June 22, 2021

ilmarajojen avaaminen uudelleen 15. kesäkuuta alkaen

Marokko ilmoitti sunnuntaina 6. kesäkuuta uudestaan «Progressiivinen» ilmarajat 15. kesäkuuta, kuukausien keskeyttämisen jälkeen noin viidenkymmenen maan kanssa koronaviruspandemian vuoksi.

On laadittu kaksi luetteloa maista, joilla on erilaiset pääsysäännöt: luettelo A sisältää “Kaikki maat, joilla on positiiviset indikaattorit”, mukaan lukien Euroopan unionin maat, kun taas luettelo B koskee 74 maata, joilla on “Muunnelmien leviäminen tai tarkkojen tilastojen puuttuminen epidemiologisesta tilanteesta”, mukaan lukien Intia, Algeria, Argentiina ja Etelä-Afrikka, ulkoministeriön lausunnon mukaan.

Lue myös Covid-19: n edessä oleva Afrikka: Marokko rokotti 16% väestöstä

Matkailijoilla, jotka saapuvat luettelon A maista, olivatpa ne marokkolaisia ​​vai ei, on oltava rokotustodistus ja / tai negatiivinen PCR-tulos alle 48 tuntia. B-luettelossa olevista maista tulevilla henkilöillä on oltava poikkeusluvat, negatiivinen PCR-testi alle 48 tuntia ja heille on tehtävä siellä 10 päivän lääketieteellinen eristys. Molemmat luettelot päivitetään “Säännöllisesti vähintään kahdesti kuukaudessa tarpeen mukaan”, lehdistötiedotteen mukaan.

Yli 9000 kuolemaa

Viime päivinä kuningaskunta on lieventänyt useita Covid-19: een liittyviä rajoituksia: rokotusluvan käyttöönotto, joka sallii matkustamisen ulkomaille, liikkumisen ilman rajoituksia kansallisella tasolla ja edellisen yön ulkonaliikkumiskiellon jälkeen klo 20–23 tai jopa myöhemmin. ravintoloista (klo 23).

Viranomaiset valtuuttivat myös kollektiivisten rukousten jatkamisen. Elokuvateatterit ja julkiset uima-altaat ovat avautuneet uudelleen lähes viidentoista kuukauden sulkemisen jälkeen.

Lue myös Covid-19: Marokossa pandemia on lisännyt yksinhuoltajaäitien eristämistä

Maassa on virallisesti kirjattu 521422 saastumistapausta, mukaan lukien 9178 kuolemantapausta pandemian alkamisen jälkeen. Viimeisimmän raportin mukaan yli 9 miljoonaa ihmistä on rokotettu, joista 5,8 miljoonaa on annettu kahdella injektiolla.

Lisäksi ulkomailla asuvat marokkolaiset voivat palata Marokkoon 15. kesäkuuta meritse, Ranskan Sète-satamista ja Italian Genovan satamista, jolloin PCR-testi on negatiivinen aluksella ja toinen suoritetaan reunalla.

Maailma AFP: n kanssa

Koko raportti