June 22, 2021

Yhdysvalloissa taistelu osallistavammista lintujen nimistä

DKonfederaation kenraalien, sotilastukikohtien, katujen ja nimettyjen urheiluryhmien patsaiden romuttaminen … Afrikkalaisamerikkalaisen George Floydin kuolema keväällä 2020 valkoisen poliisin Derek Chauvin polven alla aloitti liikkeen, jonka tarkoituksena oli kohdata Yhdysvallat. sen rasistisen, orjuuden ja siirtomaa-menneisyyden symboleilla.

Tämä sokkeaalto päätyi koskettamaan yhtä valkoisen ylivallan viimeisimmistä linnoituksista: ornitologiaa. Tämä eläintieteen haara, jonka tarkoituksena on tutkia lintuja ja jota harjoittelee edelleen suuri osa harrastajista, on tänään täysin itsetarkka, kuten Yhdysvaltain ornitologisen yhdistyksen (Société American Ornithology, AOS) äskettäinen seminaari osoittaa Pohjois-Amerikan lintujen kansankielisiin nimiin.

Analyysi: Rotujen tasa-arvo on vielä saavutettava Yhdysvalloissa

AOS, vuonna 1883 perustettu laitos, ravisteli elokuussa 2020 sarakkeen, jonka julkaisivat Jordan Rutter ja Gabriel Foley Washington Post, vaatii ornitologian dekolonisointia. Kaksi ornitologia kirjoittaa sitten erityisesti sen ”Kolonialismi pilaa useiden lintujen kansankieliset nimet [qui] sellaisenaan on muutettava ”.

”Pohjois-Amerikassa on vain valkoisia miehiä ja joitain valkoisia naisia jonka nimi annettiin linnuille [et à d’autres espèces]. Monet heistä olivat halveksittavia lukuja, jopa XIX-kriteerien mukaane vuosisadalla. Ne edustavat siirtomaahistoriaa ja hyväksikäyttöä, jonka vaikutukset monet ihmiset tuntevat edelleen. “, selittää Jordan Rutter osoitteessa Maailman.

Ruumis kaapissa

Samalla kaksi ornitologia käynnisti Bird Names for Birds -sivuston, joka muistuttaa, että linnun nimi voi kuvata sen ulkonäköä, käyttäytymistä, elinympäristöä, laulua tai henkilön nimeä … Mutta kunniamerkki ei voi kuvata mitään linnun tai jopa tarinan: se vain kunnioittaa jotakuta. Sivusto listaa yli 150 lintua, joiden nimet on linkitetty merkkeihin “Ongelmallinen”, comme William Alexander Hammond, John Bachman tai John Kirk Townsend.

Viimeksi mainittu antoi nimensä Townsendin pasianssille (Myadestes townendi, Townsendin pasianssi) ja Townsendin varpu (Setophaga townendi, Townsend’s Warbler). Tyytymättä amerikkalaisen länsimaiden tutkimiseen tämä ornitologi ryösti alkuperäiskansojen hautojen kalloja 1840-luvulla saadakseen kivensä frenologiaan ja rasismiin, pseudotieteisiin, joita hänen ystävänsä, lääkäri ja antropologi Samuel George Morton kuljettivat.

Sinulla on 62,2% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voisit katsoa täältä !.!.! Lue lisää täältä