June 24, 2021

maanosa on huolissaan kolmannesta aallosta

Koska uusien infektioiden määrä vähenee edelleen maailmanlaajuisesti, vain Afrikka on alttiina Covid-19-tapausten määrän kasvulle viikosta toiseen Maailman terveysjärjestön (WHO) lukujen mukaan.

Uusien tapausten 20 prosentin raja on ylitetty mantereella jo toisen viikon peräkkäin. Koko maassa on nyt lähes 5 miljoonaa tapausta pandemian alkamisen jälkeen. Esiintyminen koskee kuitenkin vain muutamia maita: Egyptiä, Etelä-Afrikkaa, Ugandaa, Sambiaa ja Tunisiaa, jotka edustavat 72% uusista tartunnoista, ja muunnosten, erityisesti “delta”, lisääntyi merkittävästi. havaittu Intiassa.

Tämä tilanne selittyy osittain rokotusten vaikealla käyttöönotolla mantereella. WHO kannustaa valtioita laajentamaan immunisaatiostrategiansa maaseudulle ja syrjäisemmille alueille asettamalla etusijalle rokotteet, jotka ovat vanhenemassa. Afrikassa 20 maata käytti alle puolet saaduista annoksista.

Tämä on Pfizer-BioNTech-annosten määrä, jonka Yhdysvallat valmistautuu antamaan lähes sadalle köyhälle maalle Covax-järjestelmän kautta. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoitti siitä torstaina 10. kesäkuuta G7-huippukokouksen aattona. Noin 200 miljoonaa annosta lähetetään tänä vuonna, loput vuonna 2022. « Se on suuri tuki. Olemme sodassa, ja tämä on erittäin myönteinen uutinen, joka meidän on tunnustettava ja vietettävä », kiitti Afrikan unionin tautien torjunnan ja ehkäisyn keskuksen (Africa CDC) johtajaa John Nkengasongia, vaikka mantereelle tarkoitettujen annosten tarkkaa määrää ei ole vielä määritelty.

Ilmarajojen asteittainen uudelleen avaaminen Marokossa

Marokko julkisti strategiansa ilmarajojen avaamiseksi uudelleen sunnuntaina. Ulkoministeriö kertoi toimenpiteistä lehdistötiedotteessa «Edistykselliset» joka tulee voimaan 15. kesäkuuta ja koskee noin viisikymmentä maata.

Rajoittaa viruksen leviämistä alueella Rabat on päättänyt perustaa luokitusjärjestelmän maille, joka on perustettu epidemiologisten indeksien mukaan. Näin luotiin kaksi luetteloa. Matkailijat luettelon A maista, ts “Positiiviset indikaattorit” (mukaan lukien Euroopan unionista tulevat), voivat tulla Marokon alueelle esittämällä alle 48 tunnin negatiivisen PCR-testin tai rokotustodistuksen.

Lue myös Marokko: ilmarajojen avaaminen uudelleen 15. kesäkuuta

Luettelo B koskee 74 maata, joihin sovelletaan « muunnelmien leviäminen tai tarkkojen tilastojen puuttuminen epidemiologisesta tilanteesta », mukaan lukien Intia, Etelä-Afrikka ja Algeria. Näistä maista tulevilla matkustajilla on oltava poikkeuksellinen lupa, heille on esitettävä negatiivinen PCR-testi 48 tunnin kuluessa ja heidän on tehtävä kymmenen päivän eristysjakso saapuessaan.

Virallisten lukujen mukaan valtakunta on rekisteröinyt pandemian alkamisen jälkeen 522765 saastumista ja 9192 kuolemantapausta. Rokotuspuolella on rokotettu yli 9 miljoonaa marokkolaista, joista 5,8 miljoonaa on annettu kahdella injektiolla.

Vanki saa pistoksen AstraZeneca-rokotteesta El-Arjatein vankilassa Rabatin lähellä Marokossa 26. toukokuuta 2021.

Egypti tuottaa kiinalaista rokotetta Sinovac

Vaikka terveystilanne paranee arkaisesti Egyptissä, terveysministeri Hala Zayed ilmoitti maanantaina, että maa tuottaa kiinalaista Sinovac-rokotetta maaperällään. Saatuaan tarvittavat raaka-aineet toukokuun lopussa hallitus aikoo aloittaa tuotannon 15. kesäkuuta kiinalaisten asiantuntijoiden valvonnassa. Kuusi viikkoa tarkastuksia ja tutkimuksia tarvitaan ennen kuin annokset voidaan lähettää rokotuskeskuksiin.

Lue myös Rokotteet Covid-19: ää vastaan: WHO myöntää hätätilanteen kiinalaisen Sinovacin rokotteelle

Maan pitäisi siten pystyä tuottamaan 4,2 miljoonaa rokotetta kesäkuussa, ja sen tavoitteena on 40 miljoonaa rokotetta vuoden loppuun mennessä jaettavaksi koko maassa mutta myös muissa Afrikan maissa. A “Historiallinen askel maalle”, Hala Zayedin mukaan. Nyt aktiivinen rokotusten alalla Kairo panostaa kampanjan nopeuttamiseen ja toivoo jopa pystyvänsä tuottamaan AstraZeneca-rokotteen pitkällä aikavälillä saavuttaakseen 40% sen 100 miljoonasta asukkaasta sen loppuun mennessä. 2021. Viranomaisten mukaan tähän mennessä on annettu lähes miljoona annosta.

Maailmanpankki julkistaa kasvuennusteensa

Viimeisin tiistaina julkaistu Maailmanpankin raportti kuvaa sekakuvan pandemian talouden elpymisestä. “Kehittyneillä talouksilla on parhaimmat päivät, pienituloisten maiden huonoimmat päivät”, tiivistää laitoksen toisen sijan, Ayhan Kose. Pankki ennustaa maailmantalouden kasvavan 5,6% vuonna 2021: ”Laman jälkeinen elpyminen ennennäkemättömän voimakkaasti kahdeksankymmentä vuotta , Raportin mukaan. Tämä luku johtuu osittain joidenkin suurten talouksien, kuten Kiinan ja Yhdysvaltojen, näyttävästä elpymisestä. Toisaalta Afrikan maista on elpymisen merkistä huolimatta edelleen epävarmuutta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Talouden elpyminen: köyhät ja kehitysmaat ovat jäljessä

Keski-Afrikan tasavallassa, Päiväntasaajan Guineassa, Nigerissä ja Keniassa, “Poliittinen epävarmuus ja pandemian viipyvät vaikutukset” viivästyttää investointeja ja hidastaa elpymistä. Asukasta kohti laskettujen tulojen odotetaan olevan keskimäärin 4% pienemmät kuin vuonna 2019. Maiden osalta “Hauras tai konfliktin kohteena”, Maailmanpankki ennustaa tuotannon nettovähennyksen vuonna 2022, jopa 5,3% vuoteen 2019 verrattuna. Suurten talouksien, kuten Angolan, Nigerian ja Etelä-Afrikan, toiminta on alkanut kääntyä nousuun. Saharan eteläpuolisen Afrikan odotetaan palaavan 2,8 prosentin kasvuun tänä vuonna, sitten 3,3 prosentin kasvuun vuonna 2022.

Terveydenhuollon työntekijät lakkoivat Abidjanissa

Lähes tuhat valkoisissa takissa olevaa terveydenhuollon työntekijää liikkeelle tiistaina Abidjanissa osana lakkoa. Lääkärit, sairaanhoitajat, kätilöt ja terveysteknikot hyökkäsivät Plateau-alueelle hallintokaupunkiin, jossa Norsunluurannikon terveysministeriö sijaitsee. Operaation tarkoitus: ilmaista heidän ” Kyllästynyt “ epidemian aiheuttamien palkkioiden maksamatta jättämisen jälkeen.

Lue myös Abidjanissa koronavirus testaa rakkautta

Työntekijät tulivat hakemaan lähes kolmetoista kuukautta maksamattomia laskuja: kuukausittainen vakuutusmaksu, joka oli 90 000–235 000 CFA-frangia (137–358 euroa), jota ei ollut maksettu. Yhteensä 4166 terveydenhuollon virkamiestä on mukana. Vuoden ajan viranomaisten kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen mielenosoittajat tuomitsevat sen ”Suuret lupaukset ilman tuloksia »Ja alleviivataan “Hätä” bonusten maksaminen.

Syksyllä samoista syistä tapahtui terveydenhoitohenkilöstön kahden viikon lakko, mobilisointi, joka ravisteli maan sairaaloiden toimintaa. Virallinen luku osoittaa, että Norsunluurannikko ja sen 25 miljoonaa asukasta ovat edelleen epidemian vähäisiä: 47605 tapausta ja 306 kuolemantapausta.

Samassa osassa

Palvelut

Osaat lukea Maailma yhdellä laitteella kerrallaan

Tämä viesti näkyy toisessa laitteessa.

Tutustu monen tilin tarjouksiin

 • Koska toinen henkilö (tai sinä) lukee Maailma tällä tilillä toisella laitteella.

  Et voi lukea Maailma että päällä yksi laite samaan aikaan (tietokone, puhelin tai tabletti).

 • Kuinka en enää näe tätä viestiä?

  Napsauttamalla »Ja varmistamalla, että olet ainoa konsultoiva henkilö Maailma tällä tilillä.

 • Mitä tapahtuu, jos jatkat lukemista täällä?

  Tämä viesti näkyy toisessa laitteessa. Viimeksi mainitut pysyvät kirjautuneena tällä tilillä.

 • Onko muita rajoituksia?

  Ei. Voit kirjautua sisään tililläsi niin monella laitteella kuin haluat, mutta käyttämällä niitä eri aikoina.

 • Etkö tiedä kuka toinen on?

  Suosittelemme, että vaihdat salasanasi.

Suosittelemme tilaamaan koko toimituksen työn tukemiseksi.

Sinä valitsit kun selaat sivustoamme, erityisesti räätälöityjä mainosevästeitä.

Tämän sivuston sisältö on 500 toimittajan työn hedelmä, jotka tarjoavat sinulle päivittäin laadukasta, luotettavaa, kattavaa tietoa ja innovatiivisia verkkopalveluja. Tämä työ perustuu mainonnan ja tilausten lisätuloihin.

Tilaa

verkkosivuston linkki