June 22, 2021

Serranassa, Brasiliassa, 98% aikuisista rokotetaan Covid-19: ää vastaan

Ja yhtäkkiä ambulanssit olivat ohi. Ei enää naamioita ja vesialkoholigeeliä. Ystävät ja sukulaiset tapaavat julkisilla paikoilla, suurten puiden varjossa, joissa on parrakas runko, suudellen toisiaan, jopa suuren halauksen. Bistrot ja ravintolat ovat auki. Juot siellä hyvin kylmiä oluita, kaikissa huolettomissa sisätiloissa ja terassilla.

Osana Butantan-instituutin käynnistämää pilottikokeilua 98% kaupungin aikuisväestöstä on rokotettu ja Covid-19: n kuolemantapausten määrä on 95%.  Elämä palaa normaaliin suuntaan.

Tämä ei ole arkistoelokuva “maailmasta ennen”, vaan pienen brasilialaisen kaupungin todellinen päivittäinen elämä. São Paulon osavaltion sisäpuolella sijaitseva Serrana tarjoaa kuluvalle vierailijalle tässä kesäkuussa melkein surrealistisen kasvot: todellisen keidas, Covid-epidemian tuhoamassa maassa. 19, joka tappoi siellä yli 475 000 ihmistä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Brasilia on edessään huolestuttavan lapsikuolleisuuden kanssa

Mutta tämä rentoutuminen ei ole millään tavalla seurausta kollektiivisesta tajuttomuudesta: Serranassa 98% aikuisväestöstä rokotetaan tänään Covid-19: ää vastaan. Viime kuukausina kaupunki on toiminut pilottikaupungina Butantan-instituutissa, joka on Pasteurin paikallinen vastine ja joka on Sao Paulon osavaltion alaisuudessa. Tuloksena on infektioiden, sairaalahoitojen ja kuolemantapausten dramaattinen lasku.

Marjory Augusto Souzaa, 30, ei ole rokotettu.  Hän kävelee ilman naamiota veljensä Alisson Grabriel Souzan (31) kanssa, joka rokotettiin Coronavacilla, Serranassa (Brasilia) 3. kesäkuuta 2021.

“Rokotusten pääoma”

“Olemme ylpeitä! Olemme rokotusten pääkaupunki! Koko maailma tuntee meidät! “, rintalevy Alisson polkemalla polkupyörää varovasti veljensä Marjoryn kanssa kadulla lähellä kaupungintaloa. Kävelylle kaksi nuorta kolmekymppistä, tatuoidut, marcel-, korkki- ja varvastossut, jättivät naamionsa kotiin. ”Täällä elämä on palannut normaaliksi. Me suudella. Juhlia on jopa melko vähän ”, tiivistää Alisson.

Ja hyvästä syystä: Helmi-toukokuun 2021 välisenä aikana Serranassa Covid-19: een liittyvien kuolemien määrä laski 95%, sairaalahoitojen määrä 86% ja oireenmukaisten tapausten määrä 80% Butantanin mukaan. Vaikuttavat luvut, varsinkin kun tuskin 4% vastaanottajista osoitti merkittäviä sivuvaikutuksia (päänsärkyä, lihaskipua jne.). “Minä, tunsin edelleen kuumetta, ripulia ja hengenahdistusta”, toteaa Alisson.

“Kanssamme viruksen pelko on kadonnut”, iloitsee puolestaan ​​Julia, 23, joka valvoo lapsia, jotka leikkivät sorassa lähellä sinivalkoiseksi maalattua pientä kirkkoa. Muutaman metrin päässä, 3. kesäkuuta, kymmenet uskolliset juhlivat Corpus Christiä yhdessä naamioituneena. “Mutta he panivat sen vain, koska pakotimme heidät. Tuskin ulkona, kaikki riisuvat naamionsa! “, nauraa Julia.

Sinulla on jäljellä 69,16% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lue lisää