June 22, 2021

Ranskassa ilmastoystävälliset julkiset menot ovat kaksinkertaistuneet kymmenessä vuodessa, mutta ovat edelleen riittämättömiä

“Keltaisten liivien” kriisistä voidaan oppia monien joukossa yksi ilmastotoimista: valtion on taloudellisesti tuettava kotitalouksia ja yrityksiä ekologisessa siirtymässä. Ajatuslaitos I4CE (ilmastotalouden instituutti) on aloittanut ennennäkemättömän toiminnan: seuloo koko valtion budjetin kymmenen vuoden ajan, jotta voidaan nähdä selkeämmin jo mobilisoidut summat. suotuisien – ja epäedullisten – ilmastomenojen ja julkisen talouden menojen tunnistamiseksi.

Se käy ilmi tästä keskiviikkona 9. kesäkuuta julkaistusta tutkimuksesta Maailma yksinomaan se, että julkiset menot, jotka vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä, kaksinkertaistuivat 15 miljardista eurosta vuonna 2012 31 miljardiin vuonna 2021, mikä tarkoittaa 0,7 prosentin kasvua 1,3 prosenttiin BKT: sta. Nämä kulut, jotka ovat vuosikymmenen aikana kumulatiivisesti 200 miljardia euroa, jaetaan pääasiassa kolmen avainalueen välillä: vähähiilinen liikkuvuus (72 miljardia), hiilettömän energian tuotanto (61 miljardia) ja peruskorjaus. rakennuksia (37 miljardia).

Covid-19: n pandemian jälkeinen elvytyssuunnitelma, joka esitettiin syyskuussa 2020 ja muunnettiin uusimpaan finanssilakiin, muodosti “Ennennäkemätön kiihtyvyys”, huomautus I4CE, jossa on vielä 5,6 miljardia ilmastoystävällistä vuonna 2021. “Elvytyssuunnitelmalla saavutamme suunnilleen tarvittavat investointimäärät Ranskan ilmastotavoitteiden mukaiseksi”, sanoo I4CE: n tutkija Quentin Perrier ja tutkimuksen toinen kirjoittaja.

Ei kaikki tehokkaat toimenpiteet

Tämä kasvu on kuitenkin väliaikaista, koska elvytyssuunnitelma kattaa vain ajanjakson 2021–2022. Seuraavan viiden vuoden kaudelle ei ole vielä suunniteltu mitään. “Elvytyssuunnitelman pitäisi olla käännekohta, jota ylläpidämme ja kasvatamme edelleen määriä vuoden 2022 jälkeen”, lisää Quentin Perrier. I4CE-laskelmien mukaan Ranskan tulisi ainakin kaksinkertaistaa ilmastoinvestoinnit vuosina 2024-2028 verrattuna nykyiseen (eli 14 miljardia euroa vuodessa), jos se haluaa saavuttaa ilmastotavoitteensa. Nämä tavoitteet nostetaan myös pian, kun taas Euroopan unioni on lisännyt ilmastotavoitteitaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ilmaston suhteen Eurooppa haluaa säilyttää johtoasemansa Yhdysvaltoja vastaan

Vaikka syrjitään poikkeukselliset menot elvytyssuunnitelmasta, ilmastoystävälliset menot kasvavat jyrkästi yli kymmenen vuoden aikana (+ 70%). Yksityiskohtaisesti he ovat edistyneet rakennusten saneerausalalla CITE: n vuonna 2014 perustamisen seurauksena, joka on kaikille kotitalouksille avoin verohyvitys niiden kunnostustöille, ja sitten elvytyssuunnitelmalla, jolla rahoitetaan rakennusten kunnostamista. asuminen ja julkiset rakennukset.

Sinulla on 48,52% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauttamalla tätä katso tämä sivu