July 31, 2021

Wuhanin laboratorion virkamies hylkää jälleen syytökset Covid-19: n alkuperästä

Kiinalainen virologi, Wuhanin virologisen instituutin yhden laboratorion johtaja, kiisti jälleen teorian, jonka mukaan Covid-19: tä aiheuttava virus olisi voinut paeta hänen laitoksestaan, haastattelussa, joka julkaistiin maanantaina New Yorkin ajat. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kutsui toukokuussa Yhdysvaltain tiedustelupalveluja “Kaksinkertaiset ponnistelut” selittämään Covid-19: n alkuperää valittaen Pekingin yhteistyön ja avoimuuden puutetta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: odottamattomat eläimet Wuhanissa, laboratorioissa ja markkinoilla

Useimpien asiantuntijoiden kauan harjoittama teoria laboratorio-onnettomuuksista Wuhanissa Kiinassa on palannut takaisin viime viikkoina amerikkalaisessa keskustelussa. Tieteellisessä yhteisössä lisääntyy vaatimuksia perusteellisemmasta tutkimuksesta. Shi Zhengli, P3: n korkean turvallisuuden laboratorion johtaja ( “Luokan 3 taudinaiheuttaja”) Wuhanin instituutista, joka tutkii monia viruksia, myös koronaviruksia, vastasi New York Timesille puhelimitse ja sähköpostilla.

“Kuinka helvettiin voin tuoda todisteet jostakin, josta ei ole todisteita?” “hän puhui ensin ja halusi jatkaa sähköpostitse, vedoten kaupungin perustaman instituutin sääntöihin, joka oli koronaviruspandemian ensimmäinen episentti.

Geneettisen manipuloinnin pelko

Mukaan New Yorkin ajatTohtori Shi vastasi sitten voimakkaasti negatiivisesti, kun häneltä kysyttiin, oliko hänen laboratoriossaan uuden koronaviruksen kanta hallussaan ennen pandemiaa. Hän kielsi myös amerikkalaisessa lehdistössä julkaistun tiedon, jonka mukaan kolme tutkijaa Wuhanin instituutista sairaalahoitoon marraskuussa 2019 esitti Covid-19: n mutta myös muiden “Kausitartunta”.

Shi Zhengli hylkäsi myös syytteet vaarallisesta geneettisestä manipuloinnista, erityisesti joidenkin valittujen republikaanien välittämästä Yhdysvalloissa. Tämä tutkimus, sanotaan “Toiminnan voitto” (toiminnon kasvu, englanniksi) koostuu molekyylin, tässä tapauksessa viruksen, geneettisen koodin tarkoituksellisesta muokkaamisesta toisinaan vaarattomalla tavalla, mutta toisinaan tavoitteena on lisätä patogeenin virulenssia tai tarttuvuutta ymmärtämään sitä paremmin.

Lue kyselymme: Kiinan hiljaisuus, vuonna 2013 havaittu virus, pangoliinin väärä jälki … Tutkimus SARS-CoV-2: n alkuperästä

Hyvin kiistanalainen, tämän tyyppistä tutkimusta on kuitenkin tehty Wuhanin instituutissa, vahvistaa New Yorkin ajat, joka viittaa Wuhanin laboratorion tutkijoiden, mukaan lukien tohtori Shi, vuonna 2017 julkaisemaan artikkeliin, jossa he esittävät tutkimustuloksia, joissa luotiin uusia lepakoiden koronaviruksia.

Kyseenalaistanut New Yorkin ajat asiasta johtaja väittää, ettei hän ole koskaan saanut kokemusta voitosta toimistossa “Virusten virulenssin lisääminen”.

Maailma AFP: n kanssa

siirry tähän sivustoon