July 23, 2021

Mehiläishoitajien ja viljelijöiden riitauttama pölyttäjäsuunnitelma

A “Miekan lyönti vedessä” mehiläishoito ja viljelijäjärjestöt, “Lisärajoitukset” maatalouden edustajille.

Ensimmäinen versio pölyttäjäsuunnitelmasta, joka esitettiin perjantaina 11. kesäkuuta noin sadalle asiakirja-aineiston eri toimijoiden edustajalle, ei ole vielä kaukana tuesta. Jotkut tuomitsevat kunnianhimoisuuden puutteen, joka ei mahdollista pysäyttää pölyttävien hyönteisten dramaattisen vähenemisen ja kehottaa valtiota tarkistamaan sen kopion, toiset taas ovat huolissaan kilpailun vääristymisestä muihin Euroopan maihin verrattuna.

Jos suunnitelmassa esitetään useita akseleita, jännitteet kiteytyvät “mehiläisten asetuksella”. Tässä vuodelta 2003 peräisin olevassa tekstissä kielletään hyönteismyrkkyjen käyttö kukinta-aikana, lukuun ottamatta tuotteita, jotka on hyväksytty halventavasti riskinarvioinnin jälkeen. Kaikkien toimijoiden mielestä se on suurelta osin riittämätöntä, mutta sen tarkistaminen on jo kauan. Hallitus oli yrittänyt puuttua ongelmaan epäonnistuneesti vuonna 2014, ennen kuin se antoi periksi maanviljelijöiden vastustuksen edessä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Mehiläishoitoon ei pitäisi enää kohdistaa umpikujaa agrokemiallista diktatuuria”

Asetusehdotuksessa Maailma pystyi kuulemaan, kaksi suurta muutosta on suunnitteilla. Ensinnäkin kaikki kasvinsuojelutuotteet ovat nyt kyseessä: hyönteisten ja akarisidien lisäksi on arvioitava myös fungisidit (sienilääkkeet) ja rikkakasvien torjunta-aineet, ennen kuin niitä voidaan käyttää. Sitten toistaiseksi ei ollut olemassa säännöksiä sallittujen aineiden levitysajoista: jos tämä asetus hyväksytään, hoitoja ei voida enää suorittaa ennen kuin kaksi tuntia ennen auringonlaskua ja päivän loppuun saakka. kolmen tunnin kuluttua.

“Jälleen kerran maatalous on voittanut”

Erityisesti näiden tuntien kysymyksestä on tehty todellinen selvitys. Mehiläishoitajat ja ympäristöjärjestöt pitävät tarpeellisena noudattaa elintarvike-, ympäristö- ja työterveysviraston (ANSES) laatimia suosituksia. Tämä suosittelee, että fytofarmaseuttisia hoitoja käytetään vasta auringonlaskun jälkeen, kun mehiläisten ruokinta-aktiivisuus kytketään valoon. “On totta, että päivittäisen levityksen kieltäminen vaikeuttaa viljelijöiden työtä, mutta sinun on tiedettävä, mitä haluat, ja sadoista, joita he jo tekevät öisin, uskoo Ranskan mehiläishoidon kansallisen liiton pääsihteeri Henri Clément. Tämä teksti on seurausta ympäristö- ja maatalousministeriöiden välisistä neuvotteluista, ja jälleen kerran maatalous on voittanut. “

Sinulla on 59,47% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Sivustoja