August 2, 2021

Venäjällä Covid-19-tapausten elpyminen Delta-variantin vuoksi

Vladimir Putin oli luvannut, että tätä ei tarvita. Mutta Covid-19: n voimakkaan taudinpurkauksen ja erityisen virulentin Delta-variantin edessä Venäjä päättää pakollisista rokotuksista tietyille väestöryhmille. Kremlin päällikkö kehotti useaan otteeseen väestöä pistämään Sputnik V -rokotteella, jota on nyt saatavana lähes 70 maassa, mutta joka on Venäjällä kollektiivisen epäluottamuksen kohteena. «Sopimaton» kaikki sitovat toimenpiteet. Kolme muuta venäläistä rokotetta on saatavana. Mutta presidentin vetoomukset eivät onnistuneet, ja alle 15% venäläisistä alkoi saada injektioita.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Moskovassa rokotuksista tulee pakollisia palvelualan työntekijöille

Moskovan kaupungintalon esimerkin mukaan keskiviikkona 16. kesäkuuta muut alueet ovat sittemmin ilmoitti pakollisesta rokotuksesta. Aloittaen Pietarista, joka isännöi Euro-jalkapallo-otteluita, kirjasi tuhat tapausta maanantaina 21. kesäkuuta ensimmäisen kerran helmikuun jälkeen. Maan kaakkoisosassa sijaitsevasta Sahalinista Länsi-Tveriin kymmenkunta aluetta (yhteensä 85: stä) on käynnistänyt erittäin tiukat ohjelmat. Pääkohteet: virkamiehet ja palvelusektori.

Julkinen epäluottamus

“Sputnik V suojaa kaikkia nykyisin tunnettuja muunnelmia vastaan, mukaan lukien Delta”, vaati maanantaina 21. kesäkuuta Alexandre Guintsbourg, rokotteen takana olevan Gamaleïa-keskuksen johtaja. Vaikka Moskovassa aloitettiin ensimmäiset rikosoikeudelliset menettelyt vääristä rokotustodistuksista, viranomaiset varoittivat, että on aika tarttua porkkanan sijaan. Moskovan kaupungintalo haluaa asettaa rajan, joka on 60 prosenttia rokotetuista kyseisten yritysten henkilöstössä 15. elokuuta mennessä – eli 2 miljoonaa ihmistä. Vastahakoiset työntekijät voidaan sijoittaa palkattomalle lomalle. Yrityksille sääntöjen noudattamatta jättämisestä määrätyt sakot ovat 50000 – 1 miljoona ruplaa (600 – 11 500 euroa) – vielä enemmän toistuvien rikkomusten yhteydessä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös ”Vedot Sputnik V -rokotteesta olisi voinut onnistua. Se mitä häneltä puuttui, määrittelee putinismin rajat ”

Sosiaalisessa mediassa nämä toimenpiteet tuskin vaikuttavat vaikuttavan. Venäläiset odottavat mieluummin. Koska joulukuussa 2020 alkanutta rokotuskampanjaa leimaa epäluottamus, ja vain kolmasosa väestöstä olisi valmis rokottamaan. Paradoksaalista kyllä, venäläiset ovat kriittisimpiä Vladimir Putinin hallinnosta, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että tämä suoja on välttämätöntä, joilla on eniten taipumusta rokottaa, kun taas Kremlille yleensä uskolliset luokat ovat olleet haluttomia.

Sinulla on 47,84% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

neuvo