June 22, 2021

Brasilian kuivuus uhkaa maan sähköntoimitusta

Brasiliassa useita kuukausia riehunut kuivuus on monien huolenaiheiden lähde. Se uhkaa maan sähköntoimitusta, joka on hyvin riippuvainen sen vesivoimalaitoksista, nostaa energiakustannuksia ja vaarantaa maataloustuotannon ja talouden elpymisen.

Sateiden puute maan kaakkois- ja keskiosassa on jopa pahinta lähes vuosisadalla, Brasilian hallitus on arvioinut. Ja tilanne tuskin paranee, kun australian talvi on ominaista niille sateille näillä alueilla.

Etelä-Brasiliassa tämä kuivuus liittyy La Niña -ilmiöön, kertoo Agence France-Presse (AFP), Pedro Luiz Côrtes, São Paulon yliopiston energia- ja ympäristöinstituutin professori. Aktiivinen syyskuusta toukokuun alkuun, se voi jopa jatkaa syyskuun lopussa, jolloin sadekauden pitäisi normaalisti alkaa. “Itse asiassa meillä on puolentoista tai kahden vuoden kuiva kausi”, ennustaa tutkija. Länsi-Keski-Brasilian tilanteesta herra Côrtes viittaa lähes vuosikymmenen sateiden alijäämään “Amazonin metsien hävittämiseen, mikä vähentää ilmankosteutta”, ongelma, josta voi tulla “Krooninen”.

Voimalaitoksen säiliötaso laski 30%

Tämän ilmiön ensimmäinen seuraus, kuivuus, vaikuttaa vesivoiman toimintaan, jonka osuus Brasilian sähköntuotantopotentiaalista on 63,8%. Suurin osa tehtaista sijaitsee Brasilian etelä- ja keskiosassa. Brasilia.

Kansallisen sähköjärjestelmän ylläpitäjän (ONS) mukaan näiden laitosten säiliöiden keskimääräinen taso oli laskenut toukokuun lopussa 32 prosenttiin, mikä on pahin vuoden 2015 vesikriisin jälkeen, mikä heikensi niiden sähköntuotantokykyä. energiaa tulevina kuukausina. 1On Kesäkuussa kansallinen vesivirasto (ANA) antoi päätöksen marraskuuhun saakka “Vesivarojen niukkuuden kriittinen tilanne” Paranan altaalla, alueella, jolla on korkein vesivoimapotentiaali maassa. Tämän avulla se voi väliaikaisesti muuttaa vedenkeräyssääntöjä. “Ensinnäkin”, määrittää ANA: n resoluution, “Rajoituksen tarve” kasteluun ja ihmisravinnoksi “Ei suunniteltu”.

Varantojensa säilyttämiseksi sähköala haluaa kuitenkin keventää patojen vähimmäisvirtaussääntöjä, millä voi olla kielteinen vaikutus muihin resurssien käyttötarkoituksiin, kuten jokikuljetuksiin tai kasteluun. Säiliöiden säästämiseksi ja välttääkseen valtavan sähkökatkon tai annostelun, kuten vuonna 2001, joka on edelleen ankkuroitu brasilialaisten muistiin, hallitus on myös alkanut pyytää käytettävissä olevia lämpövoimaloita. Pedro Luiz Côrtesin mukaan, jonka mielestä kiire on nyt herättää väestö, nämä lämpövoimalat ovat “Toissijaiset lähteet” :

”Vaikka ne lisätään muihin sähkölähteisiin, kuten kasvavaan tuulipuistoon, ne tuskin korvaavat vesivoimalaitoksia, jos energiankulutus kasvaa merkittävästi taloudellisen toiminnan elpymisen myötä. “

Brasilialaiset kokevat joka tapauksessa kriisien vaikutukset tuotevalikoimaansa: Lämpövoimalaitosten korkeammista käyttökustannuksista johtuen kansallinen sähköenergiakeskus (Aneel) laukaisi toukokuussa ensimmäisen uudelleenjärjestelyn jälkeen korkeimman poikkeuksellisen määrän kesäkuussa , 6,24 reaalin (1 euro) lisävero kulutetulta 100 kilowattitunnilta (kWh).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Sertao, ”kuivuuden polygoni” ja Brasilian maan tuomittujen valtakunta

Suuret maatalousalueet kärsivät

Toinen seuraus, kuivuus vaikuttaa myös tärkeisiin maatalousalueisiin ja uhkaa sokeriruo’on, kahvin, appelsiinien, mutta myös maissin ja soijapapujen satoja, mikä painaa niiden hintoja. Siipikarjan ja sianlihan, jota syötetään viljaannoksilla ja öljysiemenillä, pitäisi myös maksaa enemmän, varoittaa Getulio Vargas -säätiön (FGV) ekonomisti André Braz. Teollisuus on puolestaan “Raaka-aineiden hintojen nousu on jo vaikuttanut voimakkaasti ja energiakysymys on uusi haaste”, lisää asiantuntija.

Konsulttiyritys MB Associados ennustaa nyt kuluttajahintaindeksin (IPCA) nousevan tänä vuonna 5,8%, ylittäen hallituksen asettaman katon. Tämä inflaatiopaine voi saada keskuspankin nostamaan korkojaan jälleen.

Brasilian bruttokansantuote voi 4,1 prosentin laskun jälkeen vuonna 2020 kasvaa tänä vuonna samassa suhteessa. Mutta MB Associados -kaapin pääekonomisti Sérgio Valelle ”Talouden elpyminen (…) Käynnissä “ näki hänen rytminsä “Vaikuttaa” energiakysymys ja Covid-19: n kolmannen aallon välitön saapuminen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19 Brasiliassa: köyhyyden aalto lisää epidemiaa

Maailma AFP: n kanssa

Lisätietoja