June 22, 2021

ydinturvallisuusviranomainen kehottaa Ranskaa tekemään päätöksiä

Ydinturvallisuusviranomainen (ASN) kehotti viranomaisia ​​tekemään nopeasti päätökset ydinjätehuollosta. “Päätökset ovat tarpeen lyhyellä aikavälillä, jotta kaikentyyppisille radioaktiivisille jätteille olisi käytettävissä turvalliset hallintakanavat seuraavien 15-25 vuoden aikana”hän korosti maanantaina 7. kesäkuuta lausunnossaan.

Hän vaatii “Radioaktiivisten materiaalien ja jätteiden käsittelyvaihtoehtojen ennakoinnin merkitys”. Tämä varoitus kuuluu, kun Ranska valmistelee viidennen kansallisen suunnitelmansa radioaktiivisten materiaalien ja jätteiden huoltoa (PNGMDR). ASN on julkaissut useita ilmoituksia, viimeisen toukokuussa, suunnitelman laatimiseksi, ja se on antanut lisää ilmoituksia tästä aiheesta vuoden alusta lähtien.

Parlamentin jäsenille äskettäin toimitetussa raportissa hän piti sitä “Että jos seuraavien viiden vuoden aikana ei tehdä päätöstä, mikään johtamisjärjestelmä ei olisi toiminnassa seuraavien 20 vuoden aikana”. ”Jätevaraston kapasiteettivaatimukset eivät ole [alors] ei siis ole vakuutettu ”, ASN: n mukaan. Vaarallisimmista ja radioaktiivisista jätteistä, joiden sanotaan olevan aktiivisia pitkäikäisiä, hän korosti maanantaina “Pitkäaikainen varastointi ei voi olla lopullinen ratkaisu”.

Cigeo-projekti odottaa lupia

Tätä jätettä varten Ranska aikoo varastoida 500 metriä maan alle vuodesta 2035 Bureen, Meuseen: Cigéo-projekti on vielä hankittava useita lupia ennen virallista käynnistämistä. Sillä välin jäte varastoidaan väliaikaisesti.

Mutta tämä Cigeo-projekti, jonka arvioidaan olevan 25 miljardia euroa, herättää vastustusta. Hän oli äskettäin Bar-le-Ducin rikosoikeudenkäynnin ytimessä, jonka aikana syyttäjä pyysi vuoden vankeutta vastustajaa vastaan. Radioaktiivisen jätteen jätehuoltokeskuksen osuus Ranskassa oli vuoden 2019 lopussa 1,67 miljoonaa kuutiometriä radioaktiivista jätettä, mukaan lukien noin 4000 kuutiometriä korkeaa aktiivisuutta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ydinjäte: Ympäristöviranomainen antaa lausuntonsa Buren loppusijoitushankkeesta

Maailma AFP: n kanssa

hakemisto