June 24, 2021

Glorious-saarista tulee kansallinen luonnonsuojelualue

Hyviä uutisia vihreille kilpikonnille (Chelonia mydas) ja sisäkkäin (Eretmochelys imbricata) jotka tulevat tekemään siellä pesänsä, ohia ja säteitä, jotka kulkevat ohitse, ja muutamia muita: pitkähipaisia ​​delfiinejä, valaita, riuttakaloja … Glorieusesin kansallinen luonnonsuojelualue on virallisesti perustettu. Hän on 170e Ranskan. 8. kesäkuuta päivätty asetus julkaistiin vuonna Virallinen sanomalehti Torstai 10. kesäkuuta. Mosambikin kanaalissa Madagaskarista luoteeseen sijaitseva Intian valtameren saaristo myy siis vuonna 2012 hankitun yksinkertaisen meripuiston arvonimen suojelevammaksi.

Näiden atollien ja näiden saarien luokittelu, jotka edustavat elämän keitaita keskellä merta, oli hieman työläs. Ensimmäiset prefektuurin asetukset, joilla pyritään rajoittamaan vaikutuksia näihin ekosysteemeihin, ovat peräisin vuodelta 1975. Torstaina 10. kesäkuuta julkaistun asetuksen tavoitteena on suojella biologista monimuotoisuutta sen 4,3 km: n pituisella alueella.² maata ja sen Ranskan lainkäyttövaltaan kuuluvilla vesillä, joiden pinta-ala on yli 43 700 km² noin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tulevalla Glorieuses-luonnonsuojelualueella on poikkeuksellinen biologinen monimuotoisuus

Ota mukaan rantatilat

Ranskan eteläisten ja etelämantereiden prefektuurihallinnolla (TAAF) on tieteellisen neuvoston ja varantoalueen neuvoa-antavan komitean neuvojen perusteella kolme vuotta aikaa laatia hoitosuunnitelma, joka kykenee “Edistää naapurimaiden ekosysteemien vahvistamista voimakkaiden antropogeenisten paineiden yhteydessä, erityisesti laittoman kalastuksen ja ilmastonmuutoksen yhteydessä”, sanotaan viiden ministerin allekirjoittamassa asetuksessa. On odotettavissa, että rantavaltiot ovat siellä “Associates”.

Saaristo ja kaiken kaikkiaan Intian valtameren länsipuolen saaret ovat yksi maapallon biologisen monimuotoisuuden 35 “kuumasta paikasta”. On maalintuja, kuten Glorious Bulbul (Hypsipetes madagascariensis), paikallinen pasherilintu, kuusi matelijalajia, joista kaksi on endeemisiä, myös hyönteisiä ja kotoperäisiä kasveja … Mutta vuodesta 1882 peräisin olevasta asutuksesta Grande Glorieuse -saarella Ranskassa valloitti paikan kymmenen vuotta myöhemmin – monet merilintujen pesäkkeet ovat vähitellen kadonneet. Tutkijat tunnistavat vähintään viisi lajia, jotka olivat sukupuuttoon vuosina 1880–2004 metsästyksen, munien ja guanon keräämisen, sinne tuotujen ihmisten, kissojen ja rottien aiheuttaman häiriön, mutta erityisesti kotoisin olevan metsän tuhoutumisen takia. Nokimaiset tiirat (Onychoprion fuscatus) pesii nyt Ile du Lysillä.

Sinulla on 52,36% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Saat lisätietoja