August 3, 2021

Ranskassa luonnonmukaiset viljelykasvit ovat saastuneet laajasti käytetyllä ja haihtuvalla rikkakasvien torjunta-aineella

Alkaen “Suututtaa” ja“Käsittämätön”. Kun Mathilde Siguré sai tietää, että hänen ensimmäinen “orgaaninen” tattarisato oli kahden vuoden muuntamisen jälkeen hyvä ämpäriin torjunta-aineen vuoksi, isku oli vaikea ottaa: ”Suuri pettymys, valtava sotku. “ Hänen kaksi kahdeksan ja kuuden hehtaarin tonttiaan Dreux’n lähellä Eure-et-Loirissa olivat saastuneet prosulfokarbilla, rikkakasvien torjunta-aineella, jota käytetään laajalti erityisesti viljan ja perunoiden viljelyssä. Yhdessä sen eristä todetut pitoisuudet ylittävät jopa 100 kertaa sallitun jäämien enimmäismäärän.

Mathilde Siguré ei ole ainoa viljelijä tässä tapauksessa. Vuoden alussa Biocer-osuuskunta, josta Mminä Siguré analysoi kolme erää tattaria syksyllä (19. lokakuuta – 16. joulukuuta 2020) 23 Beaucessa, Normandiassa tai Picardiassa sijaitsevalta luomutuottajalta. Tulokset, joihin Maailma oli paljastanut, että kaksi kolmesta erästä sisältää prosulfokarbijäämiä (samoin kuin pendimetaliini, toinen rikkakasvien torjunta-aine) ja että yli puolelle tuottajista (neljätoista niistä) löydetyt pitoisuudet ylittävät jäämien enimmäismäärän ja merkittävissä keskimäärin 25 kertaa enemmän. Nämä tulokset vahvistettiin Biocerin sertifiointielimen tekemillä lisäanalyyseillä.

Lue myös Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää torjunta-aineista

Viljelijöiden varoittama vuodesta 2017, myös luonnonmukainen maatalouden kansallinen liitto (FNAB) on pyrkinyt määrittelemään ilmiön. Marraskuussa 2020 otettiin kolmetoista näytettä parsakaalista, pinaatista, naurisista, rucolasta ja omenoista alueen eri paikoissa ja analysoitiin riippumattomassa laboratoriossa. Tulos, 38% näytteistä oli positiivisia. Mitään ei voitu markkinoida.

“Voimme nähdä, että tunnistetut kontaminaatiot eivät ole keskittyneet alueelle, vaan niitä voi esiintyä monissa maatalouden yhteyksissä, mikä osoittaa ajatuksen yleistetystä riskistä, joka liittyy tuotteeseen, jota käytetään laajasti tavanomaisissa viljoissa”, osoittaa FNAB toukokuussa lähetetyssä muistiossa maatalousministeriölle. Se pyytää nyt prosulfokarbille myönnetyn myyntiluvan keskeyttämistä.

“Pitkäaikaiset haittavaikutukset”

Unioni oli aiemmin vaatinut korvausrahaston perustamista tartunnan saaneille viljelijöille. Julkisten viranomaisten perustama ja valmistajan rahoittama (päätuottaja on maatalouden kemian jättiläinen Syngenta) se käyttää mallia Lubrizol-rahastosta, joka on perustettu korvaamaan maanviljelijöille ja kasvattajille Rouenin metropolissa syyskuun 2019 aikana. Seveson alueen tulipalosta. Biocer osuuskunta arvioi alijäämän 100 000 euroksi.

Sinulla on 53,86% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

valitse tämä