August 3, 2021

Rouenissa Rush Festival kunnostettiin intiimissä versiossa

“Olemme tehneet ja voittaneet yli vuoden ajan niin paljon, että on edelleen vaikea uskoa. ” Perjantaina 11. kesäkuuta, vähän ennen ensimmäistä Rush-festivaalin kolmesta illasta, Rouenissa, joka on 106-nimisen nykyaikaisen musiikkisalin johtaja ja ohjelmoija Jean-Christophe Aplincourt, on joka tapauksessa iloinen. Vuonna 2020 peruutettu Rush, jonka järjestää 106, on yksi ensimmäisistä festivaaleista vuonna 2021. Se ei tapahdu Rolletin niemimaalla, jossa 106 teatterin ja ulkotilojen välillä voi yleensä liikkua useita tuhansia ihmisiä, mutta viidessä paikassa Rouenin perinnöstä: Flaubertin museossa ja lääketieteen historiassa, Keramiikkamuseossa, Historiallisessa museossa Jeanne-d’Arc, Pierre-Corneillen lukio ja Aître Saint-Maclou, vanha ossuary.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Jean-Philippe Thiellay: “Teimme työtä, jotta festivaalit voisivat aloittaa uudelleen”

Vasta toukokuun puolivälissä, kun ilmoitettiin uusista varainhankinnan lopetussäännöistä, tämä uusi Rush saatiin valmiiksi. ”Paikat oli valittu, mittareiden kasvu teki festivaalista elinkelpoisen. Päivämäärät on siirretty viikkoa taaksepäin hyödyntääkseen kello 23.00 ulkonaliikkumiskielto. Ja 80% suunnitelluista taiteilijoista pystyi vaihtamaan. “ Kymmenen konserttia päivässä, noin 50 minuutin ajan, istuva yleisö muutamasta kymmenestä noin 200 ihmiseen. Ja pohjimmiltaan ranskalainen pop-rock-, laulu-, elektro-, rap- ja maailmamusiikkijuliste, mukaan lukien useita Rouenin ja sen alueen ryhmiä. Tulevaisuudessa Rushin tulisi palata täydellä voimalla, mutta suosittelemme, että tämä intiimi muoto uudistetaan samanaikaisesti.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Villette Sonique -festivaalilla 4000 katsojaa löysi uudelleen elävän musiikin nautinnon

Flaubert-museon puutarhassa on löydetty Louise D., 18-vuotias Rouennaise, joka laulaa sävellyksensä ja kannensa englanniksi tai ranskaksi. 10000 messinkiä kirjoittanut Radiosofa ja Kuin sade kirjoittanut Akim Amara). Mukana akustisella tai sähkökitaralla matalalla äänenvoimakkuudella, se antaa suuren äänen luottamuksen. Hänen lähteensä, mukaan lukien Nick Cave, Elliot Smith (1969-2003), Mark Lanegan, kertovat meille nopeasti konsertin lopussa. Pikemminkin pimeät universumit, jotka näyttävät kastelevan hänen lähestymistapaansa, ja silti hänen tulkinnassaan on valoa.

Surfimusiikkia mukulakivipihalla

Hänen seuraajansa on kitaristi ja laulaja Johan Asherton, joka tuli kitaristi Stéphane Dambryn kanssa – erittäin hienoa efektien, kosketuksen käytössä – ja basisti Loïc Kohler. Pariisilainen pitkään, hän on asunut Rouenissa kymmenen vuotta. Intohimo, hänen tähänastinen viimeinen albuminsa – jolla on noin kaksikymmentä 1980-luvun lopusta – julkaistiin kesäkuussa 2020. Sitä soitetaan melkein kokonaan. Johan Ashertonin syvä ääni yhdistää Bryan Ferryn tyylikkyyden – trio nousee Ota mahdollisuus kanssani Roxy Music -ryhmänsä, Leonard Cohenin syvyys, Kevin Ayersin epäonnistuminen. Kaikki tämä, kiehtova, ilmeikäs.

Sinulla on jäljellä 21.99% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Mene tänne