June 24, 2021

Ugandassa on kovia toimenpiteitä, kun Covid-19-tapaukset ovat piikki

Ugandan presidentti Yoweri Museveni määräsi sunnuntaina 6. kesäkuuta koulut sulkemaan ja keskeyttämään pienten alueiden väliset välttämättömät matkat yrittäen pysäyttää viime viikkoina kirjatun Covid-19-tapausten huolestuttavan lisääntymisen. Koulut on suljettu maanantaista kuuteen viikkoon, ja suurin osa kokoontumisista on kielletty lukuun ottamatta häitä ja hautajaisia ​​pienissä komiteoissa.

Torstaina alkaen vain hätä-, turisti- tai tavarankuljetusajoneuvot saavat matkustaa alueelta toiselle (maassa on 135), kun taas ulkonaliikkumiskielto klo 21.00–5.30 pidetään voimassa heinäkuun puoliväliin asti. Suurin osa kaupoista ja markkinoista on edelleen auki, jos ne noudattavat valtion terveysmääräyksiä, mutta baarit ovat kiinni.

Lue myös Covid-19: n edessä oleva Afrikka: epidemian torjunta ruokkii korruptiota

Uganda, joka oli toteuttanut voimakkaita toimenpiteitä Covid-19-epidemian torjumiseksi jo maaliskuussa 2020, säästyi virukselta. Mutta saastuminen ja vakavien tapausten määrä ovat lisääntyneet viime viikkoina. “Covid-19: n aiheuttamien vakavien tai kriittisten tapausten sekä kuoleman osuus on suurempi tässä aallossa kuin ensimmäisessä”, asianajaja M. Museveni.

Valtionpäämies selitti, että maa oli rekisteröinyt yhtä monta vakavaa ja kriittistä Covid-19-tapausta kahden viikon aikana kuin kolmen tai neljän kuukauden aikana ensimmäisen aallon aikana. Maassa on toistaiseksi kirjattu 52935 tapausta, joista 383 on kuollut. Suoritettujen testien määrä on kuitenkin pieni, ja nämä luvut ovat todennäköisesti alle todellisuuden.

Terveysministeriö ilmoitti äskettäin, että kaikki tehohoidot ja erittäin riippuvaiset potilaiden sängyt olivat jo käytössä maassa. Kuten monissa Afrikan maissa, immunisaatio etenee hyvin hitaasti: tuskin 750 000 ihmistä on saanut yhden annoksen (35 000 sai kaksi annosta) noin 45 miljoonan ihmisen maassa.

Maailma AFP: n kanssa

artikkeli