June 22, 2021

Avokadonviljely kuluttaa Etelä-Espanjan vesivaroja

Ei kaukana Costa del Solista, jossa kukkuloiden kaikki käytettävissä olevat tilat nielevät avokado- ja mangopuut, trooppisten puiden lansettisten lehtien elävä vihreä on petollinen. Sekoittamalla paksu kostea orgaaninen aine maaperänsä peittävälle pinnalle Francisco Piñeda tietää hyvin, että kolmen viime päivän tipat, jotka ovat virkistäneet Malagan maakunnan kantonia Axarquiaa, ovat liian harvinaisia ​​riittäviksi.

Francisco Piñeda, 58, maatilallaan Cútarissa, jossa hän tuottaa avokadoja ja mangoja perheensä avulla.  Hän viljelee myös muiden maanomistajien omistamia maatiloja, joiden kanssa hän on tehnyt taloudellisia sopimuksia niiden toiminnasta.  Cútar, Malaga, Espanja, 16. huhtikuuta 2021.
Puiden alla maaperä on peitetty suurella kerroksella luonnollista kompostia, joka auttaa pitämään kosteutta maaperässä ja hidastaa veden haihtumista.  Cútar, Malaga, Espanja, 16. huhtikuuta 2021.

“Se tekee minut hyvin onnelliseksi, tämä sade, ja samalla vihainen siitä, ettei se ole sateet enemmän, Tämä paksu mies, jolla on harmaa parta, joka paljastaa jalkansa alla muutaman senttimetrin matalamman kuivan maan. En tiedä johtuuko se ilmastonmuutoksesta, mutta sataa kauan sitten koko viikon ajan ”, con 58-vuotias maanviljelijä, joka viljelee seitsemän hehtaaria avokado- ja mangopuita, joista neljä omistaa.

Tällä kerran viinitarhoilla ja oliivipuilla peitetyllä alueella, joka on nykyään Euroopan johtava avokadotuottaja yli 10 000 hehtaarin suuruisella subtrooppisella viljelyllä, vedestä puuttuu tämän suositun hedelmän kastelu. muutamassa päivässä, jos sitä ei kastella. “Kesällä kastelen 35% avokadopuiden juurista, loput ovat kuivia, kertoo maanviljelijä, joka käyttää multaa kankaalla rajoittamaan haihtumista näillä alamailla, joista hän on vastuussa. Avokadopuut kasvavat edelleen, mutta ne tuottavat vähemmän hedelmiä. “

Lue myös Kuinka Euroopan vihannespuutarha kasvoi Andalusian autiomaassa

Espanjalainen avokado ja sen 800 litraa vettä kilolta, josta ranskalaiset ovat tärkeimpiä kuluttajia 41 prosentilla Espanjan tuotannosta vuonna 2020, on riski a “Hydrologinen romahdus” Rafael Yus, nyt eläkkeellä oleva biologian tutkija. Hänen koordinoima 600 sivun tutkimus, joka toteutettiin neljän vuoden aikana ja julkaistiin lokakuussa 2020, herättää hälyttävän havainnon: vuonna 2017 Axarquiassa kulutettu vesimäärä ylitti 14,40 kuutiometriä (hm)3, vastaa yli 3700 olympiakokoista uima-allasta) käytettävissä olevaa vettä. Pelkästään subtrooppiset viljelykasvit ylittivät maataloudessa käytettävissä olevat varat 3 hm³. “Ja se ei ole lakannut kasvamasta siitä lähtien”, hän huolestuttaa. Viime aikoina juuri mango, joka vaatii vähemmän vettä, kasvaa eniten.

“Nykytilanne on kriittinen, punainen hälytys ei ole välitön, mutta meillä on ongelmia hydrologisen vuoden 2021-2022 alussa [qui commence le 1er octobre] jos ei sataa ”, on myös huolestunut José Camposista, joka on yksi Axarquian monista vedenkäyttäjien yhteisöistä, johon kuuluu 263 tuottajaa.

Sinulla on 72,27% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

klikkaa tätä nyt