August 2, 2021

Nepalissa Covid-19 häiritsi Himalajan kiipeilykautta

Kun hän lensi Nepaliin yrittääkseen nousta Mount Everestiin (8848 metriä), norjalainen Erlend Ness ei kuvitellut merkitsevänsä Himalajan kronikkaa niin epätavallisella tavalla. Itse asiassa jyrkkä jään kaskadi käsittämättömillä halkeamilla tai epätavallisen lumisateen aiheuttamat lumivyöryt – kahden syklonin kulun takia – eivät riistäneet Graalia, vaan Covid-19.

14. huhtikuuta tuskin saapui kävellen pieneltä Luklan lentokentältä (2860 metriä) 5345 metriä merenpinnan yläpuolelle sijaitsevalle perusleirille (EBC) lyhyen viikon vaelluksen jälkeen 57-vuotiaan todellisen Khumbun laakson läpi. kiinteistövälitystoiminnan omistajasta tuli ensimmäinen haastaja helikopterilla viruksen takia evakuoidun ”maailman katon” huipulle.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ilmastonmuutos ei säästä maailman kattoa

“Kuka olisi voinut ennustaa tämän, kun viranomaiset puhuivat vain muutamasta kymmenestä tapauksesta Katmandussa ja kannustivat meitä tulemaan, negatiivisella PCR-testillä ennen lähtöä ja yhdellä saapuessa? “, hän kysyy kotonaan Trondheimista, missä hän toipuu “ melko hyvä “ sen jälkeen kun sairaalahoito maksoi useita tuhansia dollareita Katmandussa.

Valtava joukko vallassa

Kiinni sisämaalla Kiinan – joka tänä vuonna kielsi tiibetiläisen Everestin puolen vuorikiipeilijöiltä – ja Intian välillä, joka on kokenut pandemian kauhistuttavan uudelleen maaliskuun alusta lähtien – Nepal näytti onnistuneen hillitsemään vuoden 2020 Covid-19-aallon sulkemalla sen rajat ja vuoret.

Mutta siellä tehtiin vain vähän testejä, ja valtava vaje, joka oli matkailusta hyvin riippuvainen maa, pakotti hallituksensa ottamaan riskialttiin panoksen, jonka tarkoituksena oli piristää hotellialaa ja tutkimusmatkaa tänä vuonna.

Tutkimus: Narendra Modin Intia Covid-19: n kuopassa

Hän lievitti terveysprotokollaansa, joka sisälsi alun perin pakollisen seitsemän päivän karanteenin. Matkailuministeriön vuoristo-osasto, joka hallinnoi pääsyä Nepalin yli 7000 metrin huipulle, myönsi Everestille ennätysmäärän 408 kiipeilylupaa, 11 000 dollaria (noin 9000 euroa) ulkomaisille kiipeilijöille, jaettuna 43 joukkueeseen. Lisäksi on noin 150 halvempaa lupaa, jotka jakautuvat naapurimaiden Lhotseen (8516 metriä), Nuptseen (7861 metriä) ja Pumoriin (7161 metriä).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Nepalissa Himalajalla ei ole turisteja

Oppaiden ja logistiikkahenkilöstön avulla lähes 2000 ihmistä on asuu EBC: ssä maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin. “Kukkulasta” (perusleirin lempinimi) on kehittynyt valtava klusteri, kun Nepalin kaupungit ja niiden sairaalat, ylikuormitettuina ja köyhinä, kehottivat koko maailmaa saamaan happea.

Sinulla on 65,47% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Hänen kommenttinsa on täällä