June 22, 2021

julkinen esittelijä pyytää hallitusta vahvistamaan ilmastopolitiikkaansa

Paine kasvaa hallituksen pakottamiseksi lihas ilmastonmuutoksen torjuntapolitiikkansa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä koskevien sitoumustensa täyttämiseksi. Tällä kertaa se ei tule kadulta ja ilmastosta kävelijöiltä, ​​vaan valtioneuvoston riita-huoneesta. Kauan odotetun kuulemistilaisuuden lopussa, perjantaina 11. kesäkuuta, julkinen esittelijä Stéphane Hoynck pyysi korkeinta hallinto-oikeutta määräämään pääministerin ”Toteutetaan kaikki hyödylliset toimenpiteet taivuttamalla maan alueella tuotettujen kasvihuonekaasupäästöjen käyrää varmistaaksemme sen yhteensopivuuden tavoitteiden kanssa » Ranskasta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Alihankkijoista asiakkaisiin yritykset joutuvat seuraamaan hiilipäästöjään

19. marraskuuta antamassaan ennennäkemättömässä päätöksessä valtioneuvosto antoi hallitukselle kolme kuukautta aikaa “Perustelkaa, että vähennyspolua voidaan noudattaa vuoteen 2030 mennessä”. Ranska on sitoutunut vähentämään päästöjään 40% vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2030 verrattuna vuoden 1990 tasoon ja saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä.

Julkista esittelijää eivät vakuuttaneet hallituksen esittämät perustelut. Viimeksi mainittu esitti ilmasto- ja sietokykylakia, josta keskusteltiin senaatissa maanantaista 14. kesäkuuta “Tavoitteiden puute” erityisesti ilmastoneuvosto tuomitsi tekstin osan. Toimeenpanovallan valtioneuvostolle lähettämä selvitys perustuu myös Boston Consulting Groupille annettuun tutkimukseen arvioida kaikkien viiden vuoden kauden alusta lähtien toteutettujen toimenpiteiden hiilivaikutuksia vuoden 2030 tavoitteen kannalta. .

“Ei oikealla tiellä”

Konsulttiyrityksen johtopäätökset osoittavat kuitenkin, että Ranska ei ole nauloissa. “Vain pieni osa” vuoteen 2030 mennessä odotettavissa oleva mahdollisuus vähentää päästöjä “Vaikuttaa todennäköisesti vaikuttavan”, loput “Mahdollisesti vaikuttaa” ja “Vaikea päästä”. Optimistisimman skenaarion mukaan päästöt vähenevät 38 prosenttia vuoteen 2030 mennessä: a “Haaste” mikä olettaa ” mobilisoida ennennäkemättömät poliittiset, taloudelliset ja inhimilliset resurssit “, kohta tutkia. Ilmastopolitiikan korkea neuvosto katsoo, että Ranska ei ole oikealla tiellä tavoitteidensa saavuttamiseksi. Se on ylittänyt pitkälti hiilidioksidipäästöjä koskevan budjettinsa – kasvihuonekaasupäästöjen enimmäismäärän – kaudelle 2015-2018, ja “Päästöjen vähentämisaste ei ole tällä hetkellä riittävä”.

Sinulla on jäljellä 59,54% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

valitse tämä sivusto