June 24, 2021

viimeinen vihreä valo Euroopan terveyskortille

Horisontti on alkamassa kesällä matkustamiseen Euroopan unionin (EU) sisällä Covid-19-pandemiasta huolimatta. Parlamentin jäsenet antoivat keskiviikkona 9. kesäkuuta lopullisen sopimuksen digitaalisesta Covid-todistuksesta, jonka tarkoituksena on helpottaa kesän matkustamista EU: n sisällä. Nyt on jäsenvaltioiden tehtävä toteuttaa se vuoteen 1 mennessäOn Heinäkuussa 12 kuukauden ajan.

Kansallisten viranomaisten maksutta myöntämä todistus on saatavana digitaalisena tai paperimuodossa ja sisältää QR-koodin. Asiakirja todistaa, että henkilö on rokotettu Covid-19: ää vastaan, että hänelle on tehty testi (joka on negatiivinen) tai että hän on immuuni (tartunnan jälkeen). Sen pitäisi voida välttää karanteenien tekeminen kohdemaissa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Eurooppa muuttuu hajautetuksi järjestykseksi terveyskortilla

546 ääntä puolesta, 93 vastaan

Tiistaina äänestyksessä, jonka tulos paljastettiin keskiviikkona, parlamentin jäsenet, joista vähintään puolet on läsnä Strasbourgissa, kun taas muut äänestivät etäisesti, laajasti hyväksyneet, äänin 546 puolesta (93 vastaan, 51 tyhjää) ), tämä yhteinen sertifikaattijärjestelmä.

“Ennätysajan neuvottelujen jälkeen, alle kaksi kuukautta, onnistuimme”toivotti tervetulleeksi espanjalaisen espanjalaisen sosialistisen Euroopan parlamentin jäsenen Juan Fernando Lopez Aguilarin, joka hänen mukaansa “Käynnistää Euroopan kansalaisten vapaan liikkuvuuden”. “Eurooppalainen vastaus on tehdä loppu erilaisten sääntöjen sekoituksesta”iloitsi ranskalainen keskuskristi Nathalie Colin-Oesterlé.

Suuresta myönteisestä äänestyksestä huolimatta useat parlamentin jäsenet ovat kuitenkin ilmaisseet varauksensa henkilötietojen suojaan. Ranskalainen ekologi-parlamentin jäsen Michèle Rivasi kertoi avaavansa “Uusi riski jäljitettävyyden kannalta”. Muuten, “Ilmaista testausta ei ole yhdistetty tähän sertifikaattiin [à l’échelle communautaire] (…), se avaa tien syrjinnän riskeille “, pahoitteli ranskalaista sosialistia Sylvie Guillaume.

Kannustus antaa se nopeasti

Tiistaina Euroopan parlamentin Strasbourgissa pidetyssä istunnossa käydyssä keskustelussa oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders kannusti valtioita myöntämään jo tällaisia ​​todistuksia liikenneruuhkien välttämiseksi kesän alussa.

Hänen mukaansa, “Yli miljoona kansalaista on jo saanut nämä todistukset, ja monet muut tulevat seuraavina viikkoina ja kuukausina”. Bulgaria, Kroatia, Tšekki, Tanska, Saksa, Kreikka, Puola, Liettua ja Espanja ovat aloittaneet sen toimittamisen. Ranskassa terveyslupa tuli voimaan keskiviikkona.

Jos tätä Covid-todistusta koskeva eurooppalainen teksti koskee vapaata liikkuvuutta, jäsenvaltiot voivat käyttää tätä asiakirjaa muihin tarkoituksiin (festivaalit, konsertit, urheilutapahtumat jne.) Kansallisen lainsäädäntönsä puitteissa.

Euroopan komissio on myös luvannut 100 miljoonaa euroa – riittämätön summa vapaata pääsyä kannattavien parlamentin jäsenten mukaan – Covid-19-seulontatestien ostamiseen, mikä voi olla erittäin kallista, jos ne kuuluvat Ranskan sosiaaliturvan piiriin. joissain maissa.

Maailma AFP: n kanssa

yrityksen verkkosivusto