June 24, 2021

New Delhi päättää varovasti

Delhin metron käytävillä matkustajat näyttävät epäröiviltä, ​​ikään kuin se olisi tylsistynyt seitsemän viikon synnytyksestä. Naamioituneena he noudattavat terveydenhoitoprotokollia räikeästi ja maistavat varovasti uuden löytämänsä vapauden. Maanantaina 7. kesäkuuta 21 miljoonan ihmisen megapolis poisti monia rajoituksia, jotka asetettiin Covid-19: n viimeaikaisen aallon pysäyttämiseksi. Ja 10. toukokuuta lähtien suljettu metro on palannut palveluun 50 prosentilla kapasiteetistaan.

Jopa suurten ilmastoitujen ostoskeskusten on sallittu avautua uudelleen. Kaupungin eteläosassa sijaitsevalla Select Citywalkilla vain harvat rohkeat ihmiset lähtevät marmorikäytävillä. “Etsin vanhoja hyviä aikoja”, laukaisee 35-vuotiaan nuoren naisen Munni Sen, joka etsii kahvilaa, jossa hän voisi istua. Mutta ravintolat ja baarit ovat toistaiseksi suljettuja, samoin kuin urheiluhallit ja elokuvateatterit.

Lue raportti: New Delhi on tukahduttava Covid-19: n täynnä ja hapettomasta

Covid-19: n toisen aallon episentrumi, Delhi, on nyt pilaantunut voimakkaasti. Tiistaina Intian pääkaupunki ilmoitti 316 uudesta Covid-tapauksesta ja 41 kuolemantapauksesta. Huhtikuun lopun pandemian huipulla päivittäistapausten määrä oli ylittänyt 28 000 ja toukokuun alkuun mennessä kuolemantapausten määrä oli noussut yli 400: een 24 tunnissa useiden päivien aikana. PCR-testien positiivisuusaste ylitti sitten 36%, nyt se on 0,4%. “Tämä osoittaa selvästi eristystoimien ja esteeleiden tehokkuuden siirtoketjun murtamiseksi”, korostaa epidemiologi Chandrakant Lahariya.

“Traumaattinen aalto”

Myös sairaalat, jotka ovat kyllästyneet viikkoihin, vähenevät. Virallisissa tiedoissa pääkaupungissa on tällä hetkellä käytettävissä yli 20000 vuodepaikkaa. “Viime kuussa selvitin edelleen sairaalan ulkopuolella makaavia potilaita nähdäkseen, kuka saattaisi tulla tai ei, muistaa Amandeep Singh, lääkäri AIIMS: ssä, joka on yksi maan tunnetuimmista julkisista laitoksista. Mutta koronavirus ei ole kadonnut. “

Delhissä sarvet ovat saattaneet korvata ambulanssin lakkaamattomat sireenit, mutta kukaan ei ole unohtanut. Se oli vain muutama viikko sitten. Happisylinterien saattueet kilpailivat autio kaupungin läpi toimittamaan sairaaloita köyden päässä. Kuolema kellui ilmassa ja hautajaisten tuhka kerrostui parvekkeille. Sairaat kaatui sairaaloiden kynnykselle hoidon puutteen vuoksi. “Tämä toinen aalto oli tuhoisa, traumaattinen New Delhiansille, kertoo Max-sairaalan sisätautien johtaja Rommel Tickoo. Monet ovat menettäneet perheenjäsenensä, ja mielestäni koronavirus otetaan nykyään hyvin vakavasti. “

Sinulla on 31,85% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

sivuston