June 24, 2021

Covid-19: n vakavia muotoja vastaan ​​pääsy kaksoismonoklonaalisiin vasta-ainehoitoihin laajenee

Yli vuosi Covid-19-pandemian alkamisen jälkeen rokotus on tärkein tapa torjua virusta. Vaikka vaikeiden muotojen hoito on edennyt, viruslääkkeitä taudin ehkäisemiseksi tai tartunnan saaneiden ihmisten hoitamiseksi ennen tulehdusvaihetta ei ole toistaiseksi todistettu. Monoklonaalisten vasta-aineiden polku näyttää kuitenkin mielenkiintoiselta. Niiden periaatteena on matkia immuunivaste, jotta virus ei pääse soluihin. Nämä hoidot kohdistuvat siten Spike-proteiiniin, jota virus käyttää sitoutumiseen sisääntuloreseptoriin.

Kansallinen lääketurvallisuusvirasto (ANSM) ilmoitti tiistaina 8. kesäkuuta, että monoklonaalisten vasta-aineiden saanti laajennetaan 11. kesäkuuta alkaen potilaille, joilla on komplikaatioihin liittyvien komplikaatioiden riski iästä riippumatta, potilaille, joilla on hallitsematon tai AIDS-vaiheen HIV-infektio, ja yli 12-vuotiailla lapsilla, joilla on suuri vakavan Covid-19: n riski erityisesti vakavan immunosuppression vuoksi. Siihen asti nämä hoidot varattiin aikuisille potilaille, joilla oli immuniteettivaje, yli 80-vuotiaille potilaille ja yli 70-vuotiaille potilaille, joilla oli tiettyjä samanaikaisia ​​sairauksia (liikalihavuus, hengitys- tai sydämen vajaatoiminta, diabetes jne.).

Lue myös Covid-19: mitkä ovat hoidon etsimisen mahdollisuudet?

Kaksi kaksoishoitoa koskee: kasirivimabi- ja imdevimab-cocktaileja sveitsiläisestä Rochen laboratoriosta ja amerikkalaisesta Regeneron-biotekniikasta – joka julkistettiin syksyllä 2020, kun sitä annettiin Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille – ja cocktail-bamlanivimabia ja etesevimabi, Lilly Ranskasta. He saivat ANSM: ltä väliaikaisen kohortin käyttöoikeuden (ATU) maaliskuun puolivälissä.

“Niin aikaisin kuin mahdollista”

“Vastaamme lääkärijoukkojen voimakkaaseen vaatimukseen hoitaa lapsia, joilla on synnynnäinen immuunipuutos tai jotka liittyvät heidän hoitoonsa (kemoterapia, luuytimensiirto jne.), Ja vastaamaan muiden lääketieteelliseen tarpeeseen. ihmisiä, jotka eivät tähän mennessä olleet oikeutettuja ”, yksityiskohdat Alban Dhanani, lääketieteellisen osaston apulaisjohtaja, joka vastaa ANSM: n infektiolääkkeistä ja rokotteista.

Kun infektio on vahvistettu positiivisella PCR-testillä, “Haasteena on aloittaa nämä hoidot mahdollisimman aikaisin, viiden ensimmäisen päivän aikana oireiden ilmaantumisen jälkeen, koska ne vaikuttavat sitäkin tehokkaammilta, kun keho ei ole vielä tuottanut omia vasta-aineitaan”, kertoo professori Guillaume Martin-Blondel, tartuntatautien asiantuntija Toulousen yliopistollisesta sairaalasta. Tavoitteena on välttää taudin vakavan muodon kehittyminen, joka voi johtaa sairaalahoitoon tai jopa tehohoidon siirtymiseen. Yleislääkäreillä on rooli potilaiden tunnistamisessa. “Monoklonaaliset vasta-aineet toimivat parhaiten infektion varhaisessa vaiheessa, kun viruksen määrä on suurin, jos Covid-19-infektio siirtyy tulehdusvaiheeseen, on liian myöhäistä, tauti on liian edennyt toivoa tehokkaasta näiden hoitojen toiminta ”, pr Alcise Alban Dhanani.

Sinulla on 58,74% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vierailla tällä sivulla