June 24, 2021

Ranskassa purettiin arviolta 18,5 miljoonaa euroa lasiankeriaiden liikennettä

Ranskan ja Aasian välillä toimiva lasiankeriakauppiaiden verkosto on purettu, kuten kansallinen santarmisto ilmoitti perjantaina 11. kesäkuuta. Verkon epäillään vienneen yli 46 tonnia tätä uhanalaista muuttokalaa. Tämän korkealla hinnalla myydyn ankeriaanpoikasen laiton kauppa on mahdollistanut 18,5 miljoonan euron pesun.

Bordeaux’n tullin ja keskushallinnon ympäristö- ja kansanterveyshyökkäysten torjunnassa (Oclaesp) neljä vuotta suorittama tutkimus johti Ranskassa kymmenen ihmisen syytteeseen. ja Espanjassa raportoi kansallisesta santarmista lehdistötiedotteessa.

Tämän läpikuultavan poikasen salametsästys ja jälleenmyynti lähinnä Aasian markkinoille on lisääntynyt 2010-luvun alkupuolelta lähtien, koska vuonna 2010 päätettiin kieltää sen vienti Euroopan unionin (EU) ulkopuolelle sen suojelemiseksi. Pienirikolliset ja kokeneet vastaanottimet jakavat näin saaliin, jonka arvioidaan olevan useita satoja miljoonia euroja vuodessa. Monet näistä mannertenvälisistä aloista ovat juurtumassa Ranskaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Médocissa lasiankeruuskauppiaat jäljittelivät huumeiden herroja

«Tai vaalea»

Tutkijat kiinnittivät kahta takavarikkoa, jotka vuonna 2017 suorittivat Arcachonin (Gironde) ja Roissyn tullivirkailijat, ja joiden määrä oli vastaavasti 792 kiloa ja 200 kiloa salakuljettajia – nimeltään etelässä “pibales”. Laji, jonka populaatio Euroopassa on pudonnut 75% kolmenkymmenen vuoden aikana ja jota on pidetty uhanalaisena 2000-luvulta lähtien. Tavarat oli tarkoitus viedä laittomasti Kiinaan ja Thaimaahan, missä lasiankeriaat myyvät mustilla markkinoilla 3000–4000 euroa kilolta, jopa kymmenen kertaa kalliimpaa kuin sen myyntihinta Euroopassa.

Bordeaux’n oikeudelliset tullit ovat todenneet, että sama ihmiskauppaverkosto piiloutui näiden kahden takavarikoinnin taakse ennen kuin he liittivät tutkimuksensa Oclaespin ja Saintesin (Charente-Maritime) merivoimien tutkimuksiin, jotka myös työskentelevät tämän parissa. liikenne.

Tutkintaryhmä havaitsi sitten, että ranskalaisten tukkukauppiaiden keräämät lasi-ankeriaat kuljetettiin Espanjaan ja sitten “Reititetään Aasian maihin, joilla on voimakas kysyntä tuotteelle, erityisesti itäisiin maihin (Romania, Bulgaria, Puola) perustettujen logistiikka-alustojen kautta, yksityiskohdat santarmista. “Poliisiyhteistyö Euroopan tasolla Europolin välityksellä oli ratkaisevaa tämän kansainvälisen ihmiskaupan torjunnassa”, korostaa lehdistötiedotetta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Osumat lasiankeriaiden salakuljettajien keskuudessa, suojatut nuoret ankeriaat

Etuyritykset

Tutkijat arvioivat, että laittomasti vietyjen lasiankeriaiden määrä oli 46 tonnia naamioituilla tavaroilla. “Käyttämällä vääriä asiakirjoja, jotka merkitsevät muiden lajien lähettämistä (katkaravut, ankeriaiset, karpit …)”. Tämä mehukas liikenne, lempinimeltään «Tai blanc», mahdollisti verkon pesemisen 18,5 miljoonaa euroa.

Tutkimus osoitti “Eurooppaan ja veroparatiiseihin (Irlanti, Panama) perustettujen kuoriyritysten käyttö, Kiinaan ja Thaimaahan sijoittautuneiden yhtiöiden osallisuudet ja uudelleenkomissioiden käyttö Afrikan ja Aasian välisten sopimusten kautta”.

Yhdeksälle ranskalaiselle tukkuliikkeelle ja välittäjälle asetettiin syytteeseen syyskuussa 2019. Tänä vuonna syytteeseen panivat kuljetusyrityksen espanjalaiset johtajat sekä verkon (myös Espanjan kansalaiset) johtajat.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ympäristö, uusi suoni kaikenlaisille petoksille

Maailma AFP: n kanssa

Katso tätä sivustoa