August 1, 2021

Delta-muunnoksen takia Englanti lykkää hajauttamisen päättymistä kuukaudella

Tämä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon SARS-CoV-2: n Delta-variantin eksponentiaalinen eteneminen kansallisella alueella: Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson vahvisti maanantaina 14. kesäkuuta, että “vapauden päivä”, päivä, jolloin kaikki terveysrajoitukset olivat voimassa. Kolme kuukautta kestäneen pitkäaikaisen varainhankinnan lopullinen poistaminen lykätään yhdellä kuukaudella 21. kesäkuuta – 19. heinäkuuta. Ravintoloiden, teattereiden tai elokuvateattereiden on odotettava majoitusta 100 prosentilla kapasiteetistaan, yökerhot pysyvät suljettuina jonkin aikaa ja etätyö jatkuu.

Lue myös Covid-19: miksi rokotuksen mestarit britit työntävät taaksepäin lopettamista

Tämä päätös koskee vain Englantia; Pohjois-Irlannilla, Walesilla ja Skotlannilla on oma terveyspolitiikkansa. Mutta on todennäköistä, että niiden hallitukset seuraavat: ainakin 60% tarttuvampi verrattuna Alfa-muunnokseen (havaittu ensimmäistä kertaa Englannin Kentin kreivikunnassa), todennäköisesti myös virulentisempi (sairaalahoidon riski on kaksi kertaa suurempi lehden julkaisema alustava tutkimus Lancet Maanantai), Delta-variantti on nyt yleinen koko Britanniassa – se koskee yli 90% uusista saastumisista maan pohjoisesta etelään.

“Pelasta tuhansia ihmishenkiä”

Kahden pääneuvonantajansa, Chris Whittyin ja Sir Patrick Vallancen, rinnalla, Johnson selitti pedagogisesti syyn «Varovaisuus» ja vedon, jonka hän teki niin, että uusi päivämäärä 19. heinäkuuta oli tällä kertaa “Lopullinen päivämäärä” ja “Pelastaa tuhansia ihmishenkiä”. ”Infektiotapaukset kaksinkertaistuvat seitsemän päivän välein eniten kärsineillä alueilla [au nord-ouest de l’Angleterre, dans le Grand Manchester], sairaalahoito on lisääntynyt 50% viikossa alueella. Olemme edessämme vaikean valinnan edessä: jos jatkamme uudelleen avaamista 21. kesäkuuta, tuhannet ihmiset voivat kuolla ”, John myönsi maanantaina.

On selvää, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa on edessään kolmas tarttuva aalto, jota syöttää Delta-muunnos (havaittu ensimmäisen kerran Intiassa), kun taas kaksi ensimmäistä aaltoa ovat jo johtaneet melkein 128 000 ihmisen kuolemaan. Maanantaina viimeisen 24 tunnin aikana oli havaittu 7742 uutta tapausta, mikä on 45,5% enemmän kuin viikossa. Hyvä uutinen, herra Johnsonin neuvonantajien mukaan, on se, että kaksi rokoteannosta – Pfizer-BioNTech tai Oxford-AstraZeneca, kaksi eniten käytettyä tuotetta Englannissa – suojaavat hyvin tätä muunnosta vastaan. “Tehokkuus pysyy 76%: n ja 84%: n välillä kahdella annoksella”, Whitty sanoi – jopa 30 prosentista yhdellä annoksella. Mutta koko aikuisväestö ei ole vielä saanut kahta annostaan ​​Englannissa, vaikka rokotuskampanja on toistaiseksi ollut menestys: 56,9% yli 18-vuotiaista on täysin rokotettu.

Sinulla on 54,41% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Tämä sivusto