June 22, 2021

“Olen täällä puolustamaan kulttuuria ja voittamaan välimiesmenettelyjä”

Kulttuuriministeri, jota kritisoidaan siitä, ettei kulttuurikeskuksia suljettu terveyskriisin aikana, puolustaa toimeenpanovallan valintoja ja osoittaa olevansa luottavainen palaamaan normaaliin toimintaan. Mutta hän sanoo olevansa valmis taistelemaan Bercyn kanssa, jos alalle tarvitaan uutta apua.

Minkä ensimmäisen arvion sait kulttuuripaikkojen uudelleen avaamisesta 19. toukokuuta?

Uudelleen avaaminen on seurausta kovasta työstä kulttuuriministeriössä. Teimme toimia lisäämällä tapaamisten määrää esittävän taiteen, elokuvateatterin, museoiden, taidegallerioiden toimijoiden kanssa … Huolehdimme siitä, että tämä uudelleenavaaminen sujui mahdollisimman sujuvasti vaihtelevasta tilanteesta huolimatta.

Joulukuussa 2020 olimme tilanteessa, jonka ääriviivat saimme nähdä. Sitten variantit saapuivat, ja meidän oli joka kerta mukautettava, harkittava uudelleen neuvottelut eri toimijoiden kanssa, jotka eivät aina olleet yhtä mieltä keskenään. Oli tarpeen arvioida tilannetta teknisellä tasolla, mutta myös psykologisesti, määrittää, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei. Se on ollut paljon työtä.

Emmekö voisi avata sitä uudelleen aikaisemmin?

Toisin ei ollut mahdollista. Pandemia on kehittynyt epätasaisesti. Firenzessä museot avattiin uudelleen, kamerat ryntäsi sisään, tarkoitimme, että ranskalaiset olivat nolla, mutta kymmenen päivää myöhemmin italialaiset sulkeutuivat! Tilanne oli erittäin epävakaa. Tätä ei ole aina ymmärretty.

Kiihtyvätkö ranskalaiset kulttuurikohteisiin?

Uudelleenavaaminen oli maaginen, liikuttava hetki. Ensimmäisellä viikolla 2,3 miljoonaa katsojaa meni elokuvateatteriin, mikä on 80% vuoden 2019 katselmuksista, mutta teattereissa 35%: n mitoitus! Toisella viikolla katsojia oli 1,3 miljoonaa.

Elokuva-alan ammattilaiset ovat luottavaisia, koska tarjous pysyy houkuttelevana koko kesän eikä ruuhkaa ole tällä hetkellä. Kaksisataa elokuvaa on ajoitettu tämän päivän ja elokuun väliin verrattuna tavalliseen 170. Kyse on kahdesta lisää viikossa, mikä ei ole käsittämätöntä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös 450 elokuvan odottamisen myötä liikenneruuhka on tulossa elokuvateattereihin

Live-esitysten, kuvataiteen, museoiden … uudelleen avaamat rakenteet ovat saavuttaneet maksimikapasiteetin kaikkialla.

Onko kaikki kulttuurirakenteet avattu uudelleen 9. kesäkuuta, kun mittarit laskevat 65 prosenttiin teattereissa?

Ei välttämättä. Jotkut rakenteet ovat edelleen miehitettyjä, ei niin paljon,
ajoittain tai ei yksinomaan; Ajattelen esimerkiksi La Criéea Marseillessa.

Sinulla on 72,42% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vastaukseni