August 2, 2021

epidemia pahenee edelleen Brasiliassa

Koska rokotukset kiihtyvät monissa maissa ja Covid-19: een liittyvät rajoitukset poistuvat vähitellen, Brasilia on kohti nousuvettä kohti kolmatta epidemiaaalloa. Covid-19: n 500 000 kuoleman symbolinen palkki ylitettiin lauantaina 19. kesäkuuta. Kuolleiden keskimääräinen määrä on nyt yli 2 000 päivässä, mikä on 24% enemmän kuin kesäkuun alussa, mikä merkitsee paluuta dramaattiselle tasolle. Huhtikuu, pandemian kuollein kuukausi, jolloin virallisten lukujen mukaan yli 82 000 brasilialaista on kuollut Covidiin.

“Puoli miljoonaa kuollutta, se on suurempi väestö kuin suurin osa maan suurkaupungeista!” “, varoittaa José Cassio de Moraes, epidemiologi São Paulon paavillisen katolisen yliopiston kautta. Todellisuus olisi vieläkin synkempi, ja suuresta osasta Covid-19-kuolemia ei ilmoiteta tai diagnosoitu.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Brasilia on edessään huolestuttavan lapsikuolleisuuden kanssa

Asiantuntijoiden mukaan epidemian kiihtyminen johtuu pääasiassa useiden Covid-19-muunnosten liikkuvuudesta maassa, mukaan lukien nykyään surullisen P1 (Gamma), jota kuvataan tarttuvammaksi ja joka on esiintynyt alueella. Manausista (Amazonia) joulukuussa 2020. Tämä edustaisi nyt lähes 90 prosenttia Sao Paulon osavaltion saastumisista Butantan-instituutin mukaan – Ranskan Pasteur-instituutin paikallinen vastine. Jälkimmäinen tunnisti myös yhdeksäntoista uutta kantaa liikkeessä samassa tilassa.

Epäonnistunut liittovaltion voima

Vaikka esteeleitä kunnioitetaan yhä vähemmän, tammikuussa alkanut rokotuskampanja kärsii edelleen viivästyksistä. Alle 12% väestöstä (24 miljoonaa brasilialaista) on toistaiseksi saanut kaksi rokoteannosta (lähinnä kiinalaiselta CoronaVacilta). Ei tarpeeksi epidemian hidastamiseksi: “Mitä enemmän leviäminen on tärkeää ja hallitsematonta, sitä suuremmat mahdollisuudet uusien kantojen ilmaantumiseen”, pahoittelee Claudio Maierovitchia, Oswaldo Cruz -säätiön tutkijaa.

Salauksen purku: Rokotteet Covid-19: ää, Kiinan uutta diplomaattista asetta vastaan

Huolta kasvaa myös Delta-variantin (tunnetaan nimellä intialainen) saapumisesta Brasiliaan. Toukokuun lopussa havaittiin kahdeksan tapausta maan kolmessa osavaltiossa: Maranhaossa (Nordeste), Rio de Janeirossa ja Minas Geraisissa (kaakkoon). Sen levittäminen on edelleen vähäistä, mutta ensimmäiset tapaukset yhteisön välityksestä on jo todettu.

Tragedian päävastustajaksi nimetty presidentti Jair Bolsonaro ei ole nähnyt sopivaa kunnioittaa viime päivinä 50000 Covid-19: n uhria. Hänen epidemian hallintaa kiistetään yhä enemmän tänään: lauantaina 19. kesäkuuta vasemmistolaisten järjestöjen kutsusta kymmenet tuhannet brasilialaiset menivät taas kaduille vastustamaan hänen politiikkaansa. Kulkueet keräsivät enemmän ihmisiä kuin edellisen mobilisoinnin aikana 29. toukokuuta.

Sinulla on 51,61% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

informatiivinen viesti