June 24, 2021

poliisi, pedagogiikan ja seuraamusten välillä tästä ensimmäisestä ulkonaliikkumiskiellosta klo 23.00

Kaksi tuntia säästetty palata edelliseen elämään. Ulkonaantulon lykkääminen keskiviikkona 9. kesäkuuta klo 21.00–23.00 on saanut onnelliset asiakkaat ja ravintoloiden ja baarien omistajat jatkamaan toimintaansa.

Rue de Lappe, 11e Pariisin kaupunginosassa, joka on yksi Bastillen alueen vilkkaimmista akseleista, väkijoukko on vaikuttava. Sadat ihmiset käyttävät kapeita jalkakäytäviä ja kulkeutuvat kadulle: opasteet seuraavat toisiaan, asiakaskunta sekoittuu, Miami-baari, Code Bar, keltainen hullu apina, Bar des Ferrailleurs, perheiden tai jopa sanojen bar. – Pikkuhousut…

On kello 22.30, eikä kohtalokas määräaika lähesty ketään. Pierrotissa on ti-punch-, planter- ja zouk-ilmapiiri, johtaja, varovainen, alkaa pinota pöytiä ja tuoleja ja pyytää asiakkaita lähtemään. “Poliisi on jo tullut varoittamaan meitä iltapäivän lopussa ja tiedämme heidän tekevän tarkastuksia. Olemme typeriä ja kurinalaista ”, hän kommentoi hymyillen.

“Normaalit ilta-ajat”

Place de la Bastille, jonka useimmat jalkakäytävät ovat valtavien terassien valloittamia, tunnelma on edelleen iloinen tästä kauan odotetusta uudesta vapaudesta. ”Kun ulkonaliikkumiskielto oli klo 21, en lähtenyt ulos, koska työni myöhästyneenä ei kannannut tulla muutamaan minuuttiin. Siellä, vielä kahden tunnin kuluttua, olemme alkaneet palata normaaliin ilta-aikaan ”, sanoo Elodie Martin, 38, joka työskentelee viestintätoimistossa.

Kello on 22:34 ja rue de Lappe on edelleen täynnä asiakkaita, jotka käyttävät hyväkseen viimeisiä hetkiä ennen ulkonaliikkumiskieltoa Pariisissa 9. kesäkuuta 2021.

Hänen edessään rivi pieniä lasillisia ja yhtä monta laukausta maustettua vodkaa. Hänen ystävänsä, joka tuli hänen tapaansa juhlimaan rakkaansa syntymäpäivää, käyttää myös hetkeä hyväkseen. Sophie Fuks, 36, joka työskentelee asianajotoimistossa, on säteilevä. ” Se on mahtava. Mutta en ymmärrä hallituksen strategiaa sulkea elokuvateatterit muttei palvontapaikkoja, ja siellä viikko sitten meidät barrikoitiin, kun tänään se on täydellinen puolue. Siinä ei ole järkeä. “

Ystäväryhmä asettui Falstaff-panimoon rue de Lappen ja bulevardin Richard-Lenoirin väliselle aukiolle. Laitoksen johtaja Hichem Ben Salem, 42, arvostaa tuntien pidentämistä, mutta on varovainen. “Pelkään, että ihmisillä on vaikeampi lähteä klo 23. Näen pöydissä paljon pulloja viiniä, emme nähneet niitä aiemmin. Siellä on kello 22.30, ja kieltäydyn edelleen asiakkaista ”, sanoi Falstaffin johtaja.

Sinulla on jäljellä 67,92% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Kokeile näitä