June 24, 2021

“Kikherneet ovat yksi parhaista vaihtoehdoista eläinproteiineille”

”Olen syntymältä Toulouse ja sydämeltään intialainen. Vanhempani olivat globalisaation vastaisia ​​aktivisteja, ja kiitos isäni työskentelyn kansalaisjärjestössä Frères des hommes, matkustimme paljon lapsuudessa. 4 vuoden iästä lähtien veljeni ja minä olimme ydinaseiden vastaisissa mielenosoituksissa, sitten muutama vuosi myöhemmin vanhempamme veivät meidät Andeille tai syvälle Amazonin sademetsään.

Maa, joka löi minut eniten, oli Intia, jonne menin ensimmäistä kertaa 7-vuotiaana kolmen kuukauden ajan. Se oli hämmästyttävä seikkailu, menimme kylästä kylään ja löysimme Intian isäni työskennellessä. Kun olin 10-vuotias, aloitin laulamisen ja astuin ammattikonservatorioon 17-vuotiaana.

”Minulla oli palanut ja ymmärsin, että halusin löytää työpaikan, jolla on suhde muihin, eli jakamiseen. “

Mutta olin siellä onneton: laulaminen on kuin huipputason urheilu, sinun täytyy työskennellä paljon, oppia italiaa ja saksaa, unohtaa käynti, elokuvat, ystävät … Se oli hyvin rajoittava, kilpailullinen elämä. ja yksinäinen. Minulla oli palanut, ja ymmärsin, että halusin löytää työpaikan, jolla oli suhde muihin, mikä oli jakamista.

Luovuin laulamisesta opiskellessani kansainvälisten suhteiden tutkintotodistusta, joka on erikoistunut Etelä-Aasiaan. Mutta kun menin kokeilemaan ammattia New Delhin suurlähetystössä, tajusin, että se oli hyvin ranskalais-ranskalainen ympäristö ja että olisin silti löytänyt itseni yksin ulkomaalaisten elämässä. Kun olin 21-vuotias, kysyin isältäni, saisinko tietää yhdestä hänen hankkeestaan.

Löysin kutsumukseni kosketuksessa intialaisten kylien talonpoikien kanssa. Vuonna 2007 autoin järjestämään suuren maattomien talonpoikien marssin, ja pian sen jälkeen liityin SOL: iin, ranskalaiseen kansalaisjärjestöön, joka seuraa ja tukee pieniä talonpoikia erityisesti Etelä-Afrikassa. “Länsi ja Ranska. Silloin tapasin Vandana Shivan, intialaisen hahmon ekologisessa taistelussa maata ja siementen tarttumista vastaan.

Lue myös Noémie Malaize: “Minusta tuli kasvissyöjä, rakastan vihanneksia, ja yksi suosikkini aterioistani on piknik”

Vuonna 2010 hänen järjestönsä, Navdanya, vastusti elintarvikesuvereniteetin nimissä Monsanton luoman ensimmäisen GMO-munakoison perustamista Intiaan. Liityimme heidän kanssaan tähän taisteluun ja aloimme työskennellä heidän kanssaan erilaisissa hankkeissa talonpoikien ja heidän vapauksiensa puolustamiseksi.

Ruuan itsemääräämisoikeus

Munakoiso-fritterit kikhernejauholla edustavat sekä arvoni että kamppailuni. Ne vetoavat Välimeren alkuperääni, mutta myös maukkaaseen intialaiseen ruokaan, jonka söin koko lapsuudestani. Intiassa on yli 4500 munakoisolajiketta: valkoinen, vaaleanpunainen, vihreä, raidallinen, pyöreä tai pitkänomainen … Minulle se on biologisen monimuotoisuuden symboli ja tämän biologisen monimuotoisuuden suojelun merkitys ajan myötä. lautasillamme.

Lue myös Munakoiso-fritters: Clotilde Baton resepti

Kikherneet, toinen intialaisen keittiön pilari, on yksi parhaista vaihtoehdoista eläinproteiineille, palkokasvien, joka symboloi elintarvikkeiden itsemääräämisoikeutta ja ilmastonmuutoksen torjuntaa (koska se mahdollistaa ilman soijaa, jolla on korkea hiilijalanjälki) . Nämä munkit ovat yhtä herkullisia kuin symbolisia. “

Kaikki talonpojat, kaikki talonpojat! Matka talonpoikaisagroekologian ytimeen Intiassa, Ranskassa ja Senegalissa, yhdistys SOL.

Saat lisätietoja