Vegaa kohtaan, kun hänen piti ampua hänet pomojensa pyynnöstä ja vuosia myöhemmin kutsui hänet asettamaan äänensä kauniiseen balladiin Yksinäisessä paikassa, sisältyy Erityisesti sinulle ja innoittamana elokuvasta, jonka otsikko on Humphery Bogart.

Vankka ja energinen ääni, jonka Don Dixon (yksi tuolloin arvostetuimmista nimistä studiossa) on tuottanut raittiina ja tyylikkäästi, ja ennen kaikkea täynnä todella loistavia kappaleita, New Jerseyn kvartetin pitkäformaattinen debyytti upea albumi, joka kuuli kolme ja puoli vuosikymmentä myöhemmin, ei ole menettänyt yhtään koukkuaan ja tuoreutta.

Se ei vakuuttanut joukkoyleisöä, mutta Erityisesti sinulle oli alusta alkaen melodisten korkeajännitteisten aarteenmetsästäjien suosikki ja aina ollut fanit posh. Kurt Cobain (kitaristi ja Nirvanan frontisti) tunnusti Smithereenit yhdeksi suurimmista vaikutteistaan ​​kirjoittaessaan kappaleita Unohda koko juttu, hänen kuuluisa mestariteos. Seattlen trio kuunteli pakettiautossa keskeytyksettä kasettia Erityisesti sinulle Levytetty toiselta puolelta ja toinen heavy metal -yhtye Celtic Frost toiselta levyltä. Lou Reed, josta tuli ystäviä bändin kanssa, puolusti heidän kappaleidensa korkeutta ja soitti jopa pari kitarasooloa vuoden 1994 albumillaan, Treffi Smithereenien kanssa. Graham Parker ja Kinks ovat soittaneet ryhmän kanssa livenä ja hahmot, kuten Belinda Carlisle, Julian Lennon ja Suzanne Vega, ovat osallistuneet heidän äänityksiinsä.

Kvartetti äänitti ainakin kolme muuta mahtavaa albumia (Vihreät ajatukset, vuonna 1988, 11, vuonna 1989, ja Räjähtää, vuonna 1991) ja jatkoi säännöllisten soittojen ja julkaisujen antamista epäsäännöllisemmistä albumeista, kunnes Pat DiNizio kuoli vuonna 2017.

Siitä lähtien ryhmän kolme elossa olevaa jäsentä (kitaristi Jim Babjak, basisti Mike Mesaros ja rumpali Dennis Diken) jatkavat loistavan ohjelmistonsa soittamista satunnaisia ​​laulajia, kuten Marshall Crenshaw tai Gin Blossomsin laulaja ja kitaristi, Robin Wilson. .

Tyttö, joka soitti bassoa Bill Wymannina

Pat DiNizion ei häikäisevät, mutta erittäin arvostetut sanoitukset kattavat popmusiikin yleisiä aiheita, mukaan lukien tietysti tytöt. Bändin kitaristi ja säveltäjä puhuu yhdestä heistä Uniseinän takana, yksi parhaista kappaleista tuosta mahtavasta ensimmäisestä albumista.

Puhtaiden, mutta vahvojen kitaroiden voimakas ääni etualalla ja kiihkeä rytmi aloittaa tarinan hetkellisestä murskauksesta, jonka DiNizio itse koki, kun hän tapasi nuoren naisen, jolla oli “hiukset kuin – Swinging London -kauden malli – Jeannie Shrimpton vuonna 1965 ‘,’ soitti bassoa bändissä ‘ja’ oli läsnä kuten Bill Wymann ‘.

Bristolit Kimberleigh Ernstin kanssa oikealla.

Kyseisestä tytöstä, josta laulun päähenkilön tulee pakkomielle, joka ansaitsee aidon kuolemaan johtavan naisen (“jos hän käski minun tappaa, tekisin sen hänen puolestaan”), innoittajana on Bristolien basisti Kimberleigh Ernst. , ryhmä kahdeksankymmentäluvun muodostui Bostonissa vähän kuin Bangles.

Kolmekymmentä muutama vuosi valitettavan kokouksen jälkeen (Pat DiNizio sanoo, että nuori nainen jätti hänet huomiotta) tarina päättyi mielenkiintoisesti. DiNizio oli kuollut vuonna 2017, ja seuraavan vuoden tammikuussa hänen kunniakseen järjestettiin konsertti, jossa elossa olevat Smithereenit esiintyivät joukossa ystäviä, mukaan lukien tunnetut nimet, kuten Steve Van Zandt, Richard Barone (The Bongos), Peter Zaremba (Fleshtones) tai Dave Davies itse Kinksistä.

Jotkut niistä, jotka eivät voineet osallistua konserttiin, kuten Suzanne Vega, Southside Johnny, Willie Nile, Don Dixon tai Graham Parker, lähettivät kirjeitä tai videoita. Yhdessä näistä viesteistä oli Kimberleighin allekirjoitus: ”Tulen aina olemaan tuuletin kaunista musiikkiasi, ja minulla on kunnia olla sinun muusasi tietämättään kirjoittamassa Uniseinän takana«.

15 hienoa teemaa The Smithereensiltä:

Uniseinän takana

Muukalaiset, kun tapaamme

Aika ja uudestaan

Veri ja ruusut

Smithereenit (& Suzanne Vega). Yksinäisessä paikassa

Vain muisti

Elaine

Jotain uutta

Popin huiput

Smithereenit (& Belinda Carlisle). Sininen kausi

Eilen tyttö

Liian paljon intohimoa

Haluan pitää sinua kädestä

PS Rakastan sinua

Jotain tyhmää

tarkista viittaukseni