June 24, 2021

Viidentoista kuukauden terveyskriisin jälkeen koulu valmistautuu jälkikäteen

Aikaisempi elämä piristyy hitaasti yhteiskunnassa … ja myös kouluissa. 9. kesäkuuta lähtien voimme jälleen järjestää ”Avoimet päivät” ja messut, “Kunnioittaen esteeleitä”. 20. kesäkuuta palataan vihreisiin luokkiin, vaikka useat opettajat olisivatkin varovaisia ​​ja uskovat, että muutaman viikon kesäloma ei muuta mitään “kalenterissa”.

Viisitoista kuukautta kuluneen terveyskriisin jälkeen he ovat saaneet vakaumuksen: koulu on palvellut – ja tulee jatkossakin – toimimaan ”laboratoriona”. Säilytyslaboratorio, kun valtionpäämies Emmanuel Macron ilmoitti 12. maaliskuuta 2020 kaikkien laitosten sulkemisesta lastentarhasta lukioon muutama päivä ennen muun yrityksen sulkemista. Hajauttamisen laboratorio, jolloin 11. toukokuuta 2020 etätyö pysyi vanhempien säännönä, mutta “kasvotusten” -tunnit jatkuivat heidän lapsilleen.

Laboratorio myös kuuluisien este-eleiden kokeilusta, alkaen pidennetyn naamarin käytöstä marraskuussa yli 6-vuotiaille koululaisille. Lopuksi laboratorio kestävää yhteisöä varten “Mikä hän on [leur] kustannuksissa “, sanovat opettajat: henkilöstöä oli edelleen lähes tuhat ja 11 300 opiskelijaa ilmoitti myönteiseksi Covid-19-ohjelmasta perjantaina 4. kesäkuuta, viimeisen väestönlaskennan päivänä. Niitä oli huhtikuun alussa lähes 2 800 ja 29 000.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: epidemian lasku jatkuu, mutta hitaammin

Ja jälkeen ? Voiko koulu myös olla syyskuussa tämä a ” takaisin normaaliin ” jota kaikki toivovat? Pariisista Lyoniin Grand-Estin kautta sama kysyntä kasvaa laitoksilta: “Ajattele takaisin kouluun. ” Kello tikittää: ennen kuin vuoden loppua merkitsevä kello soi, kaikille 6. heinäkuuta opettajat ja vanhemmat haluavat pystyä ” odottaa “.

Katkeruuden tunne

Jos opetusministeriössä tunnustamme, että koulunkäynnin kiertokirje ei ole vielä valmis, olemme kentällä ottaneet johtoaseman ja keränneet kysymyksiä. Pitäisikö meidän pitää naamio, vaikka se olisi ensimmäinen asia, jonka kiusaus poistettaisiin? Luokkahuoneissa, joissa lämpötila nousee, opettajat näkevät ne jo “Liuku leuan alle”. Jotkut ovat huolestuneita siitä; toiset tottuivat siihen.

“Tällä hetkellä ei ole tieteellistä syytä pitää naamio alle 11-vuotiaille”, selittää Maailman Christèle Gras-Le Guen, Ranskan lastenlääkäriyhdistyksen puheenjohtaja. Aiheesta, kuten lasten tarkasta osuudesta viruksen leviämisessä, lastenlääkäreiden ja epidemiologien väliset erot eivät ole välttäneet professoreita. “Olemme kuulleet liikaa ristiriitaisia ​​puheita voidaksemme muodostaa mielipiteen”, löysä Stéphane Rio, historian ja maantieteen opettaja lukiossa Marseillessa.

Sinulla on 77,97% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

valitse sivusto