June 22, 2021

Emmanuel Macron erottaa ympäristöministerin Yann Wehrlingin

Seuraamus ei kestänyt kauan. Yhdeksän päivää sen jälkeen, kun ulkoministeriö oli varoittanut Emmanuel Macron harkitsevansa tehtävänsä lopettamista, keskiviikkona 9. kesäkuuta pidetty ministerineuvosto erotti suurlähettiläs Yann Wehrlingin. “Euroopan ja ulkoministerin ehdotuksesta”, Jean-Yves Le Drian, “Yann Wehrlingin käyttämä ympäristöasioiden suurlähettilään edustaja lopetetaan”, osoittaa hallituksen raportin. Tämä on ainoa keskiviikkona virallistettu yksittäinen toimenpide.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Emmanuel Macron haluaa erottaa ympäristön suurlähettilään Yann Wehrlingin

Yann Wehrling on toinen ympäristöasioiden suurlähettiläs, jonka Emmanuel Macron valitsi ja erotti. Tammikuussa 2020 hallitus oli jo lopettanut suurlähettilään tehtävät pylväillä, jotka oli uskottu Ségolène Royalille, ottaen huomioon hänen erittäin kriittiset julkiset puheensa Emmanuel Macronin politiikasta.

Les Vertsin entinen kansallinen sihteeri, joka muutti MoDemiin vuonna 2008, Yann Wehrling nimitettiin joulukuussa 2018 ympäristön suurlähettilääksi, palkattuun tehtävään. Sauvojen Ségolène Royalin ja ilmastoa varten Brigitte Colletin ohella hänen oli käsiteltävä erityisesti biologista monimuotoisuutta ja seurattava kaikkia Ranskan asiaa koskevia kansainvälisiä neuvotteluja. Makronisteille tämä vihreiden entisen johtajan nimittäminen oli osa maailmanlaajuista poliittisen uudelleen kokoonpanon strategiaa ja lähetti myönteisen signaalin ekologialle herkille äänestäjille.

“Partisaanien näkökohdat”

Nyt liike on päinvastainen. “Ympäristönsuojelija jättää vuosittain enemmistön, huudahtaa Yann Wehrling. Nicolas Hulotin jälkeen vuonna 2018, [le député du Maine-et-Loire] Matthieu Orphelin vuonna 2019, [le député de Paris et mathématicien] Cédric Villani vuonna 2020, on minun vuoroni. Virkakauden alussa oli toivo, johon monet olivat uskoneet. Olen toistaiseksi pitänyt kiinni. Mutta tänään presidentin enemmistö on päättänyt katkaista luottamussuhteemme. Tämä siirto vie edelleen progressiiviset ympäristönsuojelijat enemmistöstä. “

Lue myös Ekologia: Emmanuel Macronin arvio ei ole kovin vihreä

Maanantaina 31. toukokuuta 49-vuotias Alsatian sai virallisen kirjeen ulkoministeriöltä: “Tasavallan presidentti aikoo lopettaa tehtävänne ympäristöasioiden suurlähettiläänä tulevan ministerineuvoston yhteydessä. ” Siitä lähtien Yann Wehrlingillä ei ole ollut yhteyttä työnantajaansa, osavaltioon eikä selityksiä. “Joten en ymmärrä tätä toimenpidettä, kun taas Emmanuel Macron itse tervehti levyni muutama viikko sitten, pidettiin vakaana”, hän täsmentää.

Sinulla on 25,65% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyödyllinen lähde